Autonieuws  |  'Renault gaat toch aan de hybride'

23 november 2012  |  15:12  |  Tekst:

Renault is bezig met de ontwikkeling van een eigen hybride aandrijflijn. Dat is opmerkelijk, want eerder gaf de Franse fabrikant aan hybride maar als een tijdelijk station tussen verbrandingsmotoren en elektrische aandrijving te zien.

Renaults COO Carlos Tavares heeft volgens het Amerikaanse ‘Leftlanenews’ bevestigd dat de hybride aandrijflijn in de pijplijn zit. Of het om een plug-in of om een ‘gewone’ hybride gaat vertelt hij er niet bij. Het nieuws komt een wel een beetje als een verrassing, want eerder gaf het Franse merk vol trots aan zich alleen bezig te houden met volledig elektrische auto’s.

De aanleiding voor deze stap moet dan ook buiten het merk gezocht worden. In de eerste plaats is Renault net als ieder ander merk verplicht voor 2016 de gemiddelde CO2-uitstoot onder de 100 gram per kilometer te krijgen. In 2020 is die waarde zelfs 80 gram, dus er is werk aan de winkel. Daarnaast geeft de Franse overheid flinke subsidies op de aanschaf van een hybride, dus de kans bestaat dat Renault zonder zo’n auto een flinke achterstand oploopt in de verkooplijsten. Al met al genoeg redenen om terug te komen op het eerdere besluit.
 

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

Geef AutoWeek cadeau! (Advertorial)

Daarmee geniet de ontvanger maar liefst 8 weken lang van AutoWeek! En dat voor slechts €15   Lees verder
  advertorial Cadeau voor een echte man
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Renault-logo Renault Fluence 2013

Peilstok

Mijn favoriete 'lel van een hatchback' van De Redactie Raadt Aan is:

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Belastingvoordeel 2014: Bespaar dit jaar nog € 800,- + 0% rente op financiering Profiteer dit jaar ...

AutoWeek Triotest

Renault Twingo - Hyundai i10 - Citroën C1

Volg AutoWeek

© 2014 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep