Autonieuws  |  ĎSaab stoft oud vliegtuiglogo afí

10 oktober 2012  |  14:28  |  Tekst:

Omdat het NEVS, de huidige eigenaar van Saab, niet is gelukt om het Saab-logo over te nemen, wordt volgens de geruchten het aloude ‘vliegtuig-embleem’ uit de mottenballen gehaald.

National Electric Vehicle Sweden (NEVS), de nieuwe eigenaar van Saab, kwam onlangs met Scania en de vliegtuigtak van Saab overeen om het bekende ‘griffioenlogo’ niet te gebruiken op haar toekomstige modellen. In plaats daarvan zou NEVS haar Saabs willen voorzien van het oude vliegtuiglogo, dat van halverwege jaren zestig tot 1974 dienst deed. Daarna waren het alleen de letters 'SAAB' en in 1984 werd het griffioenlogo gepresenteerd, met de toevoeging van Scania. In 2000 werd de vrachtwagentak geschrapt uit het embleem, twee jaar later volgde nog een kleine opfrisbeurt.

Volgens de website just-auto.com wilde Victor Muller ten tijde van zijn Saab-leiderschap al af van het huidige logo. “Het was een logo van Scania en Saab AB, het was nietszeggend”, aldus Muller, die een sterke voorkeur had voor het vliegtuig-logo.

NEVS is van plan om binnen twee jaar onder de naam Saab elektrische auto’s op de markt te gaan brengen, gebaseerd op Saab-techniek. 

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Saab logo Saab logo Saab logo
Saab logo Saab-logo Logo Saab

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Occasion-dubbeltest

Opel Insignia Sports Tourer - Saab 9-5 Sport Sedan

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep