Autonieuws  |  Franse platforms voor PSA/GM-autoís

24 januari 2013  |  14:03  |  Tekst:

Langzaamaan beginnen er meer details duidelijk te worden over de samenwerking tussen General Motors en PSA Peugeot Citroën. In een gezamenlijke toespraak lieten de bedrijven weten dat er drie voertuigen uit de samenwerking zullen voortvloeien die alle drie een PSA-platform zullen gebruiken.

Sinds vorig jaar werken PSA en GM samen bij de ontwikkeling van nieuwe modellen. Op middellange termijn moeten daar drie voertuigen uit voortkomen. PSA-CEO Philippe Varin en General Motors vice-voorzitter Steve Girsky maakten op een persconferentie in Brussel vandaag meer details bekend over die auto’s. Alle drie de voertuigen krijgen een Frans PSA-platform. Daarnaast gaan de Fransen aan de slag met een opvolger voor de Opel Corsa/Citroën C3 en een nieuwe generatie MPV’s/crossovers om de Peugeot 3008 en Opel Zafira op te volgen. General Motors legt zich toe op de toekomstige kleine MPV’s, de nazaten van de huidige Opel Meriva en Citroën C3 Picasso. In 2016 moet de eerste van deze voertuigen daadwerkelijk in productie gaan.

Verdere uitlatingen over waar de auto’s geproduceerd zullen gaan worden deden de partijen niet. Wel wilde men nog kwijt dat als de samenwerking goed bevalt, er mogelijk een vierde auto gezamenlijk ontwikkeld gaat worden. Ook een nauwere samenwerking om groeimarkten als Zuid-Amerika en Rusland te bestormen ligt nog op tafel. De samenwerking gaat de conerns op korte termijn een besparing van twee miljard dollar opleveren, aldus de partners.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

Lees AutoWeek een maand gratis (Advertorial)

Neem nu een abonnement op AutoWeek, dan ontvang je de eerste maand helemaal gratis.   Lees verder
  advertorial AutoWeek
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Alliantie GM en PSA

Peilstok

Audi wil met de A9 Concept een spannender design introduceren. Is dat nodig?

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

INFINITI VOERT DOOR DESIGN-GEÏNSPIREERDE FX IN ZWART EN WIT VOOR EUROPA Nieuw: FX BLACK en WHITE ...

AutoWeek Triotest

Renault Twingo - Hyundai i10 - CitroŽn C1

Volg AutoWeek

© 2014 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep