Autonieuws  |  Maserati versterkt uitlaatgeluid via audiosysteem

31 mei 2012  |  09:23  |  Tekst:

Motorgeluid is voor bepaalde auto's een belangrijk onderdeel van het karakter. Zo weet ook Maserati, dat werkt aan een systeem om het geluid uit de uitlaat te versterken.

In een interview met het Britse WhatCar? laat de vice-president van productontwikkeling bij Masterati, Roberto Corradi, weten dat het merk werkt aan de mogelijkheid om het uitlaatgeluid van de auto te versterken door middel van de speakers. Dit systeem zal gebruikt worden op de aankomende SUV van het merk, de Kubang, die ook met een dieselmotor besteld zal kunnen worden.

Eerder kwam BMW al met een dergelijk systeem voor de huidige M5, die het met twee cilinders minder moet doen dan z'n voorganger. In het geval van Maserati wordt hier niet gesproken over downsizing, alleen het feit dat versterking van het uitlaatgeluid via de speakers gebruikt wordt om de dieselmotor chiquer te laten klinken.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Maserati Kubang Maserati Kubang

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep