Opel Astra 1.4 Turbo 140pk Edition (2011)

Opel Astra
Opel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel Astra EcoFlexOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel Astra

UitvoeringAstra 1.4 Turbo 140pk Edition
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2013

superfijn

Ik heb deze auto, een jonge occasion van november 2011 in maart van dit jaar (2013) aangeschaft. De invoer van deze review liet me alleen de keuze tussen 2011 of 2012. Dit terzijde.
Ik reed, naar volle tevredenheid, een Toyota Avensis wagon van jan. 2007. Om economische redenen, maandlasten drukken, plus ´nu kan ik het nog´, was ik op zoek naar een wat kleinere auto.
Dat is deze mooie Astra 140pk turbo edition geworden. Wat een fijne, stille, krachtige auto zeg. Ligt uitermate solide en rustig op de weg, stuurt lekker, vrij licht, direct, schakelt makkelijk.
In commentaren ben ik nogal eens tegengekomen dat de 140pk tegenvallen. Ik kan geen scherpe vergelijking doen met andere 140pk auto´s, maar ik vind hem lekker krachtig en kan even een vlot sterk spurtje doen, voor invoegen of inhalen, als ik dat wil. Ben je zuinig aan het rijden op basis van de schakelindicator, dan zit je met heel lage toeren in de versnelling. Vanuit die situatie heb ik nog geen enkele auto vlot weg zien trekken.
Het interieur, en zeker het dashboard, vind ik mooi. De edition is vooral op gemak van de bestuurder gericht: o.a. automatische ramen voor, regen- en lichtsensoren. Achter is het sober, draairamen, geen middenarmsteun, maar gewoon wel goed zitten.
Het doel, iets economischer rijden, is ook bereikt. Het is geen superzuinige auto, maar wel iets zuiniger dan ik had. Ik ben gegaan van 1 op 12,5 naar 1 op 14,5 gemiddeld. Wegenbelasting, hij is niet echt licht, scheelt me 3 euro per maand (gunstiger) en de autoverzekering is goedkoper.
Ik vind het een superfijne auto, die er leuk uitziet, en ben er erg blij mee. Ik hoop er lang en probleemloos in te rijden.

update

Probleemloos is hij. Nog altijd uitermate content.

ongewijzigd goed en tevreden

Totnogtoe probleemloos en gewoon superlekker rijden. Enige extra kosten, nav APK: het vervangen van een handremkabel.

correctie

Vorige km-opgave was te laag. Het is niet heel veel meer, maar toch. Verbruik dit jaar is gemiddeld ruim 1 op 15. Ik rijd minder korte stukjes.

tabee

Ik heb hier een heel fijne auto aan gehad. Fijn rijgedrag. Goede prestaties. Ik heb er nooit mee stilgestaan door een storing. Keurig, probleemloos van onderhoud naar onderhoud. Dat, op 1 enkele keer na, niet duur was. Gemiddeld verbruik boven de 1 op 15.

PRIVATE LEASE Opel Astra