Review
Verbruik

Autoreviews  |  Honda Jazz 1.4 Style Mode (2010)

Honda Jazz 1.4 Style Mode
Impressiefoto - de beschreven auto kan er anders uitzien
Uitvoering5-deurs
Versnellingen6, sequentiële automaat
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2010
Km-stand bij aanschaf522 km
Km-stand laatst20.900 km
Eerste review-invoer28-10-2011
Laatst gewijzigd04-11-2011

Comfortster vol ster vol ster vol ster vol ster vol
Prestatiesster vol ster vol ster vol ster vol ster leeg
Betrouwbaarheidster vol ster vol ster vol ster vol ster vol
Kostenster vol ster vol ster vol ster vol ster vol
Overall waarderingster vol ster vol ster vol ster vol ster vol
Zou u weer een auto van dit merk willen kopen: ja
Auteur
Vorige autoFord C-Max 1.6 TDCI CVT
(Gemiddelde lezerswaardering 84%)

Ervaringen na 1 jaar (20.900 km)

In november 2010 kocht ik de Honda Jazz 1.4 i-Shift Style mode bij Honda Dealer de Bois uit Veenendaal met slechts 500 km op de teller. Zo goed als nieuw dus. Direct lichtmetalen velgen met winterbanden bijbesteld, een trekhaak met afneembare kogel laten monteren en een cruise-control. De unit van de cruise-control bleek meteen defect en werd vervangen door een nieuw exemplaar.

Mijn vorige auto was een Ford C-Max 1.6 Ghia TDCI met CVT automaat. Die reed bijzonder fijn en alles zat er op en aan wat je maar kon bedenken. Jammer genoeg ging ook meer kapot dan je lief is. Na de laatste reparatie dus maar weggedaan.

De eerste indruk was al bij de proefrit erg positief. Een compacte auto met een behoorlijke binnenruimte en ook de kofferruimte valt zeker niet tegen. Alle instrumenten zitten op de goede plek en zijn intuïtief te bedienen. Het grootste gemis vind ik het ontbreken van een cruise-control die af fabriek is gemonteerd (behalve bij het duurste type) en ook niet als optie bij nieuwe Jazz leverbaar is.

De kwaliteitsindruk is bijzonder goed. Allerlei veiligheidsvoorzieningen, strakke naden, goedpassende delen, etc. etc. Wel is het kunststof van het dashboard knijterhard. Wat me verder over het dashboard opvalt is dat deze (met name de kap boven/achter de meters) bij ERG zonnig weer, als de zon op de voorruit schijnt, hinderlijk sterk in de voorruit spiegelt. Soms zelfs zo sterk dat de weg bijna niet te zien is. Het dashboard glanst dan dus teveel. Een ander euvel is dat de ramen soms erg snel beslaan. De airco moet er dan aan te pas komen om de boel weer helder te krijgen.

Het was wel even wennen aan de gerobotiseerde 6-bak. Bij koude motor/bak schakelt ie vrij laat van 1 naar 2. Daarna gaat het wel vlot. Dat is natuurlijk op te lossen door met de flippers aan het stuur handmatig op te schakelen en na een paar honderd meter de automaat weer in te schakelen.
Het rijden met de Jazz is een waar genoegen. Die ligt strak op de weg, is stil (bij snel optrekken hoor je de motor uiteraard wel wat nadrukkelijker) en is ook lekker comfortabel. De instap is makkelijk en er is royaal ruimte, ook achterin. Zelf ben ik 1,91 cm lang maar passagiers achter mij kunnen prima hun benen kwijt. De auto had van mij toch nog wel zo’n 8 cm hoger mogen zijn, vergelijkbaar met de Toyota Verso-S. Dat zou de instap nog iets makkelijker maken.

Ik heb een rustige rijstijl. Het brandstofverbruik is uiteraard afhankelijk van je rijstijl, korte/lange ritten, wel/geen aanhangend voertuig, etc. De zuinigste tankbeurt kwam uit op 1: 19,9 en gemiddeld kom ik op 1:16,8 gemeten met verreden kilometers en getankte liters dus niet volgens de boardcomputer die wel erg optimistich is. Hier zitten ook kilometers in Frankrijk met de vouwwagen bij en de nodige kilometers met een fietsendrager en 2 fietsen erop. Persoonlijk vind ik dat erg zuinig.

Ik heb geen mankementen aan de auto gehad (behoudens de achteraf gemonteerde cruise-control die al bij montage defect was). De beurt bij 20.000 km in okt. 2011 kostte 145 euro en was dus ook niet duur.

Al met al een zeer positieve indruk na mijn eerste jaar met mijn eerste Honda.

Is de auto aan te bevelen? Het antwoord daarop is 100% Ja
De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. Sanoma Media Netherlands B.V. (“Sanoma Media”) kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de inhoud of eventuele gevolgen ervan. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.
Het is niet toegestaan zonder toestemming van Sanoma Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Gebruikers geven Sanoma Media een wereldwijde, niet-exclusieve, royaltyvrije, overdraagbare licentie (met het recht tot sublicentie) voor het commercieel gebruik, de verveelvoudiging, de verspreiding, het maken van afgeleide werken, het tonen en uitvoeren van de gebruikersbijdragen in verband met de verlening van de diensten en anderszins in verband met het aanbieden van de website www.autoweek.nl en aanverwante activiteiten van Sanoma Media, waaronder publicatie in print en het promoten en verder verspreiden van de website (en daarvan afgeleide werken waaronder in print), in welke media-formats en via welke mediakanalen dan ook.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op hyves plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

Gedragsregels AutoWeek.nl:
  1. Gebruikers zullen geen misleidende, racistische, beledigende, seksistische, discriminerende, bedreigende of anderszins kwetsende uitingen doen, grof taalgebruik hanteren, misplaatste grappen maken of andere gebruikers op een andere manier lastig vallen.
  2. Gebruikers zullen elkaar met het nodige respect behandelen. Schelden, beledigen of op de man spelen zijn niet toegestaan. Ook onrust stoken of berichten die de sfeer bedreigen zijn niet toegestaan.
  3. Het plaatsten van privé-informatie, privécorrespondentie of iemands beeltenis zonder de uitdrukkelijke toestemming van die persoon is niet toegestaan.
  4. Misleiding, oplichting of je voordoen als iemand anders is niet toegestaan.
  5. Het maken van reclame en het doen van commerciële aanbiedingen is niet toegestaan.
  6. Het is niet toegestaan auteursrechtelijk beschermde foto's te gebruiken of foto's van een webserver zonder toestemming van de hostende partij.
De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde afkeuren voor plaatsing, verwijderen of aanpassen. Gebruikers die zich (herhaaldelijk) niet aan bovenstaande regels houden kan de schrijftoegang ontzegd worden.

AutoWeek Autoverzekering

bij total loss: autowaarde garantie +10%

Logo AutoWeek Verzekeringen

Verkoop je auto

Binnen 2 minuten je auto te koop zetten?

Verkoop je auto al vanaf € 6,95 én adverteer op AutoWeek en Auto Trader.

© 2012 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Abonneren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - RSS - Twitter - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep