Autonieuws  |  Wat? Nu al een BMW 1-serie facelift?

7 december 2012  |  12:01  |  Tekst:

De huidige BMW 1-serie heeft veel lof gekregen voor z'n rijeigenschappen, maar z'n uiterlijk krijgt de handen nu niet echt unaniem op elkaar. Of het daarmee te maken heeft weten we niet, maar feit is dat BMW nu al rondrijdt met een gefacelift exemplaar.

En dat is rijkelijk snel, want de 1-serie is nog maar een dik jaar op de markt. Het lijkt er dus op dat BMW ook een beetje in z'n maag zit met de voorkant van de Een. Een andere reden zou kunnen zijn dat BMW meer eenvormigheid wil hebben in de compacte klasse. Dit front lijkt namelijk sterk op dat van de 2-serie die inmiddels ook al gespot is. Ook dat is overigens opvallend, want bij de 3- en 4-serie heeft BMW er juist voor gekozen voor meer onderscheid en een gelijk front helpt daar in het geval van de 1- en 2-serie niet echt bij.

Goed, laten we de wijzigingen even onder de loep nemen. Aan de voorzijde zien we een grotere, bredere grille die uit één stuk is, nieuwe koplampen en een nieuwe bumper. Aan de achterzijde verandert er nauwelijks iets, wat ook wel blijkt uit het feit dat de BMW-ingenieurs niet eens de moeite hebben genomen om camouflagemateriaal aan te brengen.

Technisch verandert er tegelijk met de vroege facelift mogelijk ook iets: BMW gaat z'n nieuwe driecilinder ongetwijfeld ook in de 1-serie introduceren. Dit blok zou voor alle modellen tot de 125i gebruikt kunnen worden. De motorisering van de M 135i zal niet wijzigen is onze verwachting.

Verwacht de facelift van de 1-serie overigens niet op extreem korte termijn. Het zal sowieso nog tot 2014 duren voor-ie bij de dealers staat.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

BMW 1-serie facelift BMW 1-serie facelift BMW 1-serie facelift
BMW 1-serie facelift BMW 1-serie facelift BMW 1-serie facelift

Peilstok

Ik vind de Range Rover Evoque:

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

WANNEER KEEK U VOOR HET LAATST OM? Het kan met de Corporate Lease Editions. Het is een klein moment. U ...

AutoWeek Dubbeltest

BMW 118i - Volvo C30 2.0

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep