Autonieuws  |  Spyker en Saab jagen door op GM

1 oktober 2012  |  09:55  |  Tekst:

Spyker en Saab houden de strijdbijlen nog fier in de lucht. General Motors zou een Chinese overname van Saab hebben gedwarsboomd, waarvoor Spyker en Saab het Amerikaanse concern al enige tijd op het matje willen hebben.

General Motors wees de aanklacht eerder van de hand. Het concern verzocht de rechtbank om de zaak te laten vallen, er zou geen goede juridische basis zijn om de situatie op te beoordelen. Het Nederlandse Spyker en het Zweedse Saab gaven vandaag aan het verzoek van GM te bestrijden. Spyker zegt tot 9 november de tijd te hebben om met een degelijk verweer te komen.

Spyker daagde General Motors in augustus voor het gerecht en wilde drie miljard dollar (2,3 miljard euro) uit Amerikaanse zak overgemaakt zien. GM, destijds aandeelhouder van Saab, zou de overname van het noodlijdende Zweedse merk door het Chinese Pang Da en Youngman hebben tegengewerkt. Volgens Spyker, destijds eigenaar van Saab, zou het Amerikaanse concern Saab expres hebben laten doodbloeden.

General Motors zegt dat uit alle relevante stukken blijkt dat zij het recht hadden de overname te verhinderen.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Saab-fabriek in Trollhšttan Save Saab (foto ANP) Saab-logo
Saab 9-5 2.0T Aero Saab - Spyker | Foto: ANP

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Occasion-dubbeltest

Opel Insignia Sports Tourer - Saab 9-5 Sport Sedan

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep