AutoWeek magazine

AutoWeek Cover 27 2015
 
26e jaargang, nummer 27 - 1 t/m 8 juli 2015
 
In dit nummer onder andere:
Mazda CX-3 - Nissan Juke - SsangYong Tivoli
BMW X5 Xdrive 40e
BMW 330d (2000)
Nissan 350Z - Ford Mustang V6
 
Met onder andere deze auto's:
BMW  X5, BMW 330d, Ford Mustang, Mazda CX-3 , Mercedes-Benz C43, Nissan Juke, Nissan 350Z, Opel Corsa, SsangYong Tivoli, Toyota Avensis, Volkswagen Passat

AutoWeek op Blendle

AutoWeek 27 2015

TRIOTEST | Mazda CX-3 - Nissan Juke - SsangYong Tivoli

Compacte crossovers zijn misschien niet zo stoer als ze eruit zien, ze weten zich wel recht tegen de economische stroming in te bewegen. Goede kaarten dus voor de Mazda CX-3, maar ook achterhoedespeler SsangYong probeert nu een graantje mee te pikken. 
 

EERSTE RIJTEST | BMW X5 Xdrive 40e

Ja hij is groot en ja hij heeft heel veel vermogen. Maar toch hoef je deze reusachtige BMW X5 niet te vrezen, ook niet als je het milieu een warm hart toedraagt. Dankzij plug-in hybridetechnologie is de X5 xDrive40e namelijk net zo milieubewust als-ie groot is. In theorie.
 

OCCASIONSPECIAL - KLOKJE ROND | BMW 330d (2000)

Je zou toch zeggen dat een 320d ruim voldoende is om te leren fileparkeren maar Johan Polling van de gelijknamige rijschool uit het Drentse Donderen nam in 2001 geen halve maatregelen en zette zijn handtekening onder het koopcontract van een 330d. Nu, 14 jaar later, staat de teller op het punt om weer bij nul te beginnen. Inderdaad: 1.000.000 kilometer!
 

OCCASIONSPECIAL - DUBBELTEST | Nissan 350Z - Ford Mustang V6

Onder occasionkopers heerst er een feestelijk gevoel want de prijzen van de Nissan 350Z beginnen te zakken onder de tien mille. Als opponent voor een occasiontest met deze indrukwekkende Japanner, kiezen we nu eens niet de obligate Porsche Boxster of coupé van Mercedes of BMW. We halen er een heuse Ford Mustang bij. Als je je wat verder verdiept in deze auto’s, misschien we de meest logische concurrent van allemaal. 
 

OCCASIONSPECIAL | Onderhoud

Staat de jaarlijkse keuring weer voor de deur? Steek dan zelf de handen eens uit de mouwen en neem je trouwe vierwieler goed onder de loep. Ook al ben je misschien geen techneut of heb je zelfs twee linkerhanden, met deze tips loodsen we je stap voor stap door de punten die je zelf kunt controleren en indien nodig misschien zelfs repareren
 

OCCASIONSPECIAL - BLITS BEZIT | Mercedes C43 AMG (1999)

Eind jaren 90 toverde Mercedes een sportsedan uit zijn hoed die zijn gelijke tot dan toe niet had gekend, namelijk een compacte C-Klasse met een dikke V8 in het vooronder. Pieter van Abeelen was er destijds zodanig van ondersteboven dat hij vijftien jaar later nog van de C 43 droomde. Lees hoe zijn droom werkelijkheid werd.
 

EERSTE RIJTEST | Toyota Avensis

Het is alweer zeven jaar geleden dat Toyota de huidige generatie Avensis aan ons voorstelde, maar een opvolger laat nog even op zich wachten. Daarom gaven de Japanners de huidige generatie een forse opfrisbeurt, waarbij voor motoren werd geshopt bij een goede Europese vriend.
 

REPORTAGE | Goodwood Festival of Speed

De oprijlaan van graaf March loopt heuvel opwaarts, dwars over z’n landgoed Goodwood. Het is het ideale decor voor een heuvelklim, en die organiseert de graaf dan ook. Een kinderachtig feestje is het niet, in tegendeel. Het Goodwood Festival of Speed is inmiddels zo’n groots evenement dat de auto-industrie het tegenwoordig aangrijpt om z’n nieuwe modellen te presenteren. 
 

AUTOSPORT | Max Verstappen

Het eerste Formule 1-jaar van Max Verstappen is bijna halverwege. De Nederlander zorgde zowel vóór als tijdens het seizoen voor de nodige reuring, vooral onder collega-coureurs. Zijn assertieve rijstijl leverde bovendien al de nodige WK-punten op. Een mooi moment om de tussenbalans op te maken.
 

OCCASIONSPECIAL | Aankooptips

Je bent erover uit welke auto het beste bij je past. Uitvoering, motor en kleur gekozen? Dan kan de jacht beginnen, maar hoe pak je die aan?
 

OCCASIONSPECIAL - REPORTAGE | Porsche Boxster

Een Porsche bezitten mag dan de ultieme jongensdroom zijn, dat weerhoudt sommige meisjes er niet van verliefd te worden op een schoonheid uit Zuffenhausen. We begeleiden Ingrid op zoek naar haar ultieme droomauto.
 

DUURTESTGARAGE - NIEUWKOMER | Opel Corsa 1.0 Turbo

Een Volkswagen Passat is een irritante auto voor autojournalisten. Er valt zo verdraaid weinig op aan te merken! Daarom zetten we ‘onze’ Variant 1.6 TDI ter kennismaking meteen écht aan het werk op de Oostenrijkse Grossglockner Hochalpenstrasse. Letterlijk op zoek naar de hoogte- en dieptepunten van onze nieuwste aanwinst!
 

ON TOPIC | Trajectcontrole

'Snelheidshandhaving strenger, prima. Maar trajectcontrole door het hele land schiet het doel voorbij. Check dan intensiever op alcohol of - en dat gebeurt nog vaker - telefoongebruik achter het stuur!' Frank Jacobs licht toe.
 

OCCASIONSPECIAL | Aankooptips

Via de telefoon heb je vaak voor het eerst contact met de aanbieder van een auto. Zorg dat je goed beslagen ten ijs komt voor dat gesprek. We hebben een aantal slimme vragen om het kaf van het koren te scheiden.
 

DUURTESTGARAGE - NIEUWKOMER | Volkswagen Passat Variant 1.6 TDI

Een Volkswagen Passat is een irritante auto voor autojournalisten. Er valt zo verdraaid weinig op aan te merken! Daarom zetten we ‘onze’ Variant 1.6 TDI ter kennismaking meteen écht aan het werk op de Oostenrijkse Grossglockner Hochalpenstrasse. Letterlijk op zoek naar de hoogte- en dieptepunten van onze nieuwste aanwinst!
 

Volg AutoWeek

Poll: Kopen of slopen?

Mijn favoriete stationwagon uit De Redactie Raadt Aan is: