Autonieuws  |  Mitsuoka zwaait Orochi uit met Final Edition

26 april 2014  |  15:34  |  Tekst:

De Mitsuoka Orochi is misschien wel één van vreemdste verschijningen van sportwagenland. De origineel vormgegeven spierbundel is sinds 2006 in productie, maar mag nu met pensioen.

Mitsuoka kennen we waarschijnlijk wel van de diverse generaties van de Viewt, de tot Jaguar-achtigen omgebouwde Nissans Micra (foto 4). In 2001 presenteerden de Japanners de Orochi, vernoemd naar Yamata no Orochi, een Japanse mythologische draak. De auto ging in 2006 pas in productie en mag bnnenkort met pensioen, maar niet voor hij wordt uitgezwaaid met een Final Edition.

De Orochi wordt aangedreven door een 233 pk sterke en 328 Nm leverende 3,3-liter metende V6, die afkomstig is van de planken van Toyota. Dezelfde motor zit in een afgezwakte vorm ook in het vooronder van de tweede generatie Lexus RX 400h. Heel snel is de 1.580 kilo wegende Orochi daar overigens nooit mee geweest. Een sprintje naar de 100 km/h in 5,7 seconden is weliswaar niet slecht, maar naar sportwagenbegrippen niet bijster snel.

Als Final Edition krijgt de feestelijke Orochi, waarvan er slechts 5 worden geproduceerd, een speciale 'Fuyoru'-lakkleur mee. Ook 19-inch lichtmetaal, een voorspoiler en achtervleugel horen bij het uitzwaairitueel. Wie liever een ander kleurtje wenst, kan bij Mitsuoka vragen naar een 'Gold Pearl' gespoten exemplaar.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Mitsuoka Orochi Final Edition Mitsuoka Orochi Final Edition Mitsuoka Orochi Final Edition
Mitsuoka Viewt

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep