Autonieuws

Modellenaanbod Cadillac gaat uitdijen

17 januari 2013  |  12:52  |  Tekst:
    Print     Mail

Eén van de verrassingen van de NAIAS was toch wel de Cadillac ELR, een sprekende coupé met Ampera-aandrijflijn. Maar wat Cadillac betreft blijft het daar niet bij, de ATS en ELR zijn de voorbode van een modellenoffensief.

Met de introductie van de ATS en ELR komt er weer wat leven in de brouwerij bij Cadillac. En dat smaakt blijkbaar naar meer, want bronnen bij toeleveranciers hebben tegenover Reuters verklaard dat er nog veel meer in het vat zit. Er zou bijvoorbeeld serieus nagedacht worden over een grote sedan als vlaggenschip, die het tegen bijvoorbeeld de 7-serie en S-klasse op moet gaan nemen. Ook een cross-over en een model in de klasse van de 1-serie in de pijplijn zitten.

Uiteindelijk zou Cadillac willen uitbreiden tot zo’n tien verschillende modellen. Het merk is op oorlogspad en wil zichzelf terug op de kaart zetten als wereldwijd vooraanstaande fabrikant van luxeauto’s. Daartoe zou het merk ook overwegen om een coupé en cabriolet versie van de ATS op de markt te brengen. Ook een grote zevenzitter behoort tot de mogelijkheden, maar concrete uitspraken willen de Amerikanen daar nog niet over doen.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Cadillac kopersgids

Foto's en video's bij dit artikel

Cadillac ELR Cadillac ATS
Rij-impressie Cadillac Escalade

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

AutoWeek Dubbeltest

Cadillac CTS 3.6 - Lancia Thema 3.6 V6

Volg AutoWeek