AutoWeek magazine

Cover AutoWeek 16 2016
 
27e jaargang, nummer 16 - 20 t/m 27 april 2016
 
In dit nummer onder andere:
Mazda MX-5 - Mini Cooper Cabrio
Jaguar F-Pace
Volkswagen Tiguan
Volkswagen Bora
 
Met onder andere deze auto's:
Audi Q7, Audi A4, BMW 740, BMW 220, DS DS 4, Hyundai i30, Infiniti Q30, Jaguar F-Pace, Mazda MX-5 , Mazda CX-3, Mazda CX-3, Mercedes-Benz S, Mercedes-Benz GLC, Mini Cooper, Opel Astra

AutoWeek 17 2016

TRIOTEST | Hyundai i20 - Mazda 2 - Seat Ibiza

In het A-segment wist Hyundai te verrassen toen het merk kwam met de huidige i10. Zijn grotere broer i20 ontdekte echter dat de tegenstand in het B-segment wel van een wat ander niveau is. Onder meer motorisch kwam de auto toch wat tekort. Met een nieuwe turbomotor moet dat gat worden gedicht.
Hyundai i20 - Mazda 2 - Seat Ibiza
 

DUBBELTEST | Audi Q7 - Lexus RH450H

Plug-inhybride is op dit moment dé trend bij de grote SUV's, maar het eigenwijze duo in deze test doet het nog gewoon zonder stekker. Dankzij een riant vermogen van rond de 300 pk gaan ze allebei met volle kracht vooruit. De ene op diesel, de andere op benzine.
Audi Q7 - Lexus RH450H
 

EERSTE RIJTEST | Alfa Romeo Guilietta

Al ruim een jaar kijken we reikhalzend uit naar het moment waarop we de eerste meters kunnen maken met de nieuwe Alfa Romeo Guilia. Voordat we met die middenklasser op pad kunnen gaan, heeft het merk een opgefriste Guilietta klaargezet. Kan dat model, precies zes jaar nadat hij op de markt werd gebracht, door de recente wijzigingen nog even mee?
Alfa Romeo Guilietta
 

KLOKJE ROND | Renault Clio Estate TCe 190 Dynamique

Stationwagens bouwen, dat kunnen de Fransen wel. Deze kleine valt zelfs extra in de smaak, totdat er wat storinkjes beginnen op te treden.
Renault Clio Estate TCe 190 Dynamique
 

REPORTAGE | Handwerk is wat een Bentley tot Bentley maakt

Eind jaren negentig ging het oer-Engelse Bentley op in het Duitse Volkswagen-concern. Even slikken voor het edele merk, maar het heeft zich uitbetaald. Dankzij Duitse investeringen staat er anno 2016 een hypermoderne fabriek. In Engeland.
Handwerk is wat een Bentley tot Bentley maakt
 

DUURTESTGARAGE | Afscheid Hyundai i20

Nadat eerst de Hyundai i10 een jaar in de duurtestgarage verbleef, reden we een jaar i20. Ook deze duurtest-Hyundai moet nu terug naar de importeur. En dat is maar goed ook, want de 1,2-liter viercilinder die onze bruine i20 aandrijft, maakte recent plaats voor en 1,0-liter driecilinder met turbo.
Afscheid Hyundai i20
 

REPORTAGE | Vernieuwd dashboardconcept i-Cockpit

Peugeot is de eerste autofabrikant die volledig overschakelt op het digitale dashboard en voorgoed afscheid neemt van analoge meters. Alle modellen moeten eraan geloven. De nieuwe 3008, komend najaar te koop, heeft de primeur.
Vernieuwd dashboardconcept i-Cockpit
 

DOORGELICHT | Mercedes-Benz SLS AMG Coupé

Sport Leicht Super. Het klinkt als de naam van een nieuw, slankmakend toetje van een Duitse discountkruidenier, maar het is in werkelijkheid waar de letters SLS voor staan. Het is een droomauto die Mercedes in 2010 presenteerde als reïncarnatie van de legendarische vleugeldeur-sportwagen 300 SL.
Mercedes-Benz SLS AMG Coupé
 

Volg AutoWeek

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...