Autonieuws

Mazda 3 duikt weer op

12 februari 2013  |  10:26  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Het is inmiddels weer even stil rond de volgende generatie van de Mazda 3. Onze spionagefotograaf is er toch weer in geslaagd om de aanstaande C-segmenter voor de lens te krijgen.

Het is voor autofabrikanten tegenwoordig geen makkelijke taak meer om hun modellen tot de officiële introductie onder de pet te houden. In oktober zagen we al een 1:1 model van Mazda's nieuwe 3 voorbij komen. Vervolgens doken een dikke maand later de patentschetsen van Mazda's nieuwe troef in het C-segment op. In grote lijnen weten we hoe het model er uit komt te zien, maar wijzigingen zijn altijd mogelijk.

De opvolger van de huidige 3 krijgt uiterlijke kenmerken van de nieuwe 6 mee. Daarmee moet het model helemaal aansluiten op de nieuwe KODO-designtaal van het Japanse merk. SkyActiv-technieken zullen uiteraard niet ontbreken op de toekomstige Mazda. Wanneer de nieuwe 3 op de markt verschijnt? Dat is nog even onzeker, wij verwachten hem niet voor volgend jaar in de showrooms tegen te komen.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Mazda 3 Spyshots Mazda 3 Spyshots Mazda 3 Spyshots
Mazda 3 Spyshots Mazda 3 Spyshots

Peilstok

Ik vind de Fisker Karma uit de AutoWeek Top 50:

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Nu ongekend luxe instappen tijdelijk tot € 2.880,- voordeel Mazda Private lease Onbezorgd genieten ...

AutoWeek Dubbeltest

Honda Civic 1.8 - Mazda 3 Sky Activ 2.0

Volg AutoWeek