AutoWeek magazine

AutoWeek Cover 51/52
 
25e jaargang, nummer 51 - 17 t/m 24 december 2014
 
In dit nummer onder andere:
Peugeot RCZ R - Subaru BRZ - Audi TT
Mercedes-Benz E 200 CDI 2004
Lexus RC F
BMW 518i - Suzuki Wagon R+ - Volvo 850

AutoWeek op Blendle

AutoWeek 51/52 2014

TRIOTEST | Peugeot RCZ R - Subaru BRZ - Audi TT

Wie in de markt is voor een compacte, sportieve coupé heeft een ruime keuze. Voor-, vier- of achterwielaandrijving, turbo of atmosferisch, uitgesproken of ingetogen. Zolang het budget het toelaat is er voor iedereen wel iets. Uitgesproken karakters, met net zoveel verschillen als overeenkomsten.
 

KLOKJE ROND | Mercedes-Benz E 200 CDI 2004

Een auto met een miljoen kilometer op de klok zien we maar heel soms bij Klokje Rond. Maar een auto die tijdens de keuring die stand haalt, maakten we nog niet eerder mee. Patrick Kivits bewaarde dit speciale moment met zijn Mercedes E200 CDI voor AutoWeek. Nog nimmer was de naam van deze rubriek zo op zijn plaats als deze week. 
 

POSTERSTORY | Lexus RC F

Door de RC eerst als ultrabrute F te presenteren zet Lexus de nieuwe coupé met een enorm statement in de markt. Al is het alleen al als uithangbord voor de F Sport Line-accessoirepakketten voor de toekomstige RC 300h met hybride aandrijflijn. Toch heeft die RC F echt iets in zijn mars en biedt hij gelukkig nog de geneugten van een hoogtoerige V8. 
 

BARRELBRIGADE | BMW 518i - Suzuki Wagon R+ - Volvo 850

Wat gebeurt er als je AutoWeek-redacteuren een auto voor zichzelf laat zoeken in de krochten van het occasionaanbod? Maximaal 500 euro mogen hun barrels kosten en daarna is het maar hopen dat ze degelijk genoeg zijn om de proeven van de Barrelbrigade kunnen doorstaan. Roland Tameling, Marco Gorter en Nic de Boer beproeven hun geluk op de occasionmarkt. Met welke schroothoop komen ze thuis? 
 

DUBBELTEST | Jaguar XJ LWB - Range Rover LWB

Ooit bedoeld om enigszins comfortabel op lastig bereikbare plekken te komen, inmiddels uitgegroeid tot vervoersmiddel voor de meest veeleisende klanten. Een verlengde Range Rover is een wereld op zich. Maar vormt hij ook een betere limousine dan een ‘elongated’ Jaguar XJ?
 

REPORTAGE | Spionagefoto's van AutoWeek-lezers in 2014

Hoewel de wondere wereld van de spionagefotografie sinds de komst van de mobiele telefoon met camerafunctie enigs aan inflatie onderhevig is, heeft het ook een groot voordeel: nog nooit kregen we van onze lezers zó veel foto’s opgestuurd van gecamoufleerde testauto’s! 
 

INNOVATIE | Volvo XC90

Geheel volgens de traditie van het merk, zit de nieuwe Volvo XC90 bomvol innovaties op het gebied van veiligheid. Hij is er zelfs op voorbereid om bij een ongeval gelanceerd te worden en een stukje door de lucht te vliegen, met een keiharde landing als gevolg.
 

REPORTAGE | Finaleshoot Cars on Edge

Voor Cars On Edge kon je ook dit jaar op diverse evenementen professioneel op de foto met jouw eigen auto. Tijdens de finaleshoot hebben we vijf bijzondere auto's en hun eigenaren nog een keer extra voor het voetlicht gebracht.
 

DE VERZAMELING | Conservatoire CitroŽn

Op de plek waar vroeger de AX en CX van de band rolden, heeft Citroën haar automobiele kunstschatten uit het verre en nabije verleden bijeengebracht. Van rallywagens en prototypes tot presidentiële limousine en doodnormale seriemodellen. De opzet van het Conservatoire Citroën lijkt merkwaardig, maar blijkt bij nadere beschouwing juist het merk waardig te zijn. 
 

EERSTE RIJTEST | Porsche 911 Carrera GTS

De paar rondjes op het Californische woestijncircuit van Willow Springs waren al indrukwekkend genoeg om alle zintuigen op scherp te zetten, maar het werd pas echt spannend wanneer we de nieuwe Porsche 911 GTS z'n demonische krachten laten ontbinden in de horizontale leegte van de Mojave-woestijn en vervolgens op de Nordschleife van Los Angeles: Spunky Canyon Road. 
 

VERKIEZING | Het Gouden Stuurwiel

Niet minder dan 53 juryleden uit 22 landen kwamen in Italië samen om de beste auto’s van het afgelopen jaar te kiezen. Van coureurs en journalisten tot technici en designers: iedereen sprak zich uit om te bepalen welke auto’s dit jaar met de felbegeerde gouden stuurtjes naar huis gaan. Na dik 15.000 testkilometers op één dag rolde deze uitslag eruit.
 

EERSTE RIJTEST | Abarth 695 Biposto

Fiat strooit de laatste jaren met bijzondere versies van de 500 Abarth. Duur, extreem, veel leer en snuisterijen. Maar deze keer heeft de auto keer geen duur tassen- of automerk op de zijkanten. Het is een licht gewicht circuittijger waarmee je nog de openbare weg op mag ook.
 

EERSTE RIJTEST | Volkswagen Polo GTI

Toen in 2010 de GTi-versie van de gloednieuwe Polo verscheen, vond Volkswagen die auto duidelijk niet zo belangrijk. Er was weinig aandacht voor en het model reed ook niet inspirerend. Hoe anders is dat nu.
 

ON TOPIC | Milieuzaken

Als het aan de burgemeester van Parijs ligt, mag je over vijf jaar de stad niet meer in met je dieselauto. Onze stelling: Prima besluit. Minder schadelijke uitstoot betekent een schonere leefomgeving. Oude diesels zijn nu eenmaal veel vervuilender dan moderne zelfontbranders of auto's op benzine en lpg. Cornelis Kit licht toe.
 

BACK TO THE FUTURE | Jeep Jeepster

De ontwerpers van Jeep kregen de vrije hand toen zij een sportwagen wilden bouwen die met een noodvaart over alles heen kan crossen - een mooiere invulling van het begrip crossover is er niet. De uitwerking heette Project Grizzly, later omgedoopt in het historisch verantwoorde Jeep Jeepster. 
 

DUURTESTGARAGE | Update

In de duurtestupdate zetten we twee versies van de Suzuki SX4 tegenover elkaar. Ook de Renault Captur en de Ford Tourneo Connect komen voorbij!
 

INTERVIEW | Kevin Rice - Design Director Mazda Europa

Mazda heeft de wind lekker in de zeilen met het huidige gamma. Deels dankzij de innovatieve SkyActiv-technolgie, deels dankzij het design van de modellen. De nieuwe MX-5 is meest recente incarnatie is van de drie jaar geleden geïntroduceerde Kodo-ontwerptaal. Wij spraken met Mazda’s Europese designbaas Kevin Rice, de Engelsman die eind 2013 na dertien jaar afwezigheid terugkeerde op het oude nest.
 

REPORTAGE | 30 jaar 4Matic

Mazda heeft de wind lekker in de zeilen met het huidige gamma. Deels dankzij de innovatieve SkyActiv-technolgie, deels dankzij het design van de modellen. De nieuwe MX-5 is meest recente incarnatie is van de drie jaar geleden geïntroduceerde Kodo-ontwerptaal. Wij spraken met Mazda’s Europese designbaas Kevin Rice, de Engelsman die eind 2013 na dertien jaar afwezigheid terugkeerde op het oude nest.
 

REPORTAGE | Wonen aan de snelweg

Op tal van plekken in Nederland voert de snelweg zó dicht langs de huizen, dat je je afvraagt: hoe kún je er gaan wonen? Maar hebben de bewoners het echt wel zo zwaar als er een snelweg in je voor- of achtertuin ligt? AutoWeek ging er op de koffie en vroeg naar de ervaringen.
 

DE WERKPLEK | Nissan Pulsar Nismo Concept

Nismo - de sportafdeling van Nissan - heeft zich niet ingehouden bij het ontwerpen van de Pulsar Nismo. Officieel is het nog een studiemodel, maar ga er maar gewoon vanuit dat de definitieve productieversie hier voor 99 procent op zal lijken.
 

REPORTAGE | Peugeot 308 SW

Sinds afgelopen zomer staat de SW-versie van de 308 op de prijslijst. Een heel belangrijke auto voor Peugeot, reden waarom wij heel benieuwd zijn wat ons eigen A-Team van deze nieuwkomer vindt. We sturen ze op pad met een viertal exemplaren. 
 

OP DE ROLLENBANK | Rover Mini 1.3

Mini’s zat op de weg, maarr de klassieke écht Mini kom je vandaag de dag nog maar erg weinig tegen. Vandaar dat Bas Letter van hrate is uitgenodigd om eens te laten zien wat zijn kleine doosje kan. Het is teven de dag dat Ghisbert iets bij leert. “Een één-punt-drie injectie, nooit geweten dat zoiets bestond.”
 
 

Volg AutoWeek

Poll: Kopen of slopen?

Mijn favoriete 'lel van een hatchback' van De Redactie Raadt Aan is:
© 2014 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep