Het Formule 1 spelletje 2019: Hongarijė, Budapest

Gepost door Ivanov 
Is iedereen al bijgekomen van die zinderende GP van Duitsland? Wat is er in de Formule 1 aan de hand? In Frankrijk viel iedereen in slaap, maar sindsdien is het feest. Oostenrijk (prooi voor Max), Silverstone en nu Hockenheim (toevallig ook een prooi voor Max). F1 is on fire! En wat mooier is: Max won op banen die traditioneel geen Red Bull tracks waren (hoewel... taaltechnisch is de Red Bull Ring natuurlijk wel van Red Bull) en nu gaan ze naar Hongarijė, waar traditioneel Red Bull snel is. Dit kan zo maar de eerste pole voor Max worden.

Maar goed... Graag jullie voorspellingen voor de top 8 van de startgrid, dus na alle straffen en terugzettingen, en de race. Nogmaals : De FIA heeft in haar onmetelijke wijsheid besloten om de puntentelling overhoop te gooien en alle resultaten uit het verleden per meteen in de prullenbak te deponeren. De waarde van een overwinning in de jaren 70 was 9 punten en de kans dat je na een ongeluk niet meer wegwandelde. Nu behaal je met een 5e plaats al meer punten... Aangezien ik het er niet mee eens ben ga ik gewoon verder met het spelletje onder de "oude" vlag. Ik ga dus verder met de top acht van de startgrid. En dan de bonusvragen...3. Het stoeltje van Romain Grosjean staat steeds meer onder druk. De Fransman presteert al tijden onder zijn niveau en haalde in 2018 met hakken over de sloot een nieuw contract. De crash met Magnussen in Silverstone helpt niet mee. De geruchten variėren: Ocon gaat hem nog dit seizoen vervangen. Hülkenberg vervangt hem nog dit seizoen met Ocon naar Renault en als variatie op dat laatste, deze switch gebeurt aan het einde van het seizoen. Vraag 1: Gaat Romain Grosjean Kevin Magnussen in de kwalificatie verslaan? Dit is exclusief gridstraffen, maar inclusief mogelijke crashes of technische problemen. Vraag 2: Gaat Grosjean Magnussen in de race verslaan? Mocht één of beiden uitvallen dan vervalt deze vraag. De finishpositie is alleen niet belangrijk. 19 en 20 is voor de vraag ook goed. Vraag 3: Gaan Grosjean punten pakken? Let op, dit is onafhankelijk van vraag 2. 1 punt is goed ook als Magnussen vierde wordt. De vragen 2 en 3 moet beantwoord zijn voor de start van de opwarmronde, oftewel 4 augustus 15:10u Nederlandse en AW Servertijd. Vraag 1 uiteraard voor de start van de kwalificatie, 3 augustus 15:00u Nederlandse tijd.

Jullie kunnen jullie voorspelling doen via dit topic, via PM, via e-mail([email]forumivan@hotmail.com[/email] en ik beloof tijdig mijn junkmailbox te bezoeken), via SMS naar 0615-550333. De SMS optie is weer beschikbaar en er is nu zelfs de optie Whatsapp die ik ook nog eens als programma op mijn computer heb staan dus nog beter bereikbaar! Doe wijzigingen altijd via een nieuwe post, als ik namelijk zie dat je een complete voorspelling doet(quali en race) en je past je racevoorspelling aan, dan kan ik nu niet zien dat het alleen de race voorspelling is. Het is namelijk erg makkelijk om dan net een paar namen op een andere plek te zetten, zeker als je de qualificatieuitslag al weet. Daarbij controleer ik niet of er hernieuwde wijzigingen gedaan worden, ik zie een post met een voorspelling, en die staat dan! Ook al verander je het drie minuten nadat ik het gezien heb naar een voorspelling die op alle 8 plaatsen goed blijkt te zijn, die telt dan niet mee! Zet er ook duidelijk bij of je voorspelling voor de qualificatie of de race is!

De voorspelling/verwachting voor de kwalificatie moet binnen zijn op zaterdag 3 augustus 15:00u Nederlandse tijd. 14:59u is op tijd, 15:00u is te laat. Voor de race geldt zondag 4 augustus 15:10u (uiteraard ook Nederlandse tijd). 15:09u is ok, 15:10u te laat. De servertijd van AutoWeek is hierbij leidend, dat is de tijd die er bij jouw post staat en die geldt. Misschien is het overbodig om te melden, maar je mag je voorspelling zo vaak als je wilt veranderen, als het maar voor het begin van de betreffende sessie is én in een nieuwe post.

Daarnaast: Jouw eerste post is meteen jouw standaardvoorspelling voor de rest van het jaar. Uiteraard mag je deze altijd aanpassen, dat wil zeggen dat een nieuwe post de oude/standaard overschrijft en uiteraard kun je ook aangeven dat je een andere voorspelling als standaard wilt hebben.

Marvant en ik zijn op de zaterdag weer in Zandvoort voor het vijfde evenement van de Westfield Cup Against Cancer, waarvoor ik de verslagen schrijf. Daar zal ik me zondag ook nog mee bezig gaan houden.

En wie wonnen er in het verleden:
1986	Nelson Piquet	Bra	Williams-Honda Turbo
1987	Nelson Piquet	Bra	Williams-Honda Turbo
1988	Ayrton Senna da Silva	Bra	McLaren-Honda Turbo
1989	Nigel Mansell	GB	Ferrari
1990	Thierry Boutsen	Bel	Williams-Renault
1991	Ayrton Senna da Silva	Bra	McLaren-Honda
1992	Ayrton Senna da Silva	Bra	McLaren-Honda
1993	Damon Hill	GB	Williams-Renault
1994	Michael Schumacher	Dui	Benetton-Ford
1995	Damon Hill	GB	Williams-Renault
1996	Jacques Villeneuve	Can	Williams-Renault
1997	Jacques Villeneuve	Can	Williams-Renault
1998	Michael Schumacher	Dui	Ferrari
1999	Mika Häkkinen	Fin	McLaren-Mercedes Benz
2000	Mika Häkkinen	Fin	McLaren-Mercedes Benz
2001	Michael Schumacher	Dui	Ferrari
2002	Rubens Barrichello	Bra	Ferrari
2003	Fernando Alonso	Spa	Renault
2004	Michael Schumacher	Dui	Ferrari
2005	Kimi Räikkönen	Fin	McLaren-Mercedes Benz
2006	Jenson Button	GB	Honda
2007	Lewis Hamilton	GB	McLaren-Mercedes Benz
2008	Heikki Kovalainen	Fin	McLaren-Mercedes Benz
2009	Lewis Hamilton	GB	McLaren-Mercedes Benz
2010	Mark Webber	Aus	Red Bull Racing-Renault
2011	Jenson Button	GB	McLaren-Mercedes Benz
2012	Lewis Hamilton	GB	McLaren-Mercedes Benz
2013	Lewis Hamilton	GB	Mercedes
2014	Daniėl Ricciardo	Aus	Red Bull Racing-Renault
2015	Sebastian Vettel	Dui	Ferrari
2016	Lewis Hamilton	GB	Mercedes
2017	Sebastian Vettel	Dui	Ferrari
2018	Lewis Hamilton	GB	Mercedes

Een tijdje geleden stelde ik de vraag of er nog animo is voor het spelletje. Ik heb nu besloten om volgend jaar het spelletje zeker nog te doen, maar zonder de mensen die bij Ziggo een voorspelling doen. Daarna ga ik verder kijken.
Quote

Een tijdje geleden stelde ik de vraag of er nog animo is voor het spelletje. Ik heb nu besloten om volgend jaar het spelletje zeker nog te doen. Daarna ga ik verder kijken.

Hulde thumbs up smileys with beer

Het eerste wat ik afgelopen Zondagavond deed was kijken naar het voorspelde weer voor aankomend weekend op de Hungaroring grinning smiley
Kwalificatie = vt3;
race = startp[stelling;
bonus = nee, nee en nee.

(tip voor een volgende bonusvraag: botsen Grosjean en Magnussen ergens in een weekend drinking smiley)
Quote
(tip voor een volgende bonusvraag: botsen Grosjean en Magnussen ergens in een weekend drinking smiley)

Dan kan je wellicht beter vragen "Hoe vaak botsen Grosjean en Magnussen dit weekend". grinning smiley
start:
1.Hamilton
2.Verstappen
3.Gasly
4.Bottas
5.Vettel
6.Leclerc
7.Raikkonen
8.Ricciardo

bonus:ja,ja,nee
Ik houd het nog een weekje bij mijn standaardvoorspelling.
Bonus ja, nee, nee.
Ik heb geen tijd voor een analyse van de vrije trainingen, VT3 wordt verreden als ik met Marvant in Zandvoort zit, dus ga ik maar eens hiervoor:

1. Verstappen
2. Hamilton
3. Bottas.
4. Leclerc
5. Vettel
6. Ricciardo
7. Gasly
8. Räikkönen

Bonus 1: Ja.
Vanaf de bank van Marvant:

Quote
Marvant vanaf de bank
Standaard voorspelling. Bonus 1: Nee. Bonus 2: Ja. Bonus 3: Nee.
Voorspelling van Total Loss :

Kwali :

1. Hamilton
2. Verstappen
3. Vettel
4. Leclerc
5. Bottas
6. Gasly
7. Norris
8. Raikkonen

Bonus : Ja, Ja, Nee
Voorspelling startgrid:

1. Hamilton
2. Vettel
3. Verstappen
4. Leclerc
5. Bottas
6. Gasly
7. Norris
8. Sainz

Bonus: 3x Nee
Startopstelling:

1 - Hamilton
2 - Verstappen
3 - Leclerc
4 - Bottas
5 - Vettel
6 - Gasly
7 - Norris
8 - Ricciardo

Bonus:

1 - Nee

Rest beantwoord ik na de kwalificatie
Total Loss :

Tot mijn grote plezier zag ik dat ik de Pole Position fout voorspeld had! thumbs up

Race :

1. Verstappen ( starten, wegwezen en nooit meer terugzien )
2. Hamilton
3. Bottas
4. Leclerc
5. Vettel
6. Gasly
7. Norris
8. Sainz

Aanpassing bonus 3 : Ja
Grosjean-gokje heeft goed uitgepakt, die doe ik nog een. Bonussen 2 en 3 worden 'ja'.
Race:

1. Verstappen
2. Hamilton
3. Bottas (ongeveer zo: Pits: "Valtteri, Lewis is faster than you." Valtteri: "I don't have a contract for 2020 yet." Pits: "You can sign it at the pitstop." Valtteri: "Do the switch at the stop, signing the contract will take a little time, enough for Lewis to get past." Pits: "Deal."winking smiley
4. Leclerc (Pits: "Charles, Seb is faster than you." Charles: "Seb is 15 seconds behind me." Pits: "Oh, sh*t, you're right. Nevermind. Keep up the pace." )
5. Vettel
6. Gasly
7. Norris
8. Sainz.

Bonus 2: Ja.
Bonus 3: Nee.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 04-08-2019 10:13 door Ivanov.
Vanaf Circuit Zandvoort :

Quote
Pensionada via Whatsapp @ 2 augustus 19:29u
Vanaf circuit zandvoort mijn verwachting voor de kwalificatie is gelijk aan de laatste vrije training en de race gelijk aan de startopstelling, bonus 3 x ja.
Race:

1 - Hamilton
2 - Verstappen
3 - Leclerc
4 - Bottas
5 - Vettel
6 - Gasly
7 - Norris
8 - Grosjean

Bonus:

2 - Ja
3 - Ja
race:
1.Verstappen
2.Hamilton
3.Leclerc
4.Bottas
5.Vettel
6.Gasly
7.Norris
8.Sainz
Race = startopstelling

Bonus 2 en 3: ja, ja
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.