Autonieuws

'BMW krijgt nog geld van Saab'

23 augustus 2012  |  12:14  |  Tekst:
    Print     Mail

Saab Automobile Parts wordt door BMW voor de rechter gesleept vanwege nooit betaalde rekeningen.

De website Leftlanenews.com meldt dat BMW naar de rechter stapt om 2,6 miljoen euro van Saab Automobile Parts AB te eisen voor nooit betaalde rekeningen – plus rente. BMW sloot in 2010 een overeenkomst met Saab voor de levering van 1,6-liter viercilinder turbomotoren, bedoeld voor de nieuwe 9-3 - die er nooit kwam.

BMW zegt dat het nog geen grote hoeveelheden motorblokken naar Zweden had verscheept maar wel een dusdanig groot aantal onderdelen dat er een serieuze rekening achteraan kon. En die rekening heeft Saab Automobile Parts AB, destijds onderdeel van Saab en tegenwoordig zelfstandig opererend, blijkbaar nooit betaald.

Volgens BMW heeft het de reserveonderdelenafdeling van Saab vorig jaar herhaaldelijk gevraagd te betalen maar de Zweden zeggen dat het de Duitse fabrikant geen cent verschuldigd is. “Saab Automobile Parts AB heeft geen reserveonderdelen of componenten besteld of ontvangen van BMW. Waarom zou een ‘spare part company’ onderdelen bestellen voor een auto die nog niet in productie is?”, zegt Lennart Stahl, Chief Executive van Saab Automobile Parts AB.

Het is nog niet bekend wanneer het Zweedse gerechtshof uitspraak doet in de zaak.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Saab kopersgids

Foto's en video's bij dit artikel

Saab bij de fabriek in Trollhättan | Foto: ANP/AFP
4x4x4 Winterspecial

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Seat Toledo is...

AutoWeek Occasion-dubbeltest

Opel Insignia Sports Tourer - Saab 9-5 Sport Sedan

Volg AutoWeek