Seat Mii 1.0 60pk Ecomotive Sport Dynamic (2015)

Seat Mii
Seat MiiSeat MiiSeat MiiSeat MiiSeat MiiSeat MiiSeat MiiSeat MiiSeat MiiSeat MiiSeat MiiSeat MiiSeat MiiSeat MiiSeat MiiSeat MiiSeat MiiSeat MiiSeat MiiSeat MiiSeat MiiSeat Mii

UitvoeringMii 1.0 60pk Ecomotive Sport Dynamic
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2015

Blij, Tevreden en Goedkoop rijden

6 februari 2016 was het al weer een jaar geleden dat ik mijn 5 Deurs SEAT Mii Sport Dynamic bij AMES Dordrecht kocht. Die jonge man daar, rechtsonder op de foto met zijn blauwe pak aan en zijn hand op de voorruit - Mitchell Onderweegs, heeft de gehele aankooptransacties met mij doorlopen. Voor mij was dat een geheel nieuwe manier van overleg, onderhandelen en aankopen omdat het in eerste instantie via internet verliep. Ik liet alle SEAT dealers van Nederland een offerte opstellen. En koos niet voor een dealer in mijn regio Alkmaar maar voor de dealer die mij de beste offerte gaf en getuigde van een correcte communicatie! Ik heb in de loop van mijn leven heel wat auto's in binnen- en buitenland gekocht maar nog nooit heb ik op zo'n prettige en correcte wijze een auto gekocht als in 2015 bij Mitchell Onderweegs van de SEAT dealer AMES Dordrecht! Dhr. Onderweegs beantwoordde al mijn aanvangsvragen per mail, snel en correct. De offerte kwam snel EN met een acceptabel aanbod. Betalen kon ter plekke via een PIN automaat. Het besluit was dus snel genomen. Maar toen moest het feest nog beginnen. Ik werd op die vrijdag 6 februari 2015 met alle egards door dhr. Onderweegs ontvangen. Hij nam uitgebreid de tijd om alles te regelen, uit te leggen en mij verrassender wijze naar de auto onder een doek te leiden. Zo werd die vrijdag in 2015 een echte pré party, zo net voor mijn verjaardag. De kleur Blauw was nog mooier dan ik verwacht had. En toen ik vertrok gaf mij dhr. Onderweegs een prachtige wens mee: "Ik wens u veel veilige en fijne kilometers met de auto toe" Alles bij elkaar genomen was het een super leuk dagje uit. Ook de aftersale was perfect. Dhr. Onderweegs belde mij na een week om te checken of ik nog vragen had en alles naar wens was. Maar ook later in dat jaar werden vragen direct en correct door hem beantwoord.
10900 km zaten er op 6 februari 2016 op de teller. Kilometers die ik met grote tevredenheid en plezier gereden heb. Eind 2014 kwam ik tot de conclusie dat ik mijn auto onkosten wilde verlagen. De auto moest zuinig rijden, goedkoop zijn in wegenbelasting en verzekering, betrouwbaar en veilig zijn - met een geringe kans op onverwachte onkosten. Op dat moment reed ik een Ford C Max. Ooit jaren geleden had ik een kleine auto - een Fiat Panda. Nooit meer - dacht ik toen! Het voelde als rijden in een koekblik. Maar toen ik tijdens de oriëntatiefase in 2015 een proefrit met een SEAT Mii maakte was mijn mening op slag veranderd. Deze auto was alles behalve een koekblik! Al bij het openen en dichtslaan van de deuren enz. kon je voelen en horen dat dit een solide auto is. Het ruime interieur (voor en achter) is ook degelijk. Geen knopjes waarbij je het gevoel krijgt ze af te breken als je ze vast pakt. In tegendeel. Een overzichtelijk dashbord, stijlvolle audioconsole. Een robuuste versnellingspook die soepel schakelt. Stuur en comfortabele stoelen in hoogte verstelbaar. En.. in mijn auto zitten verwarmbare voorstoelen. Een heerlijkheid! En doodgewoon een therapie voor mijn stijve spieren en pijnlijke rug. Prima ventilatiesysteem dat in de winter de auto snel en goed verwarmd. De climatecontrol houdt de auto bij temperaturen van rond de 28 graden aangenaam koel. De kofferruimte kan optimaal gebruikt worden doordat de diepte ervan wordt afgedekt met een plank zodat je de kleine spullen "in de bak" onder de plank kunt doen en de rest er bovenop! Verbaasd was ik in het begin hoeveel bagage er in de auto kan, zonder de achterbank te benutten. Toen ik voor het eerst op de snelweg reed was ik aangenaam verrast door het zachte motorgeluid! In de lagere versnellingen bromt de motor sportief, naar mijn zin. De auto trekt goed op en je kunt er pittig meerijden. De wegligging voelt stevig, zelfs bij een forse zijwind. En de auto ligt stevig op de weg als je bij een snelheid van zo'n kleine 90 km p/u door een bocht rijdt. En dan het verbruik: ik rijd voornamelijk korte afstanden in mijn stad maar desondanks verbruikt mijn auto 1 liter op bijna 16 km. En bij lange afstanden 1/18 km. Samen met een ruime garantieperiode, een maandelijkse wegenbelasting van € 18, een All Risk verzekering van € 35 per maand en lage en overzichtelijke onderhoudskosten, maken het rijden met een SEAT Mii Sport Dynamic voor mij tot een feest!

9,5