AutoWeek magazine

AutoWeek Cover 30
 
25e jaargang, nummer 30 - 22 t/m 29 juli 2014
 
In dit nummer onder andere:
Dacia Duster - Renault Captur - CitroŽn C4
Alles over autostoelen en comfort
Lancia Aurelia PF200 C Spider
Dodge Daytona Shelby Turbo Z

AutoWeek op Blendle

AutoWeek 30 2014

TRIOTEST | Dacia Duster - Renault Captur - CitroŽn C4

Dachten we net dat de auto-industrie wel zo’n beetje alle gaten in de markt gevuld had, komt Citroën met de C4 Cactus, een auto die zich niet zomaar in een hokje laat plaatsen. Middenklasse-afmetingen voor een compacte prijs en dito techniek. In een confrontatie met de Dacia Duster en de Renault Captur kijken we of we de Cactus een plekje kunnen geven
 

SPECIAL | Alles over autostoelen en comfort

Special: 24 pagina's over autostoelen en zitcomfort!
 

BACK TO THE FUTURE | Lancia Aurelia PF200 C Spider

In de vroege jaren 50 kocht je als gefortuneerd autoliefhebber een motor plus chassis bij een autofabrikant en liet je de carrosserie door een externe specialist bouwen. De Lancia Aurelia PF200 van Pinin Farina, dat op autotentoonstellingen flink van zich deed spreken, is daarvan een schitterend voorbeeld. 
 

BLITS BEZIT | Dodge Daytona Shelby Turbo Z

Met het budget als enige beperking ging Leander Huysse uit Alphen aan den Rijn op internet op zoek naar een andere auto. Toen hij de foto’s van deze hem volslagen onbekende auto zag, raakte hij op slag verliefd. Deze moest het worden! Het bleek een Dodge Daytona Shelby Turbo Z. “Soms denken ze dat het een Ferrari is.”
 

EERSTE RIJTEST | Suzuki Swift

Suzuki heeft de Swift tegen het licht gehouden. Uiterlijk is er weinig veranderd, wel zijn de motoren flink onder handen genomen en dan met name de 1,2-liter benzineversie. Aan downsizen doen ze bij Suzuki nog steeds niet. In plaats daarvan voeren ze liever de druk op. 
 

DE VERZAMELAAR | De Kevers van Andrť & Antoinette

Knipogend naar Volkswagen-stad Wolfsburg openden André en Antoinette van Wijlen een paar jaar geleden hun Wolfsburcht, een privémuseum voor de luchtgekoelde Volkswagen in het algemeen en de Kever in het bijzonder.
 

TEST | BMW X5 M50d

BMW verklaart dat de drieliter triturbo de krachtigste diesel is die het ooit in serie heeft gebouwd. Het blazerstrio zorgt bij de geweldenaar ook in de X5 voor een verbluffend resultaat; Berdien, Hans en Toots in een driestemmig koppelakkoord 
 

WAT RIJD JIJ ZELF NOU? | Fiat Panda - Volvo 340 - Peugeot 205

Medewerkers van AutoWeek houden je op de hoogte van het wel en wee van en met hun auto’s. Occasion-orakel Nic laat een lezer zijn Fiat Panda repareren om daarna op een Polo te knallen, en vormgever Joost moet de Wegenwacht inschakelen om zijn Volvo 340 aan de praat te krijgen. Maar classicskoning Ralph heeft niets te klagen over z’n Peugeot 205 ...
 

OP DE ROLLENBANK | Ferrari 308 GTS Quattrovolvole

Slechts één keer eerder hadden we in deze rubriek een Ferrari op de rollenbank. Die moest afdruipen met vele tientallen pk’s verlies. Kwestie van Euro 95 tanken, terwijl-ie liever 98 lust. Sindsdien was het stil aan het Ferrari-front. Totdat Ruben van Reijmersdaal zich meldde met deze 308 GTS van zijn vader.
 

OCCASIONS | Afscheid Svensson

We zien hem nog de AutoWeek-garage binnenkomen met de hoofdredacteur achter het stuur. Het laatste stukje moesten we duwen omdat de brandstofpomp niets meer deed. Het was één van de weinige steken die Svensson liet vallen. Na ruim 36.000 kilometer is het nu tijd om weer afscheid van hem te nemen.
 

EERSTE RIJTEST | Mercedes C-klasse Estate

Mercedes-Benz heeft een strategische keuze gemaakt door de nieuwe C-klasse hoger in de markt te zetten. Hij is duur, maar ook luxueus, mooi en gewoon steengoed. Kan de stationvariant daarbij aansluiten? We proberen de C-klasse Estate in Duitsland.
 

ON TOPIC | Tweedehands EV's

Uit vorige On Topics blijkt dat de elektrische auto een imagoprobleem heeft. Althans, onder notoire autoliefhebbers. Gehoorde klachten zijn de kleine actieradius, maar vooral ook de hoge prijzen. Met de komst van de eerste elektrische occasions is dat laatste obstakel vast getrotseerd. Onze stelling: ‘Een tweedehands elektrische auto voor de helft van een nieuwe. Dan heb ik eigenlijk best interesse!’ Chef redactie Stéphan Vermeulen licht toe.
 

EERSTE RIJTEST | Fiat Panda Cross

Met zijn dikke bumpers en grote zwarte carrosseriepanelen oogt de Panda Cross als een gevalletje ‘wel willen, niet kunnen’. Maar vergis je niet, hij staat dankzij zijn vierwielaandrijving met elektronisch sperdifferentieel echt zijn mannetje buiten de gebaande paden. Daar hangt echter wel een prijskaartje aan. 
 

10 JAAR TERUG | Alfa Romeo Crosswagon

De Alfa 156 is in 2004 op sterven na dood, maar opvolger 159 bonkt al op de deur van de fabriekspoort. Het logische moment om op basis van die 156 nog even een gloednieuwe SUV-achtige met vierwielaandrijving op de markt te zetten.
 

DE WERKPLEK | Audi TT

Bij de introductie van de nieuwe TT hanteerde Audi een bijzonder beleid: eerst werd een foto van het dashboard vrijgegeven, daarna konden we pas een blik werpen op de buitenkant. Achteraf een logische keuze, want waar de compacte sportcoupé aan de buitenkant een voorzichtige evolutie is van het vorige model, zit de binnenzijde vol innovatieve details.
 
 

Volg AutoWeek

Poll: Kopen of slopen?

Ford heeft in Brazilië de nieuwe Ka gepresenteerd, die als voordelige 'wereldauto' in de markt wordt gezet. Het is nog niet helemaal duidelijk of deze ook naar (West) Europa komt. Wat vind jij?
© 2014 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep