Great Wall Pao & X Pao (CN)

Gepost door Rutger DC 
Great Wall Motor is een van de grootste lokale spelers in China en voert de merken Great Wall (tegenwoordig alleen nog maar pick-ups), Haval (SUV's), Ora (elektrische auto's), Wey (soort van premiummerk) en Tank (terreinauto's).

Great Wall Pao (Cannon)

Twee jaar geleden lanceerde Great Wall de Pao (Cannon), een behoorlijk indrukwekkende middenformaat pick-up die direct zou uitgroeien tot de populairste pick-up in China. De auto wordt ook gemaakt in Thailand in de voormalige GM-fabriek, waar tot voor kort de Chevrolet/Holden Colorado/Trailblazer werd gemaakt. Vanuit Thailand kunnen andere rechtsgestuurde markten worden bediend, zoals Australië, waar de pick-up als GWM Ute wordt verkocht. De Pao is leverbaar met 2.0T benzine- en 2.0 turbodiesel motoren.

Fotogalerij: [photo.yiche.com]

Great Wall X Pao (X Cannon)

Nu heeft Great Wall op Auto Shanghai de X Pao gepresenteerd, een fullsize pick-up die in China weinig concurrenten kent op de Zhongxing (ZX Auto) Terralord na. De SUV-variant is ook gelijk gelanceerd, maar dan onder Tank-vlag: de Tank 800.Bron: [aikahao.xcar.com.cn]
De Pao-zonder-X is er in 3 uitvoeringen. De gele versie bovenaan met de helemaal zwarte grille is de Commercial, gericht op de zakelijk markt (hoveniers, stratenmakers, etc). De gele wagen met de verchroomde grille is de standaardversie, die meer op consumenten is gericht. De missende versie in het rijtje is de Offroad, die zoals de naam al doet vermoeden, gericht is op het ruige werk. Dus grotere bodemvrijheid, altijd 4WD en zonodig een echte snorkel.

Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.