Hummer H2 (2002)
Uitvoering | H2 |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Ná echt vele verschillende amerikanen te hebben gereden had ik verwacht dat deze H2 ook een zweef en glijbak zou zijn; niets is minder waar. Deze wagen rijdt superstabiel en dus als een normale luxe wagen.
In het terrein is hij echt onverslaanbaar. Niets is te gek of hij komt er wel weer uit.
Ik weet niet de exacte kilometerstand toen ik de wagen kocht maar ik schat dat ik er zo`n 25.000 km mee gereden heb. De teller staat nu op ong. 151.000 km (km`s, geen mijlen).
Wat vind ik positief aan deze wagen?
Nou, o.a. de enorme luxe aan boord. Hij is standaard voorzien van een Bose geluidsinstallatie met 10 speakers ( 6 speakers voorin, 2 voor de achterpassagiers en nogeens 2 voor in de "kofferbak" waar een losse zetel te plaatsen is)al heb ik de radio/cd unit vervangen door een JVC multimedia systeem omdat de Bose alleen de oneven frequentie`s ontvangt. Is wel om te zetten maar ik wilde sowieso een nav.systeem erin hebben.
Alles is electrisch in te stellen, ook de 4x4 werking.
Verder ben ik een fan van de Vortec motor die erin ligt; simpel te onderhouden en hij is erg makkelijk bereikbaar doordat de motorkap naar voren opengaat zodat er een zee van ruimte onstaat.
Ook het uiterlijk trekt me aan: hij is zo lelijk dat hij daardoor mooi wordt..omdat hij zo breed is heb je een werkelijk goede zitpositie aan boord.
Tenslotte de trekkracht van deze wagen. Je moet het wel echt heel gek maken wil je vast komen te zitten. Wij gebruiken hem als trekwagen voor onze rallywagen en dan sta je regelmatig in zeer slecht terrein, geen probleem dus.
Negatieve punten:
Zoals ergens in de opmerkingen al werd gemeld: de matige versnellingsbak en dan bedoel ik de kwaliteit. Qua rijgenot is er niets op aan te merken: hij schakelt erg soepel en echt nauwelijks merkbaar.
Het interieur is echt niet meer van deze tijd: het ziet er solide uit en dat zal het ook wel zijn maar een gemiddeld BBurago autootje zal echt veel beter afgewerkt zijn! Je kijkt rechtstreeks op de imbusboutjes en er is geen sprake van naden...nee, je spreekt over continent verschuivingen.
Slecht zicht naar beneden.
Ik rijd erg defensief omdat ik weinig zicht heb om me heen en dan bedoel ik het zicht richting de banden. Als ik spelende kinderen zie ben ik erg op mijn hoede want met het grootste gemak verdwijnt zo`n kind onder de wielen of in de wielkast.
Het zicht rondom is zelfs erg goed ondanks dat er kleine raampjes in zitten.
Ik kan op dit moment geen andere punten bedenken waar ik opmerkingen over heb.
Het olieverbruik is helemaal niets. Ook zijn de motor en versnellingsbak mooi droog (aan de buitenzijde..;-).
Het brandstof verbruik ligt erg hoog: op LPG (geen G3 installatie) rijdt ik gemiddeld 1:3, op benzine gemiddeld 1:6/7. Nu gebruik ik hem ook bijna niet voor langere afstanden dus dat beinvloed het verbruik zeker, in negatieve zin.
Het onderhoud is minimaal. Hij geeft zelf aan dmv de boordcomputer wanneer de olie vervangen moet worden (5W30) en dat is in de praktijk bij mij zo rond de 10.000 km. Uit voorzorg heb ik de bakolie en filter vervangen toen ik de wagen kocht en toen ook de bougie`s en bougiekabels.
Waarom heb ik gekozen voor de Hummer H2?
Voornamelijk de combinatie van het uiterlijk, de luxe en de maandelijkse vaste lasten!
De verzekeringskosten zijn 34 euro/maand (beperkt casco) en zoals ik laatst zei tegen die gast in zijn belastingvrije mercedes: "oh, maar ik betaal slechts 24 euro per maand méér dan jij betaald..." "Maar ik betaal niets: hij is belastingvrij" zei die man waarop ik zei" Precies, en ik betaal slechts 24 euro meer..!!".
Conclusie overall:
Erg fijne wagen die qua rijgedrag lijkt op een luxe wagen. In het terrein met een zware aanhanger erachter lijkt het alsof je op een gewone normale weg rijdt.
Wel is het een opvallende verschijning die verschillende reactie`s opleverd: meestal erg positief (kinderen die graag eens achter het stuur willen zitten wat ik uiteraard toesta) maar ook negatieve reactie`s omdat je snel als aso geasocieerd wordt. Het maakt dan niet uit of je erg netjes rijdt...wat ik altijd doe, echt waar...:-)
Check ook de video.