Slideshow

Maserati Levante heeft prijs

Altijd vijf cijfers op prijskaartje Italiaanse SUV

Maserati’s eerste SUV Levante heeft zojuist een prijskaartje gekregen. Dat de auto veel bereikbaarder zou worden dan Bentleys Bentayga wisten we al, maar nu is duidelijk geworden hoeveel het precies scheelt.

Een instap-Levante passeert in ons land nét de grens van een ton en is de jouwe voor 102.529. De op Ghibli-techniek gestoelde SUV is dan voorzien van de bekende 3,0-liter V6 dieselmotor met 275 pk. Wijk je liever iets minder ver af van Maserati's kernwaarden dan zul je minimaal 140.371 moeten meebrengen, want dat is wat de S met 430 pk sterke benzine-V6 kost.

De keuze in uitrustingsniveau's is net zo overzichtelijk als het motorenpalet. Wie van luxe houdt gaat voor het Luxury-package, wie zijn Maserati toch vooral als een sportieveling ziet vinkt het Sport-pack aan.

Hoewel de Bentley Bentayga eigenlijk niet vergelijkbaar is met de Levante ontkomen we er toch niet aan 'm er nog even bij te halen: ook de Bentayga is een SUV van een luxemerk dat zich voorheen niet met dit voertuigtype bezighield. Bentley's aanbod is met 281.000 euro echter ruim 2,5 keer zo duur als de Levante.