Autonieuws  |  Skoda Octavia Combi klaar voor GenŤve

19 februari 2013  |  11:00  |  Tekst:

Ze hebben maar haast, daar bij Skoda! Het grote publiek heeft de gewone Octavia nog niet eens in het echt kunnen zien, maar het Tsjechische merk heeft nu ook al de Combi vrijgegeven.

Laten we maar met het belangrijkste beginnen: de bagageruimte van de Octavia Combi heeft een inhoud van 610 liter. Wie de achterbank neerklapt, heeft de beschikking over een laadruimte van 1.740 liter.

De Octavia Combi is dan ook 90 millimeter langer en 45 millimeter breder dan z'n voorganger. Ook de achterpassagiers profiteren van de elf centimeter langere wielbasis: voor de kniën van gemiddelde achterpassagiers bevindt zich nog 73 millimeter ruimte, aldus Skoda.

We rekenen op hetzelfde motorenpalet als in de hatchback. Dat betekent dat het benzinegamma start met de 1.2 TSI met 85 pk en dat de 1.8 TSI met 180 pk voorlopig het sterkste blok is. Bij de diesels is alle aandacht natuurlijk gericht op de 1.6 TDI Greenline: gaat het Skoda lukken om deze versie te laten voldoen aan de eisen voor 14% bijtelling?

De Skoda Octavia Combi debuteert samen met de hatchback op de Salon van Genève. De hatchback staat vanaf 22 maart bij de dealers, de Combi volgt in juni.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

Geef AutoWeek cadeau! (Advertorial)

Daarmee geniet de ontvanger maar liefst 8 weken lang van AutoWeek! En dat voor slechts €15   Lees verder
  advertorial Cadeau voor een echte man
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Skoda Octavia Combi Skoda Octavia Combi

Peilstok

Mijn favoriete 'lel van een hatchback' van De Redactie Raadt Aan is:

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Ontdek de Octavia Combi De ŠKODA Octavia Combi biedt volop vrijheid en plezier. Ontdek zelf z'n ...

AutoWeek Triotest

CitroŽn C4 - Hyundai i30 - Skoda Octavia

Volg AutoWeek

© 2014 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep