Autonieuws

'Audi-designer Schreyer had moeten blijven'

14 november 2012  |  11:32  |  Tekst:
    Print     Mail

Ferdinand Piëch, de topman van de Volkswagen Group, zegt spijt te hebben van het vertrek van Audi-ontwerper Peter Schreyer, die nu voor Kia modellen tekent.

De kleinzoon van Ferdinand Porsche heeft dat gezegd in een interview met Automotive News. Piëch zegt dat ze "de getalenteerde ontwerper nooit hadden moeten laten gaan". Momenteel zit Peter Schreyer bij het Koreaanse merk Kia achter de tekentafel. Verder liet Piëch weten nog zeker vijf jaar zijn functie te blijven vervullen, ondanks dat hij 75 jaar oud is en al 18 jaar aan het roer staat bij de Volkswagen Group. 

In tegenstelling tot wat Martin Winterkorn heeft gezegd, meent Piëch dat er nog steeds plannen zijn om een nieuw merk aan het portfolio van de Volkswagen Group toe te voegen.  Zo zegt hij nog altijd interesse te hebben in Alfa Romeo, dat na een herorganisatie 'prima bij de Volkswagen Group zou passen'.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Kia schets van ontwerper Peter Schreyer Ferdinand Piech *1937 - Foto: ANP/EPA

Peilstok

Ik vind de Fisker Karma uit de AutoWeek Top 50:

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Bij Wittebrug en Kamsteeg betekent samengaan feest! Profiteervan onze eerste gezamenlijke aanbieding Audi ...

AutoWeek Occasion-dubbeltest

Audi A2 1.4 (2004) - Honda Jazz 1.4i (2008)

Volg AutoWeek