Autonieuws  |  Jaguar F-Type duwt XK omhoog

28 december 2012  |  10:39  |  Tekst:

Met de komst van de F-Type heeft Jaguar een nieuwe lichtvoetige en relatief kleine sportwagen in de prijslijst staan. Jaguar overweegt om de nieuwe XK daarom hoger te positioneren.

De Jaguar XK is als sportieve sportcoupé lange tijd de enige tweedeurs sporter geweest die het merk op de menukaart had staan. Binnenkort komt de F-Type hem vergezellen. Designchef Ian Callum ziet het zomaar gebeuren dat de volgende XK daarom een treetje hoger op de ladder gezet gaat worden. Dat meldt autonieuwssite Autocar.

Ian Callum zegt kansen te zien om van de XK iets specialers te maken dan de GT die het nu is. Een definitieve beslissing is volgens hem nog niet genomen, maar 'het is niet ondenkbaar dat de XK groter groeit en meer in het luxe-segment gaat opereren'. Zelfs zijn basis als 2+2 Coupé zou nog kunnen veranderen. Nu de F-Type zijn energie volledig gaat richten op het sprinten en sturen vervalt tenslotte een taak voor de XK. Geruchten over het anders positioneren van de XJ kunnen volgens Callum genegeerd worden. Ook de volgende XJ wordt gewoon weer een grote luxe sedan. "Ik denk dat de markt voor grote, luxe sedans gewoon weer terugkomt. Zeker in China en in de Verenigde Staten doen dit soort modellen het gewoon goed", aldus Callum.

Er gaan al tijden geruchten rond over het verschijnen van een cross-over van de hand van Jaguar. De topdesigner geeft hier verder geen uitsluitsel over, al zegt hij wel dat 'het merk de groeiende markt voor cross-overs ook heeft geconstateerd'. De nieuwe Range Rover zou als basis voor zo'n model kunnen gaan dienen.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Jaguar XK Special Edition Jaguar XK Convertible 5.0 V8 Portfolio Jaguar F-type

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Dubbeltest

BMW M5 Ė Jaguar XKR-S Coupť

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep