Autonieuws  |  Volgende generatie Volt/Ampera flink goedkoper

18 januari 2013  |  09:14  |  Tekst:

Soms is de hete adem van concurrenten zo bedreigend dat je als autofabrikant niet anders kunt dan volgen. Onlangs daalde de aanschafprijs van de Nissan Leaf in de Verenigde Staten aanzienlijk. General Motors volgt het Japanse voorbeeld.

Met de facelift van de Nissan Leaf heeft het Japanse merk zijn EV ook nog eens flink goedkoper gemaakt. De aanschafprijs van de vijfzitter zakte met maar liefst 4.800 euro. General Motors krabde zich nog even achter de oren bij het horen van dit nieuws.

In Detroit heeft het Amerikaanse concern tegen Automotive News verkondigd dat de volgende generatie van de Chevrolet Volt/Opel Ampera 'duizenden dollars goedkoper gaat worden'. Nu komt dat natuurlijk niet voor de volle 100 procent door het Japanse nieuwtje. Al jaren is bekend dat EV's goedkoper zullen worden naar mate de techniek en ontwikkeling vordert. 'De volgende serie Volts wordt een betaalbare elektrische auto met een actieradius van zo'n 500 kilometer die dezelfde gemakken biedt als een conventioneel voertuig', gaat GM verder.

General Motors heeft het voornemen om vanaf 2017 jaarlijks een half miljoen elektrische of plug-in hybrides aan de man te brengen. Met een flinke prijsdaling, moet dat geen onmogelijke opgave zijn.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Opel Ampera Chevrolet Volt duurtester Nissan Leaf bijgeschaafd

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Multitest

Opel Ampera Ė Nissan Leaf Ė Peugeot 308 1.6 e-HDi Ė Toyota Auris 1.8 Full Hybrid

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep