AutoWeek magazine

cover44
 
25e jaargang, nummer 44 - 28 oktober t/m 4 november 2014
 
In dit nummer onder andere:
Opel Corsa
BMW 218i Active Tourer - Ford C-MAX 1.0 EcoBoost - Volkswagen Golf Sporsvan 1.4 TSI
Mercedes-Benz C 300 BlueTec Hybrid
Ford Mondeo
 
Met onder andere deze auto's:
Alfa Romeo Giulietta, BMW 2-serie, Daihatsu Hijet, Ferrari 458, Ford Mondeo, Ford C-MAX, Kia Rio, Mercedes-Benz C-klasse, Nissan overige, Opel Corsa, Peugeot Partner, Peugeot 504, Rover 200-serie, Skoda Fabia, Volkswagen Golf Sportsvan

AutoWeek op Blendle

AutoWeek 44 2014

EERSTE RIJTEST | Opel Corsa

Na een aanzienlijke en succesvolle carrière mag de Corsa D met pensioen van Opel. Maar toch leeft-ie een klein beetje voort. De nieuwe neemt namelijk een aantal delen direct over. Maar aangezien de scheidende Corsa tot het eind toe goed bleef verkopen hoeft dat geen enkel bezwaar te zijn. Wij zoeken uit of dat inderdaad het geval is.
 

TRIOTEST | BMW 218i Active Tourer - Ford C-MAX 1.0 EcoBoost - Volkswagen Golf Sporsvan 1.4 TSI

Nog nooit stond er in de BMW-showroom een auto die zo nadrukkelijk op de familieman of -vrouw mikte als de 2-serie Active Tourer. Daarmee komt BMW in een ander vaarwater. Terwijl andere modellen met het blauw-witte logo wel eens patserig kunnen overkomen, kun je met deze BMW onbezwaard de kids naar school brengen. Of zijn de Volkswagen Golf Sportsvan en de Ford C-Max logischer keuzes? 
 

EERSTE RIJTEST | Mercedes-Benz C 300 BlueTec Hybrid

De gloednieuwe C-klasse is een extreem indrukwekkende auto. Helaas zijn de instapmotoren niet zo denderend, terwijl die juist noodzakelijk zijn voor een lage bijtelling. Maar er is een meer dan uitstekend alternatief. 
 

EERSTE RIJTEST | Ford Mondeo

Ruim twee jaar geleden presenteerde Ford de nieuwe Mondeo op de salon van Parijs. De economische crisis zorgde er echter voor dat de auto in de vriezer verdween. Nu is hij ontdooid en kunnen we uitzoeken of hij nog net zo vers is als toen hij de koelcel inging. 
 

EERSTE RIJTEST | Skoda Fabia 1.2 TSI 90

Het is nog geen maand geleden dat Skoda de derde generatie van de Fabia onthulde in Parijs. We reizen opnieuw af voor deze auto. Ditmaal naar Lissabon, om hem te rijden. 
 

TUNING | Rover 220 Turbo Coupť

Toen Wiel van der Wielen (22) een dikke vier jaar geleden op zoek ging naar zijn eerste auto, wilde hij maar één ding: zo veel mogelijk pk's voor zo weinig mogelijk geld. Zo kwam hij terug bij zijn jeugdliefde Rover. 
 

DUURTESTREPORTAGE | Peugeot 504 Dangel

Veel autofabrikanten hebben tegenwoordig vierwielaangedreven modellen in het programma, zo ook Peugeot. Dat is echter niet altijd zo geweest. In de jaren tachtig bouwde Dangel Peugeots 504 om voor iedereen die verder wilde dan waar de gebaande paden ophouden. We gaan op zoek naar de wortels van de Partner Dangel in onze duurtestgarage.
 

REPORTAGE | Spanning meten in een Ferrari 458 Speciale

‘Beleving’, dat is misschien wel het grootste cliché in de wereld van sportieve auto’s. Maar waarom krijgen we toch een bepaald gevoel tijdens een pittig ritje met een potente machine? En is dat ook te meten? Jazeker! Ferrari en Shell nodigden ons uit om dat – letterlijk – aan den lijve te ondervinden in een 458 Speciale.
 

TEST | Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDM 150 Exclusive

In 2010 voegde Alfra Romeo de Giulietta toe aan het programma. Eind vorig jaar kreeg het model een kleine opfrisbeurt voor modeljaar 2014, en er is nu ook een 150 pk sterke versie van de 2,0-literdiesel. Een auto die een aantal geduchte concurrenten kent. Heeft hij genoeg in huis om die voor te blijven? 
 

BIJZONDER GEBRUIKT | Daihatsu Hijet - 1993

Deze twee techniekstudenten rijden de kleinste truck van Nederland. De ombouw van de Daihatsu verliep vlot, het mechaniek trok regelmatig z´n eigen plan, maar inmiddels is half Europa ermee doorkruist.         
 

ON TOPIC | Robotauto

Hoe vervelend hardnekkige petrolheads het ook vinden, hij gáát er komen: de zelfrijdende auto. En als het aan de Nederlandse politiek ligt liever nog vandaag dan morgen. Maar zijn we er wel klaar voor? Onze stelling luidt dan ook: 'Leuk hoor, dat ons land zo nodig voor de troepen uit wil lopen, maar zullen we er eerst eens voor zorgen dat de wereld klaar is voor die nieuwerwetse ongein?' Testredacteur Niek Schenk licht toe. 
 

BACK TO THE FUTURE | Nissan MID4

Bij Nissan kun je al sinds 1969 voor een goede sportwagen winkelen. De Z-serie die dat jaar startte met de frêle 240Z, die evolueerde tot de woeste 300ZX Turbo. Een machtige machine, maar toch ook weer geen auto waar ze bij Ferrari en Porsche bang van werden. En toen kwam de MID4. 
 

OP DE ROLLENBANK | Kia Rio 1.1 CRDi

Een heuse primeur, deze week in Op de Rollenbank, want nog nimmer zagen we een Kia in deze rubriek. En dan ook nog een Rio met driecilinderdiesel.
 
 

Volg AutoWeek

Poll: Kopen of slopen?

Audi wil met de A9 Concept een spannender design introduceren. Is dat nodig?
© 2014 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep