Autonieuws

Mazda 3 duikt weer op

12 februari 2013  |  10:26  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Het is inmiddels weer even stil rond de volgende generatie van de Mazda 3. Onze spionagefotograaf is er toch weer in geslaagd om de aanstaande C-segmenter voor de lens te krijgen.

Het is voor autofabrikanten tegenwoordig geen makkelijke taak meer om hun modellen tot de officiële introductie onder de pet te houden. In oktober zagen we al een 1:1 model van Mazda's nieuwe 3 voorbij komen. Vervolgens doken een dikke maand later de patentschetsen van Mazda's nieuwe troef in het C-segment op. In grote lijnen weten we hoe het model er uit komt te zien, maar wijzigingen zijn altijd mogelijk.

De opvolger van de huidige 3 krijgt uiterlijke kenmerken van de nieuwe 6 mee. Daarmee moet het model helemaal aansluiten op de nieuwe KODO-designtaal van het Japanse merk. SkyActiv-technieken zullen uiteraard niet ontbreken op de toekomstige Mazda. Wanneer de nieuwe 3 op de markt verschijnt? Dat is nog even onzeker, wij verwachten hem niet voor volgend jaar in de showrooms tegen te komen.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Mazda 3 Spyshots Mazda 3 Spyshots Mazda 3 Spyshots
Mazda 3 Spyshots Mazda 3 Spyshots
Dubbeltest - BMW 116i vs Mazda 3 2.0

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Seat Toledo is...

AutoWeek Triotest

Mazda 3 - BMW 116i - Audi A3 Sportback

Volg AutoWeek