Seat Mii 1.0 60pk Ecomotive Sport Dynamic (2014)

Seat Mii
Seat MiiSeat MiiSeat MiiSeat MiiSeat MiiSeat MiiSeat MiiSeat MiiSeat MiiSeat MiiSeat MiiSeat MiiSeat Mii

UitvoeringMii 1.0 60pk Ecomotive Sport Dynamic
Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2014

Seat Mii Sport Dynamic

Twee weken geleden hebben we onze Mondeo ingeruild op een Seat Mii. Omdat de Mondeo onze tweede auto was waar niet veel gereden mee werd wilden we iets goedkopers. We hebben in verschillende kleine autootjes gereden ( i10,picanto,aygo,ka,500 enz) maar geen enkele gaf ons een lekker gevoel. Tot dat we bij de VW dealer kwamen en met de Up! gingen rijden. Wat was dit een volwassen auto in kleine verpakking. Alles zat erop en eraan. Behalve geen stoelverwarming. Toen ik aangaf dat dit voor mij wel een belangrijke optie was maakte de dealer mij attent op de Mii. Deze had nu een actie aanbieding met standaard stoelverwarming en heel veel andere extra's. Toen we gingen rekenen kwam de Mii nog duizend euro goedkoper uit. Dus de keus was snel gemaakt.

Afgelopen maandag hebben we de aflevering gehad en daarna gelijk rijden. Wat kan je zeggen als je pas 80km gereden hebt? De Mii voelt aan alsof je een klasse groter rijdt. De motor maakt weinig geluid en het banden geluid blijft binnen de perken. Er zit een goede geluidsinstallatie in (voor deze klasse). De airco werkt snel en werd goed koud. Op het display van de navigatie kan je van alles bijhouden. Muziek streamen, handsfree bellen, navigeren en natuurlijk de boord computer. Deze gaf een verbruik aan van 4,3 liter dus 1 op 23,6. Dit waren alleen snelweg km's. Maar dit geeft wel aan dat als de auto is ingereden het een zuinig karretje is. Verder veel ruimte voor zo'n kleine auto. Je stapt makkelijk in en uit en ook de bagage ruimte is goed toegankelijk. Als je de bank neerklapt heb je een volledig vlakke laadvloer. Verder zit er erg veel op en aan voor deze prijs. Stoelverwarming, lichtmetalen velgen, mistlampen voor, donkere ramen achter, airco, navigatie, leder stuur en pookknop, 6 speakers enz. Als we meer km's hebben gereden zal ik de review updaten.

• 780 km

Kleine Up-date: We zijn nu een kleine 800 km verder en de eerste tank is er doorheen. Het gemiddelde verbruik is 1 op 20,4 bij gecombineerd stad /snelweg / 80 km wegen en ook nog file rijden. Dus eigenlijk voor een auto die nog niet is ingereden helemaal niet slecht. Ik moet zeggen dat op schakelen als de indicator dat aangeeft is niet te doen. 50 in zijn 5 vindt de motor echt niet leuk en het achterop komende verkeer al helemaal niet. Wat nog meer opgevallen is dat de riem bij kleinere personen behoorlijk in je nek snijdt, helaas is deze niet te verstellen. Verder bevalt deze Mii ons tot nu toe perfect. De auto is aangeschaft voor kleine stukjes in de stad en wordt gebruikt als tweede auto, maar toch pakken we hem bijna iedere dag. Ook voor langere stukken. Dit was het weer voor deze keer.

7,0