AutoWeek magazine

AutoWeek Cover 21
 
27e jaargang, nummer 21 - 24 t/m 31 mei 2016
 
In dit nummer onder andere:
Ssangyong Tivoli diesel vs. Suzuki Vitara 1.6 diesel
Alfa Romeo Giulia
Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.8 Twin Spark
Renault Talisman Estate

AutoWeek 21 2016

DUBBELTEST | Ssangyong Tivoli diesel vs. Suzuki Vitara 1.6 diesel

Door de Tivoli van een dieselmotor te voorzien probeert SsangYong een groter deel van de cross-over markt voor zich op te eisen. Grote vraag is hoe die auto met dieselmotor zich verhoudt tot de gevestigde orde. In een vergelijk met de Suzuki Vitara proberen we daar een antwoord op te vinden.
Ssangyong Tivoli diesel vs. Suzuki Vitara 1.6 diesel
 

EERSTE RIJTEST | Alfa Romeo Giulia

Als er één auto is die de liefhebbers de afgelopen tijd in hun toerenbegrenzers heeft gejaagd, is het de Alfa Romeo Giulia. De overdonderende belangstelling voor de 159-opvolger geeft aan dat het Italiaanse merk lééft en het verlangen naar verse waar vanuit Milaan groot is. Het verwachtingspatroon is hoog, waardoor er eigenlijk maar één vraag overblijft die ertoe doet: hoe goed is de Giulia werkelijk?
Alfa Romeo Giulia
 

KLOKJE ROND | Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.8 Twin Spark

Is het moeilijk zoeken naar een Alfa Romeo voor Klokje Rond? Welnee, helemaal niet. Met name de JTD’s zijn een vaak geziene gast in de aanmeldingenbak en ook de beroemde Busso V6 staat er om bekend dat hij met het juiste onderhoud heel erg ver kan komen. Maar een Twin Spark met bijna een half miljoen kilometers op de teller – daar keken we van op. 
Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.8 Twin Spark
 

EERSTE RIJTEST | Renault Talisman Estate

Met de Talisman heeft Renault een waardig opvolger voor de Laguna op de weg gezet. In dit segment is een combi onontbeerlijk en we reizen dan ook vol verwachting af naar de Jura om kennis te maken met de Estate. 
Renault Talisman Estate
 

ACHTERGROND | Zakelijke kansen Alfa Romeo Giulia

Voor zakelijke rijders die een Giulia op hun lijstje hebben staan kan de leaseprijs nog wel even schrikken worden. De restwaarde van  Alfa’s werken door in de leaseprijs. Men is niet negatief, wel afwachtend.
Zakelijke kansen Alfa Romeo Giulia
 

ACHTERGROND | Alfa Romeo in Nederland

Bij Alfa Romeo kun je letterlijk elk model en elk type motorblok in de historie van het merk vrij makkelijk bij elkaar puzzelen. Als het om de import gaat, moet je de ogen echter strak op de bal houden. Het Italiaanse merk stuiterde van de een naar de ander. Een traditie die al in het verder verleden werd opgebouwd.
Alfa Romeo in Nederland
 

REPORTAGE | Alfa Romeo Stelvio

Nieuwsberichten over de Alfa Romeo Giulia gaan bijna per definitie door het dak op AutoWeek.nl en vrijwel iedereen hoopt dat Alfa met die auto de weg omhoog weer vindt. Volgend jaar gaan de Italianen dat in letterlijke zin proberen met hun allereerste SUV: de Stelvio.
Alfa Romeo Stelvio
 

ACHTERGROND | Van Giulia tot Giulia

William Shakespeare kan tevreden zijn: Giulia is na 38 jaar weer herenigd met haar Romeo. Na de eerste vrijage van de sportieve fabrikant en het aanlokkelijke model, in 1962, zijn de twee sinds kort opnieuw aan elkaar verbonden. Verliefde blikken alom. Niet alleen bij de hoofdrolspelers zelf, maar ook bij iedereen die de oorspronkelijke liefdesaffaire heeft mogen meebeleven. Hoe dat komt, leggen we hier uit.
Van Giulia tot Giulia
 

ACHTERGROND | Formule 1-techniek op de weg

Max Verstappen opende de ogen van heel Nederland. Formule 1 is weer helemaal hot. Maar wat doen autofabrikanten als Mercedes, Ferrari, Renault en Honda met wat er gebeurt in de eredivisie van de autosport? Zit er Formule 1-techniek in een 458 Speciale, Civic, Clio of C-klasse?
Formule 1-techniek op de weg
 

Volg AutoWeek

Peilstok

Mijn favoriete Mercedes uit dit segment vind ik de...