AutoWeek magazine

AutoWeek 31 2015
 
26e jaargang, nummer 31 - 29 juli t/m 5 augustus 2015
 
In dit nummer onder andere:
BMW X5 xDrive30d-Volvo XC90 D5 AWD
Hyunda i30 Wagon 1.6 CRDi-Ford Focus Wagon 1.5 TDCi
Audi R8
Volkswagen Touran

AutoWeek op Blendle

AutoWeek 31 2015

DUBBELTEST | BMW X5 xDrive30d-Volvo XC90 D5 AWD

Na dertien jaar en twee eigenaren verder komt Volvo met een compleet nieuwe XC90. Voor de nieuweling hebben ze zich er in Zweden niet makkelijk af gemaakt. Maar is dat ook genoeg om de concurrentie een slag toe te dienen? We nemen de proef op de som en zetten hem naast de BMW X5.
 

DUBBELTEST | Hyunda i30 Wagon 1.6 CRDi-Ford Focus Wagon 1.5 TDCi

Hyundai heeft de i30 bijgepunt en levert ‘m nu ook met een DCT, Ford ging nog rigoureuzer aan de slag en gaf de Focus een serieuze make over. Voorzien van dieselmotoren zetten we ze allebei als stationcar naast elkaar, met welke auto ben je spekkoper?
 

EERSTE RIJTEST | Audi R8

Jazeker, er staan vier ringen op de neus van deze imposante supercar met middenmotor. Maar stiekem is de nieuwe R8 onderhuids net zoveel Lamborghini als Audi. Maar dan minder gericht op dramatiek en meer op precisie. Dat belooft wat.
 

EERSTE RIJTEST | Volkswagen Touran

De eerste Volkswagen Touran stamt alweer uit 2003, hoog tijd dus voor een opvolger. Zo op het eerste gezicht is dat meer evolutie dan revolutie. Waar hebben ze zich de afgelopen 12 jaar in Wolfsburg toch mee bezig gehouden?
 

EERSTE RIJTEST | Skoda Superb Combi

Maar liefst zeventig procent van de Skoda Superb-kopers kiest in Nederland voor de stationwagon. De Combi is dus heel belangrijk voor ons land, maar wat heeft-ie nog meer te bieden behalve héél veel ruimte?
 

CRASHTEST | Hoe veilig is een oude auto?

De hier getoonde Opel Astra uit 1997 was met een prijskaartje van 350 euro een koopje. Maar hoe veilig is een 19 jaar oude auto eigenlijk? Werken de airbags bijvoorbeeld nog? 
 

DUURTESTREPORTAGE | Met de Smart naar Smart

Na de lancering van de nieuwe Smart-modellen eind vorig jaar vult Daimler het gamma nu aan met een nieuwe automaat en de langverwachte turbomotor. De lancering was in Keulen, dus uiteraard gingen wij daarheen in onze eigen Smart-duurtester.
 

CONNECTED CAR | Achter de schermen bij Jaguar Land Rover

Veiligheid, comfort, het kan allemaal beter. En dat wordt het ook als het aan Jaguar en Land Rover ligt. Aan het aantal hulpsystemen lijkt geen einde te komen. Op het ontwikkelingscentrum in het Engelse Gaydon ervaren we achter de schermen al een beetje welke kant het uit gaat.
 

KLOKJE ROND | Saab 9-3 Coupť 2.2 TiD - 2000

Doorgaans hebben Klokje Rond-kandidaten hun auto al heel wat jaren in bezit. Zo niet Robert Lap uit Drachten: hij kocht kortgeleden voor een prikkie een auto met meer vierenhalve ton op de teller. Als je dat durft, maken we ruimte voor je in deze rubriek. En wat doet een twintigjarig jongmens eigenlijk met een Saab 9-3 diesel? 
 

BACK TO THE FUTURE | CitroŽn Xanae

Hoe langer je naar de Citroën Xanae kijkt, des te meer details zie je die het productiestadium hebben gehaald. En dat niet alleen bij Citroën zelf. Een bijzondere conclusie over deze ideeënbus, 21 jaar na het verschijnen.
 

Volg AutoWeek

Poll: Kopen of slopen?

Ik vind de Toyota Prius uit de AutoWeek Top 50: