Autonieuws  |  Winterkoning: Aston Martin Vanquish Volante

12 februari 2013  |  11:17  |  Tekst:

Wij moeten eerlijk bekennen soms een beetje de weg kwijt te raken in het Aston Martin-gamma. Gelukkig staat 'Volante' altijd voor een dakloos exemplaar, en laten we hier nu net de Vanquish Volante voor de lens hebben gekregen.

De Vanquish gaat dit jaar de DBS opvolgen als vlaggenschip van Aston Martin. Dat er een cabrio aankwam, dat viel natuurlijk te verwachten. Onze spionagefotograaf heeft de edele Brit in de sneeuw aangetroffen, waar hij zich nog best thuis lijkt te voelen. We zien een Vanquish met, geheel volgens traditie, een stoffen vouwdak en een relatief lange achterzijde.

Onder de kap verwachten we weinig nieuws. Dat betekent dat we dezelfde 6.0-liter V12 met 573 pk en 620 Nm koppel onder z'n neus kunnen vinden. Via een 6-traps automaat van ZF wordt al dit vermogen naar de achterwielen gestuurd. Prestaties? Ach, daar hoeven we ons geen zorgen over te maken. De dichte Vanquish schiet in 4,1 seconden naar de 100 km/h en blaast door tot een niet geringe 295 km/h. De Volante zal er, gezien de verstevigingen die nodig zijn bij een cabriolet, misschien enkele tienden langer over doen.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Aston Martin Vanquish Volante Aston Martin Vanquish Volante Aston Martin Vanquish Volante
Aston Martin Vanquish Volante Aston Martin Vanquish Volante Aston Martin Vanquish Volante

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep