Audi Q7 3.0 TDI 245pk clean diesel quattro Pro Line + (2012)

Audi Q7
Audi Q7Audi Q7Audi Q7Audi Q7Audi Q7Audi Q7Audi Q7Audi Q7Audi Q7Audi Q7Audi Q7Audi Q7Audi Q7Audi Q7Audi Q7Audi Q7Audi Q7Audi Q7Audi Q7Audi Q7Audi Q7Audi Q7Audi Q7Audi Q7Audi Q7Audi Q7Audi Q7Audi Q7Audi Q7Audi Q7Audi Q7

UitvoeringQ7 3.0 TDI 245pk clean diesel quattro Pro Line +
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

Weer 4 Ringen!

Beste lezers,

Hierbij de review van onze (nieuw) aangeschafte Audi Q7. De Audi is gekocht in 2012 bij de Audi-Dealer in Amsterdam. Veel leesplezier!

Waarom een nieuwe auto?
In 2009 kochten we een nieuwe Audi Q5. Deze zat goed in de opties, een heerlijke auto dus! In de afgelopen 3 jaar zijn er 2 kinderen bijgekomen. Ondertussen is mijn vrouw weer zwanger. Veel ruimte is dus nodig! We wisten dat het een SUV moest worden. Maar welke?

Het aankoopproces:
Ons lijstje bestond uit:
1. Audi Q7
2. BMW X5/X6
3. Mercedes-Benz ML-Klasse/R-Klasse
4. Volkswagen Touareg

Veel grote maar toch ook vooral dure wagens.

1. De BMW's
In Amsterdam zijn we naar de BMW-Dealer Zuid-Oost geweest. Erg vriendelijk werden we geholpen encwe kregen meteen veel info over de X5 en X6! Als eerste naar de X5 gaan kijken. Mooie auro, maar een toch wat verouderd interieur en exterieur. Van de dealer kregen we een mooie prijs aangeboden., maar het werd hem toch nét niet. Hierna naar de X6 gaan kijken. Ik vond (en vind) hem er toch wel erg louche uitzien. (Mijn vrouw trouwens ook!) Een nieuwe BMW zat en zit er toch niet in.

2. De Mercedes-Benz ML-Klasse/R-Klasse
Ook in A'dam meteen dezelfde dag naar de Mercedes-Benz-Dealer (Stern) geweest. Eerst de ML-Klasse bekeken. Een mooie auto met een aanzienlijk goeie prijs maar een toch wat karrige uitrusting. Met de juiste opties kon dit hem worden! Naast de ML stond de R. Dit vonden we meer een auto voor Rusland dan voor het vlakke Nederland. Nee, toch niet.

3. De Volkswagen Touareg
Een week later zijn we naar de VW-Dealer gereden. Dit was de auto met de laagste prijs. Maar toch is dit nét geen 'premium car'. Op naar de Audi garage!

4. De Audi Q7
Naast de VW-Garage is de Audi-Garage, dus we konden meteen door. Meteen hadden we het gevoel van; dit word 'm! Nee, het is niet goedkoop. Nee, het is geen mileu-vriend. Maar het werd hem toch.

De uitrusting:
Audi Q7 3.0 TDI Quattro Clean Diesel Pro Line +
Orcazwart Metallic
S-Line Exterieur
20 Inch Zomerbanden + 20 Inch Winterbanden
Audi Exclusive Lederen Bekleding
Elektrisch verstelbare stoelen en spiegels met geheugenfunctie + stoelverwarming voor en achter
Elektrische Achterklep
Bang & Olufsen Systeem
M.M.I Navigatie Plus
Panoramadak

De opties:
Bang & Olufsen Systeem is echt geweldig! Mooie volle klanken; een aanrader voor de echte 'muziekfreak'! Het Navigatie Systeem werkt (net zoals in de Q5) weer top. In- en uitzoomen en de route bepalen gaat lekker vlot. Stoelverwarming is heerlijk in de winter! Stoelen zijn goed instelbaar. Het panoramadak is echt een verademing, wat een licht!

Het verbruik:
Het verbruik is op de snelweg ongeveer 9l / 100 km en in de stad 11l / 100 km. Redelijk netjes voor zo'n grote auto!

Het rijden:
Dat rijdt natuurlijk weer geweldig! Lekker strak door de bochten en lekker cruisen op de snelweg. Dat comfort! Makkelijk 200 over de Autobahn. Topsnelheid ook getest: 220. Vlot!

Samengevat:
De Plussen en de Minnen op een rij:

+ Het comfort
+ De opties
+ De enorm grote ruimte
+ De ergonomie
+ De afwerking

- De prijs (maar dat weet je als je zo'n auto koopt!)

In Juli gaan we 4 weken naar Italië, dus dan volgt er weer een update!