Autonieuws

'Renault gaat toch aan de hybride'

23 november 2012  |  15:12  |  Tekst:
    Print     Mail

Renault is bezig met de ontwikkeling van een eigen hybride aandrijflijn. Dat is opmerkelijk, want eerder gaf de Franse fabrikant aan hybride maar als een tijdelijk station tussen verbrandingsmotoren en elektrische aandrijving te zien.

Renaults COO Carlos Tavares heeft volgens het Amerikaanse ‘Leftlanenews’ bevestigd dat de hybride aandrijflijn in de pijplijn zit. Of het om een plug-in of om een ‘gewone’ hybride gaat vertelt hij er niet bij. Het nieuws komt een wel een beetje als een verrassing, want eerder gaf het Franse merk vol trots aan zich alleen bezig te houden met volledig elektrische auto’s.

De aanleiding voor deze stap moet dan ook buiten het merk gezocht worden. In de eerste plaats is Renault net als ieder ander merk verplicht voor 2016 de gemiddelde CO2-uitstoot onder de 100 gram per kilometer te krijgen. In 2020 is die waarde zelfs 80 gram, dus er is werk aan de winkel. Daarnaast geeft de Franse overheid flinke subsidies op de aanschaf van een hybride, dus de kans bestaat dat Renault zonder zo’n auto een flinke achterstand oploopt in de verkooplijsten. Al met al genoeg redenen om terug te komen op het eerdere besluit.
 

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Renault-logo Renault Fluence 2013
Duurtestgarage - Welkom Renault Talisman

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

ActieAuto

Kadjar automaat nu tijdelijk inclusief € 2.000,- voordeel Kadjar automaat nu tijdelijk inclusief € 2.000,- voordeel De Kadjar is nu te bestellen met krachtige ...

AutoWeek Multitest

Kadjar - Qashqai - Yeti - Sportage

Volg AutoWeek