Autonieuws

Volgende generatie Volt/Ampera flink goedkoper

18 januari 2013  |  09:14  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Soms is de hete adem van concurrenten zo bedreigend dat je als autofabrikant niet anders kunt dan volgen. Onlangs daalde de aanschafprijs van de Nissan Leaf in de Verenigde Staten aanzienlijk. General Motors volgt het Japanse voorbeeld.

Met de facelift van de Nissan Leaf heeft het Japanse merk zijn EV ook nog eens flink goedkoper gemaakt. De aanschafprijs van de vijfzitter zakte met maar liefst 4.800 euro. General Motors krabde zich nog even achter de oren bij het horen van dit nieuws.

In Detroit heeft het Amerikaanse concern tegen Automotive News verkondigd dat de volgende generatie van de Chevrolet Volt/Opel Ampera 'duizenden dollars goedkoper gaat worden'. Nu komt dat natuurlijk niet voor de volle 100 procent door het Japanse nieuwtje. Al jaren is bekend dat EV's goedkoper zullen worden naar mate de techniek en ontwikkeling vordert. 'De volgende serie Volts wordt een betaalbare elektrische auto met een actieradius van zo'n 500 kilometer die dezelfde gemakken biedt als een conventioneel voertuig', gaat GM verder.

General Motors heeft het voornemen om vanaf 2017 jaarlijks een half miljoen elektrische of plug-in hybrides aan de man te brengen. Met een flinke prijsdaling, moet dat geen onmogelijke opgave zijn.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Opel Ampera Chevrolet Volt duurtester Nissan Leaf bijgeschaafd
Rij-impressie Opel Ampera

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

AutoWeek Multitest

Opel Ampera Nissan Leaf Peugeot 308 1.6 e-HDi Toyota Auris 1.8 Full Hybrid

Volg AutoWeek