Kia Cee'd 1.4 CVVT X-tra (2007)

Kia Ceed
Kia CeedKia CeedKia CeedKia CeedKia CeedKia CeedKia CeedKia CeedKia Ceed

UitvoeringCee'd 1.4 CVVT X-tra
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

Auto geeft je een gevoel dat je in een veel grotere auto rijdt. De afwerking is goed, veel beter dan wat je van een Kia zou verwachten. De standaard mp3 radio staat erg mooi en het geluid is redelijk goed. Over de rij kwaliteit kan ik zeggen dat de 1.4 verbazend goed van zijn plaats komt. Het is geen stoplicht sprinter maar je komt goed met het verkeer mee. Hij is erg stil van binnen en laat zich gemakkelijk rijden iedereen rijdt er zo mee weg.
Ik let niet echt op het verbruik maar hij wordt wel steeds zuiniger ik denk rond de 1op14 a 1op15.

9 Juli

Afgelopen week weggeweest naar Belgie inclusief kleine caravan. Daar hield de 1.4 helemaal niet van en moest meer in mijn 4 rijden om hem fatsoenlijk in gang te houden. En als het een beetje bult op ging was de 3 noodzakelijk. Maar goed nu meer dan 7000km op de teller en hij blijft het doen dus top ster erbij bij betrouwbaarheid!

10 aug

Aankomend weekend naar Zwitserland eens kijken hoe hij het uit houdt op de duitse autobahn. De top op de teller is trouwens 205. De auto houdt het goed alleen houdt hij soms in tussen de 4 en 5000 toeren. Heel vaag het is maar een heel klein schokje maar je merkt het wel(ligt aan de airco).
Daarnaast ben ik erachter gekomen dat je altijd je licht aan kan laten want ze gaan vanzelf uit(En niet door een te lage accuspanning!)

19 dec

tijd geen update gedaan maar nu wordt het toch echt wel weer tijd ervoor. Er staat nu alweer 28000 km op de teller en hij gaat mijn steeds meer bevallen. Had trouwens wel heel erg graag de sports wagon gehad. Vindt hem er echt heel erg mooi uit zien.
Ben al een keer naar Zwitserland geweest en nog een keer naar Tsjechie wat betreft de lange reizen. Auto rijdt erg goed op de lange afstanden en benzineverbruik valt mee als je er niet al te hard mee gaat rijden. En ook beladen ligt hij nog goed op de weg. Weer wat sterren erbij bij prestaties en betrouwbaarheid auto bevalt erg goed.

28 apr

auto bijna een jaar in bezit en rijdt echt steeds beter. Iedereen die meerijdt of een zelf rijdt heeft niet eens in de gaten dat het een 1.4 is. Trekt echt heel erg goed op en kan redelijk sportief bereden worden. Wel is daarbij van belang dat je banden heel erg goed op spanning houdt. Als ik dat niet doe dan merk ik dat de michelins erg snel hun grip verliezen.

14nov

het einde nadert van de Kia Cee\'d vanaf jan komt er een andere auto. De Kia rijdt nog steeds top bij 66000km zijn er twee nieuwe voorbanden gemonteerd. Voor de rest geen grote kosten gehad. Binnenin beginnen wel de eerste gebruikers sporen te komen. Vooral van de gordel die beschadigd toch wel erg het harde plastic op de deurpost. Gelukkig zie je dat niet als je rijdt! De radio is inmiddels allang vervangen en heb daarmee helemaal geen problemen meer. Nog een weekje of 6 a 7 en dan is hij aan vervanging toe. Zal nog een update op het einde doen km stand is nu ongeveer 72000km. En ik moet eigenlijk weer voor een servicebeurt alleen de tijd ontbreekt!

Na een week en 1003km startte hij niet meer! Nadat de wegenwacht mijn weer via Kia mijn keurig op weg had geholpen. Bleek dat de brandstoftoevoer niet werkte. Na gemaakt te zijn bij de garage ging ik weer op weg naar Belgie maar nog voor Maastricht stopte de auto ermee. Gelukkig had de garage de noodingreep van de wegenwacht laten liggen zodat ik alleen een kabel hoefde in te pluggen en weer door kon rijden. Nu staat de auto bij de garage natuurlijk ben ik weer de eerste die dit heeft niemand anders heeft nog pech ermee gekregen.

1 juni update

Auto weer opgehaald bij de garage maar het echte probleem weet ze eigenlijk nog steeds niet. De garage heeft nu alles wat er maar mee te maken kon hebben uit hun eigen demo Cee’d gehaald en er bij mijn ingestopt. Nu dus maar afwachten of dat goed afloopt ik zal over een 1000km weer eens een update maken.

Na 35000km de eerste beurt gedaan dacht dat pas na 30.000km moest foutje dus maar
mankeerde helemaal niks en alles is nog dik in orde nu wel bij rond de 50.000 terugkomen ;-).Alleen heb ik al een hele tijd mot met de cd-speler hij spuugt mijn cd’s eruit en geeft continue error. De dealer weet ervan en heeft een vervangende radio besteld bij Kia deze moet uit Duitsland komen. Maar dit duurt nu al anderhalve maand en na diverse bezoeken bij de autogarage is er nog niks bekend. Dit is geen fijne service maar hun kunnen er ook niks aandoen zeggen ze.

7,0

PRIVATE LEASE Kia Ceed