Prijs airco lekkage

Gepost door Borre 9515525 
Hey,

Ik heb zojuist bericht gekregen van mijn garage dat de hogedrukleiding van de airconditioning in mijn VW Polo uit 2008 kapot is. De kosten voor het vervangen van de hogedrukleiding bedragen €775. Daarbij mag ik dan hopen dat de condensor bij het verwijderen van de hogedrukleiding niet kapot gaat, dat kost nog eens €400 extra. Die kans wordt geschat op 50%.

Ik krijg de indruk dat de genoemde prijzen wat hoog zijn. Ik vraag me af, is dit een faire prijs voor deze reparatie?
De prijs van de condensor lijkt mij heel redelijk (wel veel geld, daar niet van). de prijs van die leiding is wel erg fors. Waarschijnlijk is dit aftermarket niet verkrijgbaar, die dingen gaan niet vaak stuk namelijk, en zit je vast aan OEM onderdelen. Dan is het maar net welke prijs VW hier aan hangt, veel alternatieven heb je dan ook niet. Dan kost het ook nog de nodige arbeid, soms is dat echt een heel geklooi. (soms ook niet overigens) Dan nog vullen van het systeem.

Je kunt de garage ook gewoon vragen dat je de prijs wat hoog vind. Is helemaal geen gekke vraag. Dan hoor je gelijk of het hem zit in de onderdelen of dat het veel werk is.
Je zou voor een second opinion kunnen gaan bij een merkspecialist (dus niet de dealer)
Quote
AsconaGT
Je kunt de garage ook gewoon vragen dat je de prijs wat hoog vind. Is helemaal geen gekke vraag. Dan hoor je gelijk of het hem zit in de onderdelen of dat het veel werk is.

Sowieso dat.

En inderdaad, airco kan enorm prijzig zijn. Overigens zijn er wel bedrijven die dit soort hogedrukleidingen gewoon custom maken. Die specialiseren zich hierop die zou ik eerder aanschrijven dan een merkspecialist. Al kan deze laatste natuurlijk wel een contact hebben met een dergelijk bedrijf.

Navragen kan altijd...maar ja airco kan heel prijzig zijn al is dit wel een heel duur leidinkje.
Heb iets vergelijkbaars gehad met mijn Seat (zelfde auto onder de kap). Stukje aluminium leiding geperforeerd waardoor deze langzaam druk verloor, over de hele lengte was de fluor zichtbaar.

Onderdeel kostte rond de 400 euro, dat vond ik het niet waard. Heb daarom gekozen voor een dichtingsmiddel (Toralin) welke het airco vulstation heeft toegevoegd. Dat is nu al weer een flink aantal jaar geleden en heb geen enkel probleem meer gehad.
Het is op afstand moeilijk te zeggen wat een redelijke prijs is. Heb wel eens gehad dat een rubber afdichtingsringetje lekte. Een onderdeel van €0,50, maar daarvoor moet wel het systeem open en weer op druk worden gebracht. Zelf heb ik goede ervaringen met gespecialiseerde airco-onderhoudsbedrijven. Daar zou je eens offerte kunnen vragen.
Re: Prijs airco lekkage
12-05-2020 16:50
Ik had een Lancia Kappa waarbij er in een bocht van een leiding een scheurtje zat , op Markplaats iemand gevonden die er voor 75 euro een nieuw stukje tussen zette.
Het was wel een zeer makkelijk bereikbaar stukje overigens. Daarna bij de garage voor 75 euro het systeem laten vacumeren en weer gevuld met koudemiddel .
Stuk er tussen laten zetten inderdaad. Als iemand een tip heeft voor de regio Zeeland/Rotterdam, dan houd ik mij aanbevolen. Mijn Espace heeft het zelfde euvel. Daarbij is het een ontwerpfout, zodat nieuwe leidingen zelfs niet meer verkrijgbaar zijn.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.