Autonieuws

'Audi-designer Schreyer had moeten blijven'

14 november 2012  |  11:32  |  Tekst:
    Print     Mail

Ferdinand Piëch, de topman van de Volkswagen Group, zegt spijt te hebben van het vertrek van Audi-ontwerper Peter Schreyer, die nu voor Kia modellen tekent.

De kleinzoon van Ferdinand Porsche heeft dat gezegd in een interview met Automotive News. Piëch zegt dat ze "de getalenteerde ontwerper nooit hadden moeten laten gaan". Momenteel zit Peter Schreyer bij het Koreaanse merk Kia achter de tekentafel. Verder liet Piëch weten nog zeker vijf jaar zijn functie te blijven vervullen, ondanks dat hij 75 jaar oud is en al 18 jaar aan het roer staat bij de Volkswagen Group. 

In tegenstelling tot wat Martin Winterkorn heeft gezegd, meent Piëch dat er nog steeds plannen zijn om een nieuw merk aan het portfolio van de Volkswagen Group toe te voegen.  Zo zegt hij nog altijd interesse te hebben in Alfa Romeo, dat na een herorganisatie 'prima bij de Volkswagen Group zou passen'.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Kia schets van ontwerper Peter Schreyer Ferdinand Piech *1937 - Foto: ANP/EPA
Dubbeltest - Audi Q7 3.0 TDI vs Lexus RX450h

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

ActieAuto

Audi A1 Colour Edition Wittebrug voordeel € 2.431,- Audi A1 Colour Edition 1.0 TFSI 95PK 5 versnellingen handgeschakeld Nu tijdelijk € 22.900,- rijklaar ...

AutoWeek Dubbeltest

Mercedes CLA 45 AMG Shooting Brake - Audi RS3

Volg AutoWeek