Wat eet de AW-forummer? Een topic om je vingers bij af te likken!

En ze probeerde het niet eens? Ik neem aan dat je haar fijn naar de snackbar hebt verwezen.

Vanavond maar eens ergens in het centrum een hapje eten. Het is tenslotte weekend. En gene zin om te koken.
 
Nee hoor, zo ben ik niet. Er liggen genoeg prakjes in de vriezer.
Vanavond neem ik trouwens een soepje. Heb ook geen zin om te koken. Een erwtensoepje denk ik. Vrouwlief eet iedere vrijdag bij haar zus.
Het is echt erwtensoepweer. Tjonge, waaide zowat de auto uit vanmiddag.
 
Restje hachee, restje wokgroente, plus verse prei erbij en een ui. 2 gehakballen van de HEMA plus saté saus.
Was ik alleen de rijst vergeten te koken..:(
Gauw nog even wat 'verse' pasta gekookt wat ik nog in een zakje in de koelkast had liggen..

Ging prima, was alleen ietwat gehaast.. ligt nu nog wat zwaar op de maag zeg maar..
 
Ik heb pijn geleden vanavond. Ik heb kleine pepertjes gestrooid op de pizza. Pepertjes die ik niet kende.

Ik kan je rustig vertellen, ik ben door de grond gegaan, heb liggen hijgen op bed. Het was verschrikkelijk. Ik dacht dat ik stervende was.
 
Boppie zei:
En dan moet de toiletpot nog komen....
Ja, klopt, valt gelukkig mee. Tip, stel het leuke ding met je partner ook even een avondje uit.;)

Ik dacht dat die kleine pepertjes niets voorstelden. Ik zoek een tussenoplossing voor Koningsvogel Surinaamse sambal. Die was vroeger heel erg goed, maar tegenwoordig is het niks meer. Het smaakt naar azijn en het verpest het hele eten. Echt jammer. Dus ik moet iets van zelf sambal gaan maken of zo.
 
Na het lasagnegeweld van CK heb ik besloten tot een origineel idee: Hamburgers met cheddar, ui, wat sambal en wat sla. En een kloddertje mayo.

burger-california.jpg
 
Hier is het tegenwoordig standaard elke zaterdag pizza. Tijdje terug een Ferrari pizzaoven gekocht en daarmee smaken ze echt zoals uit Italie. Natuurlijk met zelfgemaakt deeg en tomatensaus. Heerlijk!
 
Hier ook kip uit de oven vanavond. Plus bakaardappeltjes van AH en zakje witte kool. Kort gewokt, beetje smoren met wat water en melk, wat groentenbinder erdoor plus kerriepoeder en gefruit uitje. Was lekker. :)
 
Gisteren een tartaartje met daarbij een zelfgekluste pastasalade. Rucola, cottage cheese, paar stukken perzik, wat pinda's erdoor. Was lekker!
 
Zo, ik ga straks een voorraad macaroni koken. Altijd handig in de vriezer.

receptje:
pakje macaroni koken
twee uien snijden
drie rode pepers snijden
pakje salami snijden
blikje smac in stukjes
olie in koekepan opwarmen en gehakt erin rul bakken
dan de rest erbij met een macaronimixje van Knorr

Mengen, en klaar.

In kleine bakjes verdelen, in de vriezer en af en toe doet de magnetron de rest.
beetje maggi erbij.


Gisteren hamburger gegeten
Eergisteren gebakken scholletje met krieltjes en sperzieboontjes met knoflooksaus. Was wel heel erg lekker.
 
Lekker Soloman.. Heb vanavond een restje 'wok pasta' uit de vriezer op. Ook vers uitje erbij.
Was een pak van Honig, bij de Big Bazar.. dus volgens mij een variant die het niet zo goed deed in de supermarkt.
Kan wel kloppen .. want naar mijn idee zat er echt een kartonsmaak aan de wokpasta..
Best vreemd, heb wel vaker pasta (los) uit een kartonnen verpakking gegeten.

Morgen witlof roerbakken, met uitje erbij, wat kastanjechampignons, stukjes bakbloedworst en dan een beetje groentesaus erbij.
Gekookte aardappelen met braadworst erbij. :T
 
Whahaha wat een topic zeg,

Vedergeval straks boodschappen doen en pasta met zelfgemaakte verse tomatensaus maken.
 
Zelfgemaakte pizza zonder tomaat;

Maken!
Oven voorverwarmen 200 graden
Vier korstloze casinoboterhammen aan elkaar schuiven. Of zes. Besmeren met sambal. Gesnipperde knoflook er overheen. Plakjes mozerella erop, stukjes ham en plakjes salami. Uienringetjes er op. Bestrooien met Italiaanse kruiden. In de oven. Tien minuten. Beetje maggi en klaar.
 
Alweer een heel klein weekje alleen, tijdelijk hoor, het is niet uit.
Inmiddels kwam ik er snel achter dat het leven niet alleen bestaat uit pizza's, hamburgers en bier.
Vroeger nam ik van AH nog wel eens een kant en klaar-bami, altijd lekker, maar sinds dat 'geweldige' nieuwe recept is het niet meer te vreten.
Dus ga ik morgen zelf bami maken. Alleen nog een recept. Vanavond nog zelfgemaakte hamburgers. Jummy.
 
Nog een wijze opmerking van een collega naar aanleiding van mijn kookkunstonzekerheden dat ik gerechten uit de Allerhande maar niet lekker wil vinden (ligt het aan mijn slechte smaak)
"Nee, dat is niet echt koken, wees gerust, daar zitten alleen spullen in die AH op dat moment wil verkopen"
 
Ik had vorige week een AH stoommaaltijd. Kip, groente en rode rijst. Was érg lekker moet ik zeggen. Groente en kip worden door een soort van 'vergiet' gescheiden van de riijst klaargestoomd (gestapelde vorm). Blijft het allemaal reuze knapperig van. (y) Goed van smaak ook, wat mij betreft.

De allerhande is inderdaad reclamerijk.. maar ingrediënten kan je zelf ook aanpassen, vind ik.

~~

Nu maar even een restje shoarma reepjes opbakken..
 
Frikadellen, Bratkartoffeln, Backfisch, Nudeln, Maronenkrem (Kastanjepuree, gezoet), Spätzeln, Hackfleisch...

Maar huzarensalade, nasi-schijven, kroketten... nee dat hebben ze hier (Zuid Duitsland) niet. Houdbaar kan je online bestellen, diepvries ook maar dat durf ik nog niet aan. :confused:
 
Herr Dr. von Zen zei:
Frikadellen, Bratkartoffeln, Backfisch, Nudeln, Maronenkrem (Kastanjepuree, gezoet), Spätzeln, Hackfleisch...

Maar huzarensalade, nasi-schijven, kroketten... nee dat hebben ze hier (Zuid Duitsland) niet. Houdbaar kan je online bestellen, diepvries ook maar dat durf ik nog niet aan. :confused:

Hacker Pschor.

Eisbein, Schweinhaxe. Aiai.
 
Het nodige vlees dat eigenlijk gisteren op de BBQ had gemoeten. Ook nog een heerlijke salade met o.a. tomaat, olijven en fetakaas ;)
 
Na jaren zoeken (echt) heb ik hem eindelijk. Een hamburgerpers. Ik werd er zelfs chagrijnig van.
En daar lag hij eindelijk. Bij de Action. Voor maar 2,50! Waarom heb ik al die tijd geleden?
En maar klooien en kneden.....


1836727.jpg
 
Ben nasi aan het maken. Niet voor mij maar voor vouwlief. Morgen etentje van het werk, hoeft zij de nasi alleen op te warmen.
Rijst is bijna klaar, zodirect de eieren mengen en dan de kip kruiden knoflook tauge etc.
Dan husselen :)
 
Nu, ik heb zojuist ruzie gehad met een paar eieren.o_O

Wilde een gekookt ei eten, hoe moeilijk kan het zijn...

Eerste ei, uit de koelkast gehaald en in koud water gelegd.
Water aan de kook gebracht en 4 minuten laten koken.

Resultaat, snot.
Het eigeel was nog volledig vloeibaar.

Tweede ei, meteen uit de koelkast in het kokende water, 10 minuten laten koken.
resultaat, snot.

Derde ei, meteen uit de koelkast in het kokende water en 15 minuten laten koken.
Resultaat, snot.

En toen waren de eieren op.
Ik snap uiteraard dat een ei uit de koelkast langer nodig heeft dan een ongekoeld ei, maar dit gaat och nergens over.
Wat doe ik fout?
 
Volgens mij niks.. denk dat de eieren niet best waren.

Ik doe het ook zo.. eieren vanuit de koelkast in koud water en verwarmen maar..

Vanuit de koeling in heet water.. dan breekt de schaal nog wel eens, is mijn ervaring.
 
Eieren waren vrijdag gekocht.

Had er al 1 gebakken, daar was niks mis mee.
Ze zijn ook niet heel groot of zo.

Mijn koelkast staat wel koud, 4 graden.
Maar na 15 minuten koken nog steeds snot vind ik echt bizar.
 
Eieren hoeven niet in de koelkast....

Gisteren heb ik kogelbiefstukjes gebakken en vlaamse friet'n uit de oven. Was lekker, maar ik had de biefstuk ietsje teveel gepeperd.:(
Maar het was toch wel lekker.
 
Terug
Bovenaan