Autonieuws

Maserati versterkt uitlaatgeluid via audiosysteem

31 mei 2012  |  09:23  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Motorgeluid is voor bepaalde auto's een belangrijk onderdeel van het karakter. Zo weet ook Maserati, dat werkt aan een systeem om het geluid uit de uitlaat te versterken.

In een interview met het Britse WhatCar? laat de vice-president van productontwikkeling bij Masterati, Roberto Corradi, weten dat het merk werkt aan de mogelijkheid om het uitlaatgeluid van de auto te versterken door middel van de speakers. Dit systeem zal gebruikt worden op de aankomende SUV van het merk, de Kubang, die ook met een dieselmotor besteld zal kunnen worden.

Eerder kwam BMW al met een dergelijk systeem voor de huidige M5, die het met twee cilinders minder moet doen dan z'n voorganger. In het geval van Maserati wordt hier niet gesproken over downsizing, alleen het feit dat versterking van het uitlaatgeluid via de speakers gebruikt wordt om de dieselmotor chiquer te laten klinken.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Maserati kopersgids

Foto's en video's bij dit artikel

Maserati Kubang Maserati Kubang

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

Volg AutoWeek