Autonieuws

Ouderwets bruut: met Chevrolet SS

2 december 2012  |  17:39  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Chevrolet zou bevestigd hebben dat er een sportieve, achterwielaangedreven sedan in de pijplijn zit. Al begin volgend jaar gaat het doek van de auto.

Dat is bijzonder, want het merk is al enige tijd gestopt met de productie van de Amerikaanse sedan volgens het traditionele recept. Dit wordt de eerste achterwielaangedreven Chevrolet-sedan op de Amerikaanse markt in zeventien jaar, en het belooft een behoorlijk krachtige te worden. De ‘SS’, zoals de auto gaat heten, is er niet om voor de grote aantallen te zorgen, maar juist om als imago-booster voor het merk te fungeren.

Er is al een Nascar-versie van de auto onthuld, en de productieversie van de SS zouden we al in februari kunnen aanschouwen. Dat is mogelijk doordat de SS een Chevrolet-versie wordt van de Australische Holden VF Commodore die ook binnenkort ververst wordt. Chevrolet houdt de Amerikaanse uitvoering exclusief door de productie te limiteren.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok? (Advertorial)

Alle AutoWeek-producten zijn in de online shop verkrijgbaar.   Lees verder
Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok?
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Chevrolet SS Nascar Chevrolet SS Nascar

Peilstok

AutoWeek Top 50: de belangrijkste innovatie van de afgelopen is in mijn ogen ...

AutoWeek op Blendle

Volg AutoWeek