Autonieuws  |  Redneck Rampage met de Ford Atlas Concept

15 januari 2013  |  15:29  |  Tekst:

Als rednecks ergens dol op zijn, dan is het wel een goudeerlijke, robuuste pick-up. Dat blijkt wel uit de enorme verkoopaantallen. En precies daarom is deze Atlas Concept zo'n cruciale auto voor Ford.

Volgens Ford is deze Atlas Concept een voorbode voor alles wat het merk de komende tijd op het gebied van pick-ups gaat doen. Dat geldt niet alleen voor het uiterlijk, ook de praktische gebruiksmogelijkheden, milieu-innovaties en motortechniek van de concept-car vinden hun weg naar de toekomstige auto van Bob from Mississippi.

De praktische innovaties bestaan bijvoorbeeld uit 110 Volt-aansluitingen in de laadruimte om apparatuur op te laden en bevestigingspunten om je lading mee vast te gespen. De stoelen konden door nieuwe materialen extra dun worden gemaakt, wat weer wonderen deed voor de interieurruimte.

De stad zal voor de Atlas-bezitter waarschijnlijk niet extreem vaak op de kaart staan, want de pick-up is maar liefst 6,04 meter lang. En anders zorgt de breedte van 2,24 meter wel voor het klamme zweet in smalle straatjes. De pick-up staat op 22-inch lichtmetaal.

Denk echter niet dat de techniek ouderwets is, Ford doet z'n best qua milieu-innovaties. We noemen een automatisch openende en sluitende grille, bedekking voor de wielen bij hogere snelheden, een actieve voorspoiler en elektrische treeplanken. Dat alles om de aerodynamica te verbeteren en dus het verbruik te drukken.

Onder de kap ligt de nieuwste generatie EcoBoost-motor, gekoppeld aan een start-stopsysteem en een zestrapsautomaat. Ford wil het vermogen nog niet vrijgeven. Ook is niet bekend wanneer we precies een vergelijkbare productieauto mogen verwachten, maar iets zegt ons dat dit niet al te lang gaat duren.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

In 6 stappen een gebruikte auto zonder gebreken (Advertorial)

Hoe vind je een betrouwbare occasion? En wat doe je als je na aankoop toch een gebrek ontdekt?   Lees verder
  DAS Rechtsbijstand
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Ford Atlas Concept Ford Atlas Concept Ford Atlas Concept
Ford Atlas Concept Ford Atlas Concept Ford Atlas Concept

Peilstok

Audi wil met de A9 Concept een spannender design introduceren. Is dat nodig?

AutoWeek op Blendle

Volg AutoWeek

© 2014 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep