Autonieuws  |  Nieuwe Skoda Octavia met laatste restjes plakband

14 november 2012  |  15:20  |  Tekst:

De nieuwe Skoda Octavia staat te trappelen om uit z’n kooi gelaten te worden. Over een klein maandje is het zover en dit zijn de eerste foto’s van een nagenoeg ongecamoufleerd exemplaar, waarmee de collega’s van Auto Bild zelfs al een rondje mochten sturen.

In december mag de internationale pers snuffelen aan het definitieve productiemodel tijdens de statische presentatie van de nieuwe Skoda Octavia. De collega’s van Auto Bild mochten onlangs al een blokje om met een voorseriemodel, door de Tsjechen vakkundig voorzien van stukjes plakband op de meest interessante plaatsen: front en kont.

Om met het front te beginnen: dat is flink strakker gesneden dan bij het huidige exemplaar, zowel de grille als de koplampunits. De zilverkleurige horizontale balk met daarin het Skoda-logo moet je wegdenken, de grille is net als bij de Rapid voorzien van een dun, zilverkleurig randje.

Hoe de achterkant er precies uit gaat zien, is nog even afwachten. De achterlichtunits die je op de foto ziet, ogen groter dan ze in werkelijkheid zijn. Met dank aan vernuftig geplaatste stukjes rood en zilverkleurig tape. De units op het productiemodel zijn vierkanter, enigszins vergelijkbaar met die op de Rapid. Bij het achterste zijruitje zien we een leuk designgeintje in de vorm van een doorlopend stukje portier naast het ruitje.

Met een wielbasis van 2,67 meter groeit de Octavia bijna 10 centimeter ten opzichte van het huidige model. Ook de lengte (+ 9 cm naar 4,66 m) en breedte (+ 4,5 cm naar 1,81 m) nemen toe, de inhoud van de kofferruimte groeit van 560 naar 590 liter. De Octavia Combi slikt volgens onze Duitse collega’s straks maximaal 1.650 liter, dat is – opmerkelijk genoeg - 5 liter minder dan het huidige model.

Het motorenaanbod zal bestaan uit onder andere een 1.2 TSI van 105 pk, een 1.4 TSI van 122 en 140 pk, een 1.8 TSI van 180 pk en TDI’s van 150 en 180 pk. Later volgt nog een Octavia RS met een vermogen van ongeveer 250 pk. Vierwielaandrijving is optioneel. Uiteraard komen er ook weer zuinige Greenline-modellen.

De Skoda Octavia hatchback en Combi worden in maart op de beurs van Genève officieel gepresenteerd, in het voorjaar staan ze bij de dealers, de hatch iets eerder dan de stationwagon.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Skoda Octavia Skoda Octavia Skoda Octavia
Skoda Octavia Skoda Octavia

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Propvol Voordeelweken Alleen tijdens de Propvol Voordeelweken (tot en met 29 april) stoppen we alles wat we ...

AutoWeek Triotest

CitroŽn C4 - Hyundai i30 - Skoda Octavia

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep