AutoWeek magazine

cover38
 
25e jaargang, nummer 38 - 17 t/m 24 september 2014
 
In dit nummer onder andere:
Bijgepunte spaardieseltjes
Met Sebastian Vettel over het circuit van Spa
Kia Soul EV
Volkswagen Golf GTE

AutoWeek op Blendle

AutoWeek 38 2014

TRIOTEST | Bijgepunte spaardieseltjes

Met een facelift is de Polo weer helemaal gladgestreken: alsof er een potje anti-rimpelcrème over zijn carrosserie is gegaan. In deze test neemt de vernieuwde VW het op tegen de vorig jaar nog gefacelifte Ford Fiesta én de nog altijd fris ogende Peugeot 208.
 

REPORTAGE | Met Sebastian Vettel over het circuit van Spa

Terwijl Nederland zich langzaam maar zeker opmaakt voor het Formule 1-debuut van Max Verstappen, krijgen wij de kans op te trekken met zijn beroemdste Toro Rosso-voorganger. Rijd met ons mee over Spa-Francorchamps met viervoudig wereldkampioen Formule 1 Sebastian Vettel achter het stuur.
 

EERSTE RIJTEST | Kia Soul EV

Met de Soul had Kia al vrij vroeg een compacte cross-over, maar een succes werd het niet. Sterker nog, een vervolg kwam er in ons land niet. Tot nu, want van generatie twee is ook een elektrische variant en die heeft de eer de eerste volledig elektrische Kia te zijn.
 

EERSTE RIJTEST | Volkswagen Golf GTE

Volkswagen is in Nederland te laat om te profiteren van de gigantische hausse rondom de 0 procent bijtelling, maar hier is nu toch hun eerste plug-in: de Golf GTE. Is dat inderdaad een broertje van de GTI en de GTD of overdrijft Volkswagen hier wat?
 

REPORTAGE | Verder met vervangend vervoer

Gemiddeld zijn onze ritten niet langer dan 50 kilometer. Met de elektrische auto moet je dus een eind kunnen komen. Maar wat nu als je als EV-rijder toch een keer verder wilt dan de accu toestaat? BMW's Add-on Mobility biedt uitkomst. 
 

EERSTE RIJTEST | Jeep Renegade

Naast compacte hatchbacks en mini-mpv’s bestaat het B-segment tegenwoordig ook uit guitige suv’tjes als de Opel Mokka, de Nissan Juke en Peugeot 2008. Als nieuwe speler aan het front meldt Jeep zich nu met de Renegade, zijn ze ook in staat om met deze auto de oorlog te winnen?
 

REPORTAGE | Heeft de fullsize pick-up nog toekomst?

Als het dieren waren geweest, stonden de Ford F-150 en de Chevrolet Silverado zonder twijfel op de lijst met bedreigde soorten van het Wereld Natuur Fonds. Deze automobiele dinosauriërs raken – hoe onverminderd populair ze ook zijn – steeds verder in het nauw. Hoe ziet de toekomst van de fullsize pickup er uit?
 

OCCASION-DUBBELTEST | Opel Zafira - Renault Scťnic

Een heleboel kleertjes, een kinderwagen, de babykamer, de opvang, een stapel luiers waar je bang van wordt en een dag minder werken in de week. Als je aan kinderen begint, is je geld zo op. We kunnen ons voorstellen dat een auto van tienduizenden euro’s er dan niet meer vanaf kan. Geen nood. Wij namen een duik naar de bodem van de tweedehandsmarkt en komen thuis met twee prima gezinsauto’s.
 

BACK TO THE FUTURE | BMW Z18

De meeste kruisbestuivingen tussen voertuigconcepten leiden gewoonlijk tot leuke nieuwe vondsten: cross-overs genaamd. Wanneer concepten die niet bij elkaar passen gedwongen worden samengevoegd, gaat het vreselijk mis…
 

VAKANTIEKAR | MG F

Hebt u ze gezien, deze zomer? De Pointer-sisters in hun opvallende, rode MG F, volgeladen met dozen wijnglazen, jaren 90 muziek, twee grote hoeden en ontzettend veel plezier? Na een lange dag rijden over avontuurlijke wegen, komen ze aan bij hun bestemming om te genieten van de lokale wijn in een designglas van eigen makelij, dat deze vakantie door geheel Europa vanuit de MG wordt gepromoot.
 

10 JAAR TERUG | Land Rover Discovery 3

We maken bij de introductie al de obligate grappen over de P.C. Hooftstraat, maar dat doet de nieuw ‘Disco’ onrecht aan. Het is niet alleen show, maar ook go. Deze Land Rover staat zijn mannetje in het terrein, terwijl hij net zo makkelijk poseert bij Cartier of D&G. 
 

ON TOPIC | Blind kopen

Mocht je flink hebben gespaard en in de markt zijn voor een First Edition Volvo XC90: jammer joh. De 50 voor ons land gereserveerde exemplaren zijn in recordtempo uitverkocht, terwijl niemand de auto in het echt heeft gezien. Wie doet zoiets? Deze week luidt onze stelling dan ook: 'Ik zou nooit, maar dan ook nooit een auto ongezien kopen. Ik wil weten wat ik koop, hoe het rijdt, hoe het ruikt, hoe het voelt!' Nieuwsredacteur Alexander Inia licht toe. 
 
 

Volg AutoWeek

Poll: Kopen of slopen?

De nieuwe Mazda MX-5 is hier! Heeft het Japanse merk de bloedlijn op een goede manier voortgezet?
© 2014 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep