AutoWeek magazine

AutoWeek Cover 21 2015
 
26e jaargang, nummer 21 - 20 t/m 27 mei 2015
 
In dit nummer onder andere:
Mercedes C350e - Volvo V60 D6 plug-in
Suzuki Vitara - Dacia Duster - Renault Captur
Volkswagen 1.0 Up
Jaguar XE

AutoWeek op Blendle

AutoWeek 21 2015

DUBBELTEST | Mercedes C350e - Volvo V60 D6 plug-in

Wie van zijn baas een luxe zakenauto met plug-inhybridetechniek mag leasen tegen zeven procent bijtelling, zit voor het spreekwoordelijke duppie op de eerste rang. Maar kies je dan voor een stekkerbenzine van Mercedes-Benz of toch voor die beresterke dieselhybride van Volvo? Op pad met twee rijk gevulde poldermodellen.
 

TRIOTEST | Suzuki Vitara - Dacia Duster - Renault Captur

Het lijkt een wat vreemde zet, die Suzuki met de nieuwe Vitara doet. Kleiner en beduidend meer cross-over dan voorheen, waarmee-ie in het vaarwater lijkt te komen van de eigen S-Cross. Een vergelijking met de Renault Captur en Dacia Duster zal uitwijzen of deze ogenschijnlijk vreemde keuze misschien een strategisch hoogstandje is.
 

KLOKJE ROND SPECIAAL | Volkswagen 1.0 Up

Water in het vooronder, emmer onder de airco – en toch hadden we een hoop lol van VW’s kleinste.
 

EERSTE RIJTEST | Jaguar XE

Na zes jaar afwezigheid is Jaguar terug in de middenklasse. De XE moet mensen uit de 3-serie, C-klasse en Audi A4 lokken. Bepaald geen eenvoudige opgave voor het sympathieke Britse merk. Maar, dat kunnen we vast verklappen, ze gooien ook bepaald geen rommel in de strijd.
 

EERSTE RIJTEST | Opel Corsa OPC

“Een OPC-model hoort een compromisloze auto te zijn”, verklaart Opel-autosporticoon Volker Strycek. De voormalige DTM-kampioen maakt geen valse beloftes: de nieuwe opper-Corsa is één van de heftigste B-segment hot hatches van het moment.
 

BLITS BEZIT | AC Schnitzer S5 3.5 - 1991

Eigenlijk zocht Wim van Loon een BMW M5 van de E34-generatie. Uiteindelijk kwam hij thuis met deze AC Schnitzer S5 waar hij sinds enige tijd tot volle tevredenheid in rondrijdt. Sterker nog: hij bevalt hem beter dan een M5. “Dat is bij nader inzien toch een beetje een algemene auto. Uiteindelijk wil iedereen toch de zeldzaamste postzegel uit de collectie.”
 

AUTOWEEK ON TOUR | Puur Porsche Treffen 2015

De hele zomer lang reizen we onder de noemer AutoWeek on Tour het hele land door, op zoek naar de grootste autoliefhebbers van Nederland. Afgelopen weekend stond het Aquabest-terrein vlakbij Eindhoven in het teken van Puur Porsche Treffen. Wij waren er bij, speurend naar de passie die Porsche heet.
 

EXPEDITIE | IJsland per Fiat Panda 4x4

Wie aan IJsland-expedities denkt, ziet grote terreinwagens met nog grotere banden voor zich. Dat is echter helemaal niet nodig! Met een kleine Fiat Panda 4x4 lieten we de toeristische wegen achter ons en reden we dwars over het vulkanische eiland. Gewoon, omdat het kan.
 

ON TOPIC | Verkeer

'We zouden elkaar wel wat meer ruimte en tijd mogen gunnen op de weg. Het zou een hoop irritatie schelen en de doorstroom wordt er hoe dan ook beter van.' Stéphan Vermeulen licht toe.
 

OP DE ROLLENBANK | Peugeot 205 GTI 1.9

Als Sander van Dam met zijn Peugeot 205 arriveert bij Beek Auto Racing heeft hij meteen alle ogen op zich gericht. Het is lang geleden dat we een GTI zagen die er nog zo mooi uitziet. Deze auto is de status van ramsj-occasion inmiddels voorbij en is inmiddels voer voor liefhebbers. Met de omslag van dit boek, zit het in elk geval goed. 
 

Volg AutoWeek

Poll: Kopen of slopen?

Mijn favoriete cross-over uit de Redactie Raadt Aan is de...