AutoWeek magazine

AutoWeek 9 2015
 
26e jaargang, nummer 9 - 25 februari t/m 4 maart 2015
 
In dit nummer onder andere:
Volvo XC90
Volkswagen Polo BlueGT - Ford Fiesta Red Edition
Lexus IS220d - 2006
Mercedes-Benz S 500 E - Porsche Panamera S E-Hybrid

AutoWeek op Blendle

AutoWeek 9 2015

EERSTE RIJTEST | Volvo XC90

De nieuwe XC90 wordt een erg belangrijke auto voor Volvo. Het is namelijk niet alleen de eerste van een nieuwe generatie, de T8 is ook een grote SUV met 14 procent bijtelling! Is 't wat?
 

DUBBELTEST | Volkswagen Polo BlueGT - Ford Fiesta Red Edition

Nog niet zo lang geleden ging het er bij een ‘warme’ hatchback vooral om dat er lekker veel pk’s in zaten. Maar anno 2015 moet-ie daarbij ook een lage uitstoot hebben. Hoe bevalt dat, sporten met een zo laag mogelijk energieverbruik?
 

KLOKJE ROND | Lexus IS220d - 2006

Een Lexus in Klokje Rond: als het merk zijn naam waarmaakt, zal dat een weinig spannend verhaal worden. Maar de aanmelding van Patrick Theunissen, met zijn negen jaar oude diesel, konden we niet laten liggen want zó vaak kom je die auto nu ook weer niet tegen. Bovendien is het toch ook een beetje een historisch model want Lexus heeft bezworen dat het de enige diesel is, die ze ooit zullen maken. 
 

DUBBELTEST | Mercedes-Benz S 500 E - Porsche Panamera S E-Hybrid

Plug-in hybriden vinden nergens zo gretig aftrek als in Nederland, als zakelijke rijder ben je dief van je eigen portemonnee wanneer je voor iets anders gaat. En dat is niet alleen in de middenklasse, ook aan de top kun je inmiddels inpluggen. Ben je de baas met een Porsche Panamera of sta je pas met een Mercedes S-klasse aan de top?
 

EERSTE RIJTEST | Seat Leon ST Cupra

Wat doe je als je hothatch zo explosief is dat hij lange tijd recordhouder ‘snelste voorwielaandrijver’ op de Nordschleife was? Dan maak je er een stationwagen van natuurlijk!
 

EERSTE RIJTEST | Kia Rio

Kia heeft de Rio opgefrist, althans de auto is nu leverbaar met een navigatiesysteem en de bumpers zijn hertekend. De techniek is ongemoeid gelaten. Kan Kia zich zo’n kleine facelift permitteren?
 

EERSTE RIJTEST | Fiat DoblÚ

Volgens Fiat is de Doblò een auto met twee zielen: hij doet het evengoed als bestelauto én als gezinsauto. De nieuwe generatie van de personenversie biedt eigentijdse techniek en vooral heel veel ruimte.
 

ON TOPIC | Sleutelen

'Met een beetje nieuwsgierigheid kom je een heel eind en kun je jaarlijks een hoop garagekosten besparen. Klein kluswerk aan je auto is zo moeilijk niet en het is nog leuk ook!' Nic de Boer licht toe.
 

BACK TO THE FUTURE | Nissan Jura en Taurus

Nissan introduceerde in 1987 het fenomeen ‘The Twinship Cars’: een vierzitter voor de ritjes naar kantoor, school en supermarkt, en een tweezitter voor alle vrije momenten daartussenin. Maak kennis met de onafscheidelijke Jura en Saurus.
 

INNOVATIE | Interieurrevolutie op komst

Nog niet zo heel lang geleden was een flinke verzameling knopjes op je dashboard dé manier om je buurman te imponeren, maar tegenwoordig zien we door de bomen het bos niet meer. Gelukkig wordt er hard gewerkt aan gebarenbediening, waarmee je de bediening van je auto letterlijk in de vingers hebt.
 

25 JAAR TERUG | Skoda Favorit

De jaren 80-hit ‘Over De Muur’ van Klein Orkest bleek Skoda op het lijf geschreven. Toen het IJzeren Gordijn daadwerkelijk openging, begon Skoda meteen aan zijn opmars in het Westen - met de Favorit als debutant.
 

BARRELBRIGADE | Deel 3

Bij de vorige aflevering van de Barrelbrigade zijn onze drie auto’s op de brug geweest voor een Klokje Rond-keuring. Nu is het de beurt aan de mannen zelf om zich te verdiepen in de techniek. Onze barrels krijgen een kleine beurt. Niet gehinderd door enige ervaring op dat gebied, wagen Marco, Roland en Nic zich aan het meest simpele auto-onderhoud. Wie het vlugst klaar is, wint dit onderdeel. 
 

OP DE ROLLENBANK | Fiat 850

Een 850 op de rollenbank, dat klinkt spannend. Een BMW V12 of een fraai roffelende Volvo wellicht? Maar niks van dat alles. 850-eigenaar Cees de Borst neemt een oud Fiatje mee. 
 
 

Volg AutoWeek

Poll: Kopen of slopen?

Ik vind de Range Rover Evoque:
© 2015 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep