Autonieuws

Skoda Octavia Combi klaar voor Genève

19 februari 2013  |  11:00  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Ze hebben maar haast, daar bij Skoda! Het grote publiek heeft de gewone Octavia nog niet eens in het echt kunnen zien, maar het Tsjechische merk heeft nu ook al de Combi vrijgegeven.

Laten we maar met het belangrijkste beginnen: de bagageruimte van de Octavia Combi heeft een inhoud van 610 liter. Wie de achterbank neerklapt, heeft de beschikking over een laadruimte van 1.740 liter.

De Octavia Combi is dan ook 90 millimeter langer en 45 millimeter breder dan z'n voorganger. Ook de achterpassagiers profiteren van de elf centimeter langere wielbasis: voor de kniën van gemiddelde achterpassagiers bevindt zich nog 73 millimeter ruimte, aldus Skoda.

We rekenen op hetzelfde motorenpalet als in de hatchback. Dat betekent dat het benzinegamma start met de 1.2 TSI met 85 pk en dat de 1.8 TSI met 180 pk voorlopig het sterkste blok is. Bij de diesels is alle aandacht natuurlijk gericht op de 1.6 TDI Greenline: gaat het Skoda lukken om deze versie te laten voldoen aan de eisen voor 14 procent bijtelling?

De Skoda Octavia Combi debuteert samen met de hatchback op de Salon van Genève. De hatchback staat vanaf 22 maart bij de dealers, de Combi volgt in juni.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Skoda Octavia Combi Skoda Octavia Combi
Afscheid duurtest - Skoda Octavia RS Combi

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

AutoWeek Dubbeltest

Skoda Octavia Combi - Peugeot 308 SW

Volg AutoWeek