AutoWeek magazine

AutoWeek 5 2015
 
26e jaargang, nummer 5 - 28 januari t/m 4 februari 2015
 
In dit nummer onder andere:
Skoda Fabia - Hyundai i20 - Toyota Yaris - Opel Corsa - VW Polo - Peugeot 208
Jaguar XE
BMW M1 - 1979
Partijtje op Zandvoort

AutoWeek op Blendle

AutoWeek 5 2015

MULTITEST | Skoda Fabia - Hyundai i20 - Toyota Yaris - Opel Corsa - VW Polo - Peugeot 208

Er gebeurt veel in het B-segment. Skoda heeft een nieuwe Fabia, bij Hyundai staat de verse i20 te trappelen, Opel werpt de grondig gefacelifte Corsa in de strijd en ook bij Peugeot, Toyota en Volkswagen is er nieuws. Dat maakt hongerig naar een Multitest met zes gangen: welk gerecht smaakt het lekkerst?
 

EERSTE RIJTEST | Jaguar XE

De missie van de Jaguar XE is duidelijk: klanten verleiden om de 3-series, C-klasses en A4’s nu eens een links te laten liggen en door te lopen naar de showroom met dat roofdier op de gevel. Nu we voor het eerst met de Britse  middenklasser hebben gereden, weten we of dit is aan te bevelen.
 

BLITS BEZIT | BMW M1 - 1979

De BMW M1 spreekt tot de verbeelding. Zelfs tot die van een BMW-dealer die in de gelukkige omstandigheid verkeert alle facetten van Freude am Fahren aan den lijve te hebben ondervonden. 
 

REPORTAGE | Partijtje op Zandvoort

Op 19 januari 1990 verscheen het allereerste nummer van AutoWeek, feitelijk onze geboortedag dus. Dat heuglijke feit vierden we op 19 januari 2015, precies 25 jaar na dato, samen met een vier lezers die op exact dezelfde dag zijn geboren als AutoWeek. Op het circuit van Zandvoort konden de jarigen zich uitleven in een Aston Martin, Porsche, Lamborghini en Ferrari! 
 

BARRELBRIGADE | De brug op!

Genoeg gelachen. Drie AutoWeek-redacteuren kochten een barrel voor maximaal vijfhonderd euro. Hun enige hulp daarbij was hun boerenverstand. Tijd om hun auto’s eens te laten inspecteren door iemand die er echt verstand van heeft. Carrec-technicus en Klokje Rond-keurmeester Joep Schuurman laat zijn licht schijnen over de Barrels. 
 

EERSTE RIJTEST | Peugeot 308 GT

Als het om rappe hatchbacks gaat heeft Peugeot een naam hoog te houden. Niet verwonderlijk dus dat aan de nieuwe 308-reeks nu een GT-versie toegevoegd wordt. 
 

EERSTE RIJTEST | Opel Adam S

De Adam moet de smaakmaker van Opel zijn en daar horen natuurlijk bijzondere uitvoeringen bij. Vorig jaar maakten we kennis met de stoere variant Rocks, ditmaal verwijzen we de langverwachte OPC naar het rijk der fabelen met de S. 
 

BACK TO THE FUTURE | Ford Mustang Shorty

Wie zich afvraagt wat een reguliere Ford Mustang in Back to the Future te zoeken heeft, moet nog maar eens goed naar de foto’s op deze pagina’s kijken. Want dit is een Mustang waaraan iets ontbreekt: een dikke 40 centimeter aan wagenlengte. Aangenaam kennis te maken, de naam is Shorty. 
 

25 JAAR TERUG | Lancia Dedra

Als onopvallende politieauto in de Italiaanse TV-series van die tijd is hij meer dan eens de stille getuige. Een understated rol past de Lancia als een Italiaans maatpak. Opvallen doet hij nooit, maar hij is beter dan menigeen denkt. Zo blijkt ook uit wat er over de Dedra in AutoWeek wordt geschreven.
 

ON TOPIC | Uber

Onlinedienst Uber zou klandizie voor de neus van de gevestigde orde wegsnaaien. Reden genoeg om de dienst te verbieden, bleek vorig jaar. Maar is dat wel een goed idee?
 

DE WERKPLEK | Jeep Grand Cherokee SRT

Een Jeep Grand Cherokee is naar Nederlandse begrippen al een ietwat overbodige auto. Als SRT, voorzien van een 6,4-liter V8, kun je helemaal het nut van deze Amerikaanse kolos betwisten. Maar leuk en aansprekend is ‘ie in elk geval wel.
 
 

Volg AutoWeek

Poll: Kopen of slopen?

De beste Japanse sedan uit de Redactie Raadt Aan is de...
© 2015 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep