Volkswagen Up 1.0 75pk high up (2012)
Uitvoering | Up 1.0 75pk high up |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Heerlijke auto!
Ik ben sinds een maand een trotse eigenaar van een Volkswagen Up! De eerste kennismaking met de Up! was in januari van dit jaar. Na een proefrit van zo'n 15 kilometer was ik helemaal weg van deze auto. Mijn vorige auto was een Peugeot 207 en daarvoor reed ik een BMW 330D. Qua vermogen een paar stappen terug, maar qua verbruik een paar forse stappen vooruit. Daarbij moet ik zeggen dat het comfort van de VW uiterst goed is voor z'n prijs. Goede stoelen, prettig overzicht in de auto, prima vermogen voor allround verbruik (+-18.000km/pj, 80%snelweg).
Voordat ik de Up! bestelde, had ik in de broertjes van de Up! gereden. De 107, C1 en Picanto heb ik allen geprobeerd maar kunnen niet tegen de Up! op. De contrasten zijn groot. Daar waar het in de 107 blikkerig en rumoerig is, voelt de Up! bij het opendoen van de deur als een stuk meer solide. Daarnaast is de auto behoorlijk stil op de snelweg.
Zelf heb ik een 75pk Up! aangeschaft en heb ik de 60 pk uitvoering eigenlijk niet geprobeerd. Ik moet zeggen dat hij best pittig is voor een 1 liter 3-cilindertje
Nadelen? Nog niet kunnen ontdekken. Gewoon waar voor je geld.
Ik zal tzt een up!date geven! Stel je vragen als je die hebt.