Volkswagen Up! 1.0 60pk BMT move up! (2013)
Uitvoering | Up! 1.0 60pk BMT move up! |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
Eerste kilometertjes
Na al een ruime maand in mijn up! te hebben gereden deed plots mijn sleutel het niet. Hij wilde alleen nog maar op de ouderwetse manier de deur los maken en zo ook haakte mijn contact slot sleutel paste er plots niet in! Na een aardig gevecht is dit toch gelukt en die zelfde dag nog even langs de dealer geweest. Het bleek een fabricage fout te zijn. Het contact slot was te gevoelig afgesteld na het afstellen heb ik geen problemen er mee gehad.
Voor het verder bevalt de up! super. Hij ligt lekker op de weg. Je kan makkelijk 130 rijden zonder het idee te hebben dat je opstijgt. (heel stil is hij)
Zeker in de nauwe straatjes van Urk voelt de up! zicht helemaal in zijn element. Ieder nauw straatje of krap parkeerplekje is geen probleem. Je komt altijd overal met gemak bij langs in tegenstelling dat anderen redelijk aan het knoeien zijn om er bij langs te kunnen gaan.
Het verbruik zeker in het voor jaar valt wel aardig mee als je rustig aan doet met het voetje haal je de 1 op 25 makkelijk (80-100km wegens) Zo heb ik rond mei de tulpenroute gereden en na een tocht van zo'n 100km kwam ik er achter dat ik 1 op 30 heb gereden! Geweldig om daar achter te komen en zeker als volkswagen maar 1 op 28 opgeeft.
Altijd nog even betrouwbaar!
Na bijna een jaar verder te zijn bevalt de up! nog steeds erg goed. Hij blijft ontzettend fijn rijden ligt stabiel op de weg en de motor maakt vrijwel geen geluid soms wel vervelend want zeker in rumoerige straten horen de meeste mensen je niet aan komen daarom moet je zo af en toe plat op de remmen staan.
Verbruik,
Vooral in het voor jaar en zomermaanden verbruikt de up! vrijwel geen druppen zoals ik al eerder had beschreven je rijd gemiddeld 1 op 24 of 1 op 26 dat haal je makkelijk als je rustig op trekt en niet te veel onnodig gas geeft of remt.
Maar in de winter maanden merk je wel het verschil heb nu redelijk dure kwaliteit winterbanden er onder zitten. En vanaf dan rij je plots wel een stuk minder zuinig ik rui nu vaak tussen de 1 op 18 en 1 op 22 wel jammer maar het is te voorspellen.
Voor het verdere altijd nog dik tevreden over mijn kleine bolide wagentje!