Autonieuws

Toyota GT86 wordt serieus in GT4-outfit

5 februari 2013  |  18:07  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

De Toyota GT86 wordt alom geprezen om z’n uitstekende rijeigenschappen. Een van de weinige puntjes van kritiek is dat-ie best wat meer power zou mogen hebben. Dat probleem is uit de wereld met de GT4-versie van de GT86, die er maximaal 400 pk uit perst.

De Toyota GT86 wordt door het Britse GPRM omgetoverd tot GT4-bolide. In samenwerking met Nicholson McLaren Engines werd de tweeliter turbo-boxermotor opgepept tot 360 pk. Volgens de engineers is er maximaal 400 pk uit het blok te halen maar het definitieve vermogen hangt af van de ‘balance of performance’-tests die worden uitgevoerd om de GT86 qua gewicht en vermogen goed te laten passen tussen de rest van de GT4-auto’s.

De auto is flink uitgebouwd en bespoilerd en uiteraard compleet gestript van overbodige onderdelen. De Toyota GT86 GT4 kan meedoen aan elke GT4-klasse in Europa. Het Nederlandse GT4-kampioenschap kreeg onlangs nog een tegenvaller te verwerken toen Nissan aankondigde z’n twee 370Z’s terug te trekken uit competitie. Wellicht dat zo’n super-GT86 een leuke vervanger is? Overigens krijgt de GT86 ook een eigen raceklasse, zodat een Toyota op het podium gegarandeerd is.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Toyota GT86 GT4 Toyota GT86 GT4 Toyota GT86 GT4
Toyota GT86 GT4
Rij-impressie Toyota GT86

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

AutoWeek Dubbeltest

Toyota GT86 - Peugeot RCZ

Volg AutoWeek