Autonieuws

Jaguar zet hoog in op compact model

25 januari 2013  |  11:09  |  Tekst:
    Print     Mail

Kleiner dan de XF kunnen we momenteel niet kopen bij Jaguar. Daar komt veranering in, als het aan Adrian Hallmark ligt, algemeen directeur van het Britse merk.

Al eerder berichtten we dat Adrian Hallmark wel oren had naar een kleiner model. Nu heeft de topman tegen Autonews gezegd dat de aanstaande baby-Jag' zelfs de hoogste prioriteit heeft.

Of we een opvolger van de X-type, die in 2008 het veld moest ruimen, moeten verwachten is nog niet met zekerheid te zeggen. Hallmark zegt dat het merk er nog niet uit is of het een sedan, hatchback of cross-over wil gaan voeren. Ook de komst van meerdere varianten van de compacte Jaguar zijn niet uitgesloten.

Naast een model onder de XF wordt er stevig nagedacht over de komst van een cross-over. Hoewel Hallmark hier nog wat terughoudend over spreekt, bevestigt hij dat 'het feit dat zustermerk Land Rover cross-overs en SUV's bouwt geen belemmering is voor Jaguar om zelf met een dergelijk model te komen.'

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Jaguar-logo Jaguar X-type Estate Jaguar X-type
Jaguar X-type

Peilstok

Ik vind de Renault Mégane Scénic uit de AutoWeek Top 50:

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

U RIJDT AL EEN JAGUAR XE VANAF € 449 PER MAAND Jaguar Financial Services biedt op de nieuwe XE ...

AutoWeek Dubbeltest

Jaguar XJ LWB - Range Rover LWB

Volg AutoWeek