Autonieuws

Audi probeert BMW te achterhalen

27 december 2012  |  17:15  |  Tekst:
    Print     Mail

Audi is van plan tot 2016 dertien miljard euro uit te geven om de koppositie die BMW in het premiumsegment momenteel heeft in handen te krijgen.

Het overgrote deel van dat bedrag, namelijk 10,5 miljard, gaat naar de ontwikkelingsafdeling, die er naast nieuwe modellen ook lichtgewicht constructies en elektrische aandrijflijnen van kan ontwikkelen. Het andere deel gaat naar de ontwikkeling van nieuwe fabrieken in onder meer China, Hongarije en Mexico.

“We zullen grote sommen geld blijven investeren om de groeistrategie voort te kunnen zetten”,  legt financieel directeur Axel Strotbek uit. “Het uitbreiden van de hoeveelheid productieplaatsen is daar een belangrijk onderdeel van”.

Audi heeft goede reden voor het bekendmaken van dit nieuws: BMW’s verkocht in november 145.452 auto’s, een groei van 22 procent ten opzichte van vorig jaar. Mercedes groeide 11 procent, Audi ‘slechts’ 5,7.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok? (Advertorial)

Alle AutoWeek-producten zijn in de online shop verkrijgbaar.   Lees verder
Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok?
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Audi S6 Avant - BMW M550d Touring

Peilstok

AutoWeek Top 50: de belangrijkste innovatie van de afgelopen is in mijn ogen ...

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Audi A1 Sportback Colour Edition Bij Wittebrug en Kamsteeg betekent samengaan feest! Profiteervan onze eerste gezamenlijke aanbieding Audi ...

AutoWeek Triotest

Mazda 3 - BMW 116i - Audi A3 Sportback

Volg AutoWeek