Triumph Spitfire 1500 Tc (1978)
Uitvoering | Spitfire 1500 Tc |
Bouwjaar | 1978 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Pret!
Al vaak geroepen dat ik ooit een open oldtimer wilde en dat medio 2010 ook maar gedaan.
Ik ben voordien al lid geworden van de TSC die me ook geholpen met advies bij het kopen: liever een harde auto zonder roest dan mechanisch perfect. Onderdelen zijn prima verkrijgbaar en betaalbaar. Met Haynes handboek en alles aan de auto goed bereikbaar is sleutelen aan de auto leuk om te doen. Hoewel ik nog weinig problemen heb gehad, is het leuk om de auto netter en origineler te krijgen. De auto is inmiddels in nette en goed rijdende staat, concours hoeft van mij niet.
Het open rijden is heerlijk. De auto rijdt natuurlijk spartaans, maar daardoor heb je maximaal contact met de weg.
Het contact met andere mensen tijdens ritten of clubmeetings is ontzettend leuk.
De kosten vallen alleszins mee en het is ook maar hoe gek je het wil maken: koop je nieuwe of gebruikte onderdelen? Standaard onderhoud is prima zelf te doen.
De auto loopt inmiddels als een zonnetje en komt door het lage gewicht goed met het moderne verkeer mee.