Autonieuws

Kia klapt uit de school over Cee'd GT

4 december 2012  |  08:11  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Het is nog lang niet zover, maar Kia wil het graag van de daken schreeuwen dat het volgend jaar met z'n eerste hot hatch komt. En dus loopt het Koreaanse merk nu vast uitgebreid vooruit op het moois dat er in 2013 gaat komen.

Het sportieve topmodel van de Cee'd gaat GT heten. Onder de kap ligt een 1,6-liter turbomotor. Kia wil alvast de specificaties met ons delen: het blok is goed voor 204 pk en 265 Nm. Dat is 51 procent meer vermogen en 61 procent meer koppel dan de 1.6 GDI zonder turbo mobiliseert.

De bestuurder heeft een handgeschakelde zesbak tot z'n beschikking. Kia heeft zich een sprinttijd van 0 tot 100 km/h in 7,9 seconden ten doel gesteld, iets wat met een dergelijk vermogen toch geen probleem moet zijn, lijkt ons.

Kia brengt de GT niet alleen als sportieve ProCee'd, de auto komt ook als Cee'd met vijf portieren. Het blijft niet bij een potentere motor, de Koreanen hebben ook aanzienlijke doorontwikkelingen aan het chassis en de wielophanging doorgevoerd. 18-inch lichtmetaal en rode remklauwen zorgen ervoor dat voorbijgangers niet zullen twijfelen aan de sportieve ambities van de GT. In het interieur zorgen Recaro-kuipstoelen en aluminiumpedalen voor de sportieve sfeer.

Kia loopt wel wat op de zaken vooruit, want de productiestart van de Cee'd GT en ProCee'd GT vindt pas in mei plaats. Halverwege 2013 verschijnen de auto's bij de dealers, de prijzen zijn nog niet bekend.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Kia Cee'd GT Kia Ceed GT
Rij-impressie Kia Cee'd facelift

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Seat Toledo is...

AutoWeek Triotest

Nissan Pulsar - Kia Cee'd - Toyota Auris

Volg AutoWeek