Autonieuws

Franse platforms voor PSA/GM-auto’s

24 januari 2013  |  14:03  |  Tekst:
    Print     Mail

Langzaamaan beginnen er meer details duidelijk te worden over de samenwerking tussen General Motors en PSA Peugeot Citroën. In een gezamenlijke toespraak lieten de bedrijven weten dat er drie voertuigen uit de samenwerking zullen voortvloeien die alle drie een PSA-platform zullen gebruiken.

Sinds vorig jaar werken PSA en GM samen bij de ontwikkeling van nieuwe modellen. Op middellange termijn moeten daar drie voertuigen uit voortkomen. PSA-CEO Philippe Varin en General Motors vice-voorzitter Steve Girsky maakten op een persconferentie in Brussel vandaag meer details bekend over die auto’s. Alle drie de voertuigen krijgen een Frans PSA-platform. Daarnaast gaan de Fransen aan de slag met een opvolger voor de Opel Corsa/Citroën C3 en een nieuwe generatie MPV’s/crossovers om de Peugeot 3008 en Opel Zafira op te volgen. General Motors legt zich toe op de toekomstige kleine MPV’s, de nazaten van de huidige Opel Meriva en Citroën C3 Picasso. In 2016 moet de eerste van deze voertuigen daadwerkelijk in productie gaan.

Verdere uitlatingen over waar de auto’s geproduceerd zullen gaan worden deden de partijen niet. Wel wilde men nog kwijt dat als de samenwerking goed bevalt, er mogelijk een vierde auto gezamenlijk ontwikkeld gaat worden. Ook een nauwere samenwerking om groeimarkten als Zuid-Amerika en Rusland te bestormen ligt nog op tafel. De samenwerking gaat de conerns op korte termijn een besparing van twee miljard dollar opleveren, aldus de partners.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

AutoWeek Classics editie 9 ligt nu in de winkel! (Advertorial)

In dit nummer onder andere een dubbeltest met een Ford Escort en een Opel Kadett.   Lees verder
AutoWeek Classics editie 9 ligt nu in de winkel!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Alliantie GM en PSA

Peilstok

Ik vind de Renault Mégane Scénic uit de AutoWeek Top 50:

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Multitest

Kadjar - Qashqai - Yeti - Sportage

Volg AutoWeek