Autonieuws  |  BMW X4 maakt Ringdebuut

25 september 2013  |  09:23  |  Tekst:

Het is bekend dat BMW graag gaatjes in het gamma vult en omdat er tussen de X3 en X5 nog ruimte was, komen de Duitsers binnenkort met de X4. Op deze nieuwe spionagefoto's zien we de cross-over voor het eerst op de Nordschleife van de Nürburgring.

In april van dit jaar liet BMW ons in Genève met een concept-car al zien welke kant het op gaat met de X4, de auto die de leemte tussen de X3 en X5 moet opvullen. Nu wijken studiemodellen van BMW over het algemeen niet veel af van het uiteindelijke productiemodel dus wanneer de auto halverwege volgend jaar op de markt komt, zullen we niet stijl achterover slaan van het design. Dat loopt gewoon netjes in de pas met dat van de andere modellen.

Ten opzichte van de laatste keer dat we een gecamoufleerde X4 spotten, zien we weinig tot geen optische veranderingen. Oftewel: er zit nog steeds flink wat afplaktape op de auto. Het is wel de eerste keer dat we 'm op de beruchte Nordschleife van de Nürburgring zien, een teken dat BMW nu serieus bezig is met de afstemming van het onderstel. Omdat de X4 z'n basis deelt met de X3 zal dat vermoedelijk geen enorm ingewikkelde klus voor de techneuten zijn maar we gaan ervan uit dat de coupéversie van de X3 een iets sportiever karakter zal krijgen. Ook zal de balans van de auto iets anders zijn aangezien de X4 lager en breder is dan de X3.

De BMW X4 maakt begin 2014 z'n debuut en zal het dan opnemen tegen onder andere de Range Rover Evoque. We verwachten dezelfde motoren-lineup als in de X3 en het zou ons niets verbazen als BMW te zijner tijd met een M-versie op de proppen komt. Die is er immers niet van de X3 en de sporiever gelijnde X4 leent zich daar uitstekend voor.  

 

 

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

BMW X4 spyshots BMW X4 spyshots BMW X4 spyshots
BMW X4 spyshots BMW X4 spyshots BMW X4 spyshots

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep