Autonieuws  |  Nieuwe Alfa Spider en Mazda MX-5 definitief

18 januari 2013  |  10:51  |  Tekst:

Het hing al even in de lucht en nu is de kogel definitief door de kerk: Alfa Romeo en Mazda gaan gezamenlijk hun nieuwe roadsters ontwikkelen en bouwen. De nieuwe Spider en MX-5 moeten in 2015 het levenslicht zien.

Het had raar moeten lopen wilde de in mei aangekondigde deal tussen Mazda en Alfa Romeo niet doorgaan maar niets is nu eenmaal definitief totdat de handtekeningen onder een overeenkomst zijn opgedroogd. Dat is nu het geval en dus kan alles in gang worden gezet om de productielijnen in Hiroshima klaar te maken voor de productie van de nieuwe Mazda MX-5 en Alfa Romeo Spider. In 2015 moeten de eerste exemplaren in de Japanse stad van de band gaan lopen.

Mazda en Alfa Romeo gaan onderhuids veel componenten voor hun roadsters delen maar de auto’s krijgen een eigen koetswerk en ook eigen motoren. Uiteraard krijgen ze achterwielaandrijving, al is dat in het geval van de MX-5 logischer dan bij de Spider, die in z’n laatste verschijning een voorwielaandrijver was.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Alfa Romeo - Mazda Brochure Alfa Romeo Spider (2008) Mazda MX-5 facelift

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Dubbeltest

Alfa Spider 3.2 V6 Q4-Porsche Boxster

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep