Autonieuws

'Spyker B6 Venator krijgt Toyota-blok'

14 oktober 2013  |  16:38  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Het lijkt erop dat Spyker voor de motor van de B6 Venator gaat uitwijken naar Lotus. Dat zou betekenen dat er in de nieuwe sportauto een Toyota-V6 met compressor komt te liggen.

De informatie komt uit een brief die Spyker naar potentiële klanten stuurde. In het schrijven meldt CEO Victor Muller met trots dat de samenwerking met Lotus, dat ook componenten levert voor het onderstel van de C8 Aileron, bij de B6 Venator wordt voortgezet. De Engelsen zouden de motor leveren voor Spykers kleinste, en dat is groot nieuws: welk blok dat ging worden was tot nu toe onbekend. In de Artega GT, waar de B6 op gebaseerd is, lag een 3,6-liter Volkswagen-V6.

Lotus bouwt zelf geen motoren, maar koopt blokken in bij Toyota. De meest voor de hand liggende kandidaat is het V6-blok in de Exige S, die het dankzij een door Lotus gemonteerde compressor tot 345 pk schopt. Voor de lichte Exige betekent dat een sprinttijd van nul naar honderd in 3,8 seconden, of de Spyker dat ook haalt en of onze landgenoten nog wat aan het blok versleutelen is nog even afwachten.

De brief meldt verder dat de eerste honderd Venator-klanten een extra bijzondere versie krijgen. In samenwerking met de Zwitserse horlogefabrikant Chronoswiss wordt de auto voorzien van een speciale klokkenwinkel en een dashboard van het fraaie gedraaide aluminium dat we al kennen uit verschillende andere Spykers. Bovendien krijgen de gelukkige eigenaars een bijbehorend (prijzig) horloge van het Zwitserse merk, voorzien van het productienummer van de auto.

De productie van de Spyker B6 Venator coupé gaat in november 2014 van start. Mensen die tot aanschaf overgaan, dienen alvast 20.000 euro over te maken als aanbetaling. In ruil daarvoor mogen ze wel het productienummer van hun voorkeur aangeven, mits die tussen de 3 en de 100 ligt: de nummers 1 en 2 bestaan al.     

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Spyker kopersgids

Foto's en video's bij dit artikel

Spyker B6 Venator Spyker B6 Venator Spyker B6 Venator
Spyker B6 Venator Spyder Spyker B6 Venator Spyder Spyker B6 Venator Spyder

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Seat Toledo is...

Volg AutoWeek