Autonieuws  |  Kleine zege voor het Chinese Qoros

26 november 2012  |  15:36  |  Tekst:

Onlangs wisten we te melden dat het Chinese automerk Qoros de Europese autokoper aan zich wil gaan binden. Laat Kia nu net een model met de naam Quoris in de pijplijn hebben zitten.

Dat zat het sub-merk van het Chinese Chery natuurlijk niet helemaal lekker. Omdat de namen slechts twee letters met elkaar verschillen, en ze wat uitspraak betreft wel erg op elkaar lijken is Quoros naar de rechter gestapt.

Goed nieuws voor de Chinezen, iets minder voor de Koreanen. Een rechter heeft geoordeeld dat Kia de naam Quoris niet in Europa mag gaan voeren voor zijn grote sedan. De Kia Quoris is met een lengte van meer dan 5 meter een lel van een sedan, vergelijkbaar met de BMW 7-serie (waar hij ook behoorlijk wat van weg heeft). Voor Kia valt de schade mee: het Koreaanse merk heeft geen plannen om de Quoris überhaupt in Europa te gaan voeren.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Qoros Kia Quoris Kia Quoris

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep