Lexus IS 220d Business Tech (2008)

Lexus IS 220d Business Tech (2008)

UitvoeringIS 220d Business Tech
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

73.500 km / 26-01-2010

Na een aantal MPV-leaseauto’s (Renault Scenic, Opel Zafira en 2x Chrysler Voyager) besloot ik het eens anders te doen en de leaseauto alleen maar zakelijk te gaan gebruiken. Met de daarmee bespaarde bijtelling verwacht ik een 2de-hands gezinsauto te kunnen rijden.

Na die beslissing kon ik ineens naar ‘leuke’ auto’s gaan kijken. Zo heb ik proef gereden in een Saab 9-3, Mercedes C, een Audi A4 en deze Lexus IS – met de Lexus als uiteindelijke keuze. De reden? Hij is toch net even wat ‘anders’ en ik vind het vooral een mooie auto (heel subjectief natuurlijk). Omdat ik binnen het leasebudget wilde blijven was de keuze voor of de Business Tech uitvoering (incl. Mark Levinson DVD navigatie en sound systeem en lederen bekleding) of voor de 17 inch velgen en de inmiddels gewijzigde versnellingsbak. Hoewel de auto er zeker beter uit ziet met 17 inch heb ik toch gekozen voor de meerwaarde van het Mark Levinson systeem en de lederen bekleding.

Ik rij nu zo'n anderhalf jaar met deze auto en het is echt een heerlijke auto! Heeft me nog nooit in steek gelaten (mag natuurlijk ook niet na 73.000km).

Positieve punten:
• Heerlijke rijdersauto met meer dan voldoende power en soepele motor;
• Mooi DVD & geluidssysteem (Mark Levinson);
• Redelijk zuinig (6,8 liter / 100km) - voornamelijk snelweg kilometers;
• De in sommige reviews te lezen tikken in het dashboard heb ik nooit gehoord;
• Je leest veel in reviews over de onbruikbare 6de versnelling – in het begin gebruikte ik ‘m zelden maar het lijkt alsof dit met de kilometers beter wordt. Ik gebruik de 6de versnelling nu vaak vanaf 120km en dat gaat prima.

Minpuntjes:
• De stoel is aan de korte kant en knelt wat aan de linker kant (maar verder prima uit te houden);
• Enige echte minpunt: de zwarte lak is erg kwetsbaar, veel steenslag en snel kleine krassen en beschadigingen. Tip als je aanschaf overweegt, neem metallic lak!

Ik hoop nog lang met veel plezier in deze auto te rijden.

108.000 km / 15-11-2010

Bij de 105.000 km beurt kwam de garage met de mededeling dat de waterpomp lekte dus vervangen moest worden. Dit is onlangs, bij 108.000 km gebeurt. De eerste echte reparatie (naast het regulier onderhoud)...volgens mij wel een beetje vroeg voor een waterpomp. Voor de rest blijft de auto heerlijk rijden, gemiddeld nog steeds op 6,8/100. Net de winterbanden eronder dus het gemiddelde verbruik zal wel weer wat stijgen.

125.000 / 4-4-2011

Toenemende ergenissen!

Van het betrouwbaarheids imago van de Lexus is na de 4de storing in 3/4 jaar bij mij in iedergeval niet veel meer over...sterker nog, ik begin me rot te ergeren aan dat ding.

Vorig jaar zomer de eerste keer melding "check VCS" en de auto in de noodloop (dat betekent dat de electronica ingrijpt en je niet harder kan dan 80 op de snelweg). Toen bleek er iets aan de hand te zijn met de EGR-klep - die is toen vervangen.

Begin winter opnieuw, toen was het iets met de katalysator.

Januari '11 - volgende probleem, geen (warme) lucht meer de auto in. Na eerst een heel verhaal van de dealer dat waarschijnlijk de motor vervangen moest worden bleek uiteindelijk dat het pollen filter verstopt was door vuil en bladeren waardoor er geen lucht meer de auto in kwam.

En vorige week (eind maart '11) wederom check VSC....auto weer in de noodloop. De auto heeft 2 weken bij de dealer gestaan, ze konden het niet vinden. Uiteindelijk de katalysator vervangen en nog iets met de injectoren gedaan (opgestuurd?).

Kortom....ik dacht met de Lexus een betrouwbare auto te hebben maar niets is minder waar. Ik begin terug te verlangen naar de Chrysler ;-(

127.000 / 2-5-2011

UPDATE 2 mei 2011 - En ja hoor! Vanmorgen de snelweg op en weer de melding "check VSC"...weer naar de dealer, uitgelezen, bleek dit keer een "storing in de computer", als het nog een keer gebeurd vervangen we 'm wel.....zucht....

UPDATE 23 mei 2011 - opnieuw Check VSC, weer storing in de computer, deze wordt nu komende week vervangen.

UPDATE 27 mei 2011 - ECU is vervangen vandaag, hopen dat de storing nu weg blijft!!!

UPDATE 6 juni 2011 - Believe it or not! Wederom Check VSC...wat zullen ze nu weer gaan vervangen, misschien de motor ;-( Morgen gaat 'ie weer naar de garage. Dit is Lexus onwaardig, reactie van de dealer..."ach, u bent niet de enige".

UPDATE 9 juni 2011 - Dit keer is het de zuurstofsensor die vervangen is.

149.000 / 21-12-2011

Ik begon de laatste weken steeds meer problemen te krijgen met de temeratuurregeling in de auto, sinds gister alleen nog maar koude lucht. Vanochtend naar de dealer geweest en het is een lekke koppakking. De auto zou half januari ingeleverd worden, einde leasetermijn, maar zelfs dat heeft 'ie niet gehaald. Vanwege de kosten van de reparatie wordt 'ie deze week al ingeleverd.

Al met al was het geen goed 'huwelijk' tussen mij en de Lexus, veel te veel technische problemen met de auto gehad.....ik zal de waarderings cijfers nog wat aanpassen.

5,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee