Autonieuws

Mercedes Ener-G-Force blikt vooruit

16 november 2012  |  10:21  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Gisteren zagen we de Ener-G-Force van Mercedes-Benz al even langskomen, opgetuigd in politie-uniform. Vandaag maken de schetsen plaats voor foto's van een tastbaarder model.

Voor de ontwerpwedstrijd die de Autoshow van LA traditioneel organiseert, stuurde Mercedes-Benz de Ener-G-Force in. Op de schetsen die we gisteren plaatsten, zagen we een futuristisch model, gestoken in politie-uniform. Ondanks het weelderige uiterlijk was het een van de meer realistische ontwerpen die ingestuurd werden.

Vandaag kunnen we meer dan alleen wat pennenstreken laten zien. Mercedes-Benz heeft het model op ware schaal in de zandbak van Arizona neergezet. Voorlopig moeten we het doen met deze kiekjes van het exterieur; een interieur ontbreekt, evenals een aandrijflijn. Toch geeft de lege huls een aardige indicatie van de designrichting waar Mercedes met een offroader op wil. Het zou zomaar kunnen dat dit een voorproefje is van een écht nieuwe G-klasse. De modderbeul is al sinds 1979 op de markt en is volgens sommigen behoorlijk aan vervanging toe. Toch heeft de G een status als cult-auto opgebouwd, waardoor hij net als de Land Rover Defender eigenlijk niet vervangen kán worden.

De Ener-G-Force is voorlopig een designstudie. Met het oog op duurzaamheid beschikt de Benz-met-groot-schoeisel op papier over een waterstofmotor. Bovendien zou gerecycled water in tanks op het dak opgeslagen worden, waar de concept een actieradius van 800 km mee zou moeten kunnen halen. Wat deze watermassa op het dak voor de gewichtsverdeling doet? Laten we het daar maar even niet over hebben.

Gorden Wagner, hoofd van de ontwerpafdeling van Mercedes noemt de Ener-G-Force 'onze visie op een offroader, die de toekomstige uitdagingen aan moet kunnen, zonder de genen van onze iconische G-klasse te verliezen. Modern en cool, het zou een hint kunnen zijn naar een nieuw begin voor Mercedes' design voor offroaders.'

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Mercedes G63 AMG verpulvert Nissan 370Z

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

Volg AutoWeek