Autonieuws

Nieuwe CitroŽn C4 Picasso in adamskostuum

5 februari 2013  |  09:57  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

We hebben 'm regelmatig in camouflagekleding voorbij zien komen, maar nu is hij plotseling naakt voor de lens gesprongen: de nieuwe Citroën C4 Picasso!

Onze spionagefotograaf heeft de volgende generatie van de Citroën C4 Picasso al verschillende keren weten te kieken. Het nieuwe Franse ruimtewonder heeft z'n zomer- en wintertests blijkbaar met succes doorstaan, want hij mag nu zonder jas naar buiten. De website Highmotor heeft een onbestickerd exemplaar voor de lens weten te krijgen.

We zien een forse mpv met een bijzonder vormgegeven front. Dubbele lichtunits en een smalle grille: de C4 Picasso speelt niet op safe en kiest voor eigenwijs Frans. In schril contrast met zijn voorkant staat zijn wat anonieme achterzijde. Het monovolume-achtige ontwerp blijft behouden. Leuk detail: met onze illustratie (foto 4) zaten we er helemaal niet zo ver naast. Net als het huidige model komt ook de nieuwe Picasso als 5- en 7-zitter.

Onder de kap verwachten we de welbekende THP-benzine en HDI-dieselmotoren en naar verluidt zit er ook een hybride-exemplaar in het vat. We gaan de nieuwe Franse mpv op de Autosalon van Genève in het echt bewonderen, in de zomer staat de C4 Picasso bij de Nederlandse dealers. Renault voelt waarschijnlijk de hete adem van de C4 Picasso in z'n nek, het heeft namelijk net de opgefriste Scénic uit de doeken gedaan. 

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis Ďm niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

CitroŽn C4 Picasso spionage CitroŽn C4 Picasso Spyshots CitroŽn C4 Picasso Spyshots
CitroŽn C4 Picasso (illustratie Poblete)
Afscheid duurtest - CitroŽn C4 Picasso

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

ActieAuto

3 jaar 1,9% rente op Citroën personenauto's 3 JAAR 1,9% RENTE OP CITROËN PERSONENAUTO'S Wilt u graag rijden in een splinternieuwe ...

AutoWeek Dubbeltest

Opel Zafira - CitroŽn Grand C4 Picasso

Volg AutoWeek