Autonieuws  |  Toyota GT86 wordt serieus in GT4-outfit

5 februari 2013  |  18:07  |  Tekst:

De Toyota GT86 wordt alom geprezen om z’n uitstekende rijeigenschappen. Een van de weinige puntjes van kritiek is dat-ie best wat meer power zou mogen hebben. Dat probleem is uit de wereld met de GT4-versie van de GT86, die er maximaal 400 pk uit perst.

De Toyota GT86 wordt door het Britse GPRM omgetoverd tot GT4-bolide. In samenwerking met Nicholson McLaren Engines werd de tweeliter turbo-boxermotor opgepept tot 360 pk. Volgens de engineers is er maximaal 400 pk uit het blok te halen maar het definitieve vermogen hangt af van de ‘balance of performance’-tests die worden uitgevoerd om de GT86 qua gewicht en vermogen goed te laten passen tussen de rest van de GT4-auto’s.

De auto is flink uitgebouwd en bespoilerd en uiteraard compleet gestript van overbodige onderdelen. De Toyota GT86 GT4 kan meedoen aan elke GT4-klasse in Europa. Het Nederlandse GT4-kampioenschap kreeg onlangs nog een tegenvaller te verwerken toen Nissan aankondigde z’n twee 370Z’s terug te trekken uit competitie. Wellicht dat zo’n super-GT86 een leuke vervanger is? Overigens krijgt de GT86 ook een eigen raceklasse, zodat een Toyota op het podium gegarandeerd is.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Toyota GT86 GT4 Toyota GT86 GT4 Toyota GT86 GT4
Toyota GT86 GT4

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Dubbeltest

Toyota GT86 - Peugeot RCZ

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep