Jeep Commander (2021)

Gepost door Rutger DC 
Hoewel de tijd soms stil lijken te staan bij FCA, zijn er wel degelijk ontwikkelingen gaande. Voor wat betreft de Amerikaanse tak gaat het dan voornamelijk (uitsluitend?) om nieuwe modellen van Jeep. Volgens het productplan moeten er tegen 2022 diverse nieuwe modellen zijn verschenen: de opgefriste Compass, nieuwe Renegade, nieuwe Cherokee, nieuwe Grand Cherokee, nieuwe zevenzitter op basis van de Grand Cherokee, nieuwe Wagoneer (op basis van de Ram) en nieuwe Grand Wagoneer (grote premium SUV), naast een auto die staat omschreven als 'Low D 3-Row'. Het gaat om een zevenzitter op basis van het platform van de Jeep Renegade en Compass. De Cherokee zal vermoedelijk wat hoger gepositioneerd worden en krijgt FCA's Giorgio-platform. Reken op een 1,3-liter benzinemotor met 150 of 180 pk en een plug-in hybride-variant. De productie zal vermoedelijk in Italië plaatsvinden, waar momenteel al de Renegade wordt gebouwd en binnen afzienbare tijd ook de Compass.

Bron: [motor1.uol.com.br]3 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29-06-2021 22:06 door Rutger DC.
Naast een verlengde uitvoering van de Compass die mogelijk Grand Compass gaat heten, zit er ook een facelift voor de Compass zelf in de pijplijn. Recent werd de productie voor Europa al verplaatst naar Italië, wat werd gecombineerd met de introductie van nieuwe motoren en een plug-in hybride. Op motorisch vlak zal er dus niets wijzigen, maar het dashboard kan goed een opfrisbeurt gebruiken, want de gebruikte materialen zijn nogal goedkoop.

Impressie:

Bron: [www.autoevolution.com]
Interieur met onder meer een nieuw stuurwiel en digitaal instrumentencluster.Bron: [indianautosblog.com]
Huidig model:

TrailhawkHuidig model:Al met al een nieuwe voorbumper, nieuwe koplampen, ongewijzigde achterkant; het interieur is nog even afwachten, maar de auto krijgt in ieder geval een nieuw stuurwiel en een groot scherm in de middenconsole.2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08-11-2020 21:42 door Rutger DC.


Bron: [www.autossegredos.com.br]

De Grand Compass krijgt een langere wielbasis, wordt langer en hoger en krijgt wat afwijkende details op het dashboard ten opzichte van de Compass.
Kennelijk gaat de verlengde Compass Commander heten. In China is er al een Grand Commander, maar dat is weer heel verwarrend een crossover met verlengde basis van de Cherokee. Die Cherokee heeft weer een heel andere basis dan de Grand Cherokee...

Bron: [www.autossegredos.com.br]
De nieuwe Jeep Commander voor het eerst in Europa:Bron: [www.autogespot.nl]

Ik vermoed dat dit het toekomstige Jeep-gamma in Europa wordt:

Baby Renegade (e-CMP)
Renegade
Compass
Commander
Grand Cherokee
Wrangler Unlimited
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.