AutoWeek magazine

AutoWeek 48 2015
 
26e jaargang, nummer 48 - 25 november t/m 2 december 2015
 
In dit nummer onder andere:
Ford S-Max - Renault Espace
Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro
Mercedes-Benz C-klasse Coupé
Mitsubishi L200 - Volkswagen Amarok

AutoWeek op Blendle

AutoWeek 48 2015

DUBBELTEST | Ford S-Max - Renault Espace

Ooit, toen wegvervoer door paard getrokken over karresporen ging, was reizen per trein de ultieme luxe. Tegenwoordig zijn de rollen omgedraaid, maar de Renault Espace en de nieuwe Ford S-Max komen nog het dichtst bij de spoorweelde van weleer.
Ford S-Max - Renault Espace
 

EERSTE RIJTEST | Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro

Hybride suv’s? Da’s geen nieuws meer, de volgende stap is plug in. Audi is er nu ook bij en presenteert de Q7 met stekker, goed voor een bijtellingspercentage van slechts 15 procent. Wij kijken alvast of-ie de moeite van het wachten waard is.
Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro
 

EERSTE RIJTEST | Mercedes-Benz C-klasse Coupé

De nieuwe C-klasse Coupé neemt qua design iets meer afstand van de sedan en de stationwagen dan dat bij de vorige generatie het geval was. In z’n nieuwe verschijning schuift-ie nu verder naar de S-klasse Coupé toe. Weet-ie daar in de praktijk ook de bijbehorende allure aan te koppelen?
Mercedes-Benz C-klasse Coupé
 

DUBBELTEST | Mitsubishi L200 - Volkswagen Amarok

Mitsubishi heeft de L200 van top tot teen vernieuwd. Natuurlijk is het nog steeds een stoere werkpaard. Maar is functionaliteit het enige dat telt? Voor een vergelijk zetten we hem naast de Volkswagen Amarok, standaard vervoermiddel bij Defensie.
Mitsubishi L200 - Volkswagen Amarok
 

ACHTERGROND | Mazda Koeru

Met het studiemodel Koeru gooide Mazda tijdens de afgelopen editie van de IAA in Frankfurt hoge ogen. Geen wonder dat de Japanners hebben besloten de slanke crossover in productie te nemen. In 2017 staat hij bij de dealer, klaar om de dan op slag oubollige CX-5 te overvleugelen.
Mazda Koeru
 

BARRELBRIGADE | Op de brug: Subaru Legacy - Chevrolet Alero - Peugeot 406 Coupé

Kijk de mannen eens blij zijn met hun barrels. Voor vijfhonderd euro kochten zij een auto om mee deel te nemen aan de Barrelbrigade. Maar na alle euforie van de aankoop, is het tijd voor een serieuze strijd. De eerste uitdaging is de Klokje Rond-keuring waar onze vriendelijke maar onverbiddelijke techneut Joep Schuurman die barrels eens gaat fileren. Hij komt tot opmerkelijke conclusies, die niet voor iedereen leuk zijn. 
Op de brug: Subaru Legacy - Chevrolet Alero - Peugeot 406 Coupé
 

KLOPPEND HART | Mazda 323 1.8 V6

“Van alle Mazda’s spreekt de 323 het meeste tot mijn verbeelding”. Nogal een binnenkomer, van Marco Deusing (34). Voor hem was het aanleiding om zijn droomauto te koppelen aan het wat hem betreft mooiste geluid in autoland. In combinatie met de V6 uit de Mazda MX-3 krijgt zo’n 323 ineens een volledig andere dimensie.
Mazda 323 1.8 V6
 

BACK TO THE FUTURE | Audi TT Coupé en TTS Roadster 1995

Het is twintig jaar geleden dat de Audi TT Coupé op de IAA zijn wereldpremière beleefde. Als concept-car welteverstaan, die geschiedenis schreef vanwege het opmerkelijk geringe aantal wijzigingen die het model onderging om in serieproductie te kunnen gaan. De TT is een tijdloze twintiger. 
Audi TT Coupé en TTS Roadster 1995
 

REPORTAGE | Help, mijn man heeft een (auto)hobby!

Dat autoliefde niet roest weet je als AutoWeek-lezer natuurlijk al lang. Maar wat als je een tijdrovende hobby hebt? Rien van de Grift heeft zo’n hobby, en roest speelt daarin een belangrijke rol. Zorgen alle uren die hij aan zijn hobby besteedt ervoor dat de roestduivel ook aan zijn huwelijk knaagt?
Help, mijn man heeft een (auto)hobby!
 

DEEL 2 | Team AutoWeek doet Amsterdam Dakar Challenge

We denken met weemoed terug aan de eerste 2.500 kilometer van onze reis, die over strak asfalt ging. Met een overnachting  in Bordeaux en Salamanca en hier een daar een tussenstop voor de lunch reden we probleemloos met de supercomfortabele Mercedes C200 CDI naar Sotogrande, net ten noorden van Gibraltar. Na de oversteek begon het avontuur pas echt. 
Team AutoWeek doet Amsterdam Dakar Challenge
 

DE WERKPLEK | Porsche Mission-E

Tijdens de afgelopen IAA in Frankfurt stal Porsche zowat de show met dit studiemodel: de Mission E is de eerste volledig elektrisch aangedreven vierdeurs sportwagen van het merk. Inclusief techniek uit de Porsche 919 waarmee dit jaar nog de 24 Uur van Le Mans werd gewonnen.
Porsche Mission-E
 

DE REKENING | Mercedes SLK 200 (2006)

Langs de A35, bij afslag Hengelo-Zuid, vindt men Mercedes-Benz dealer Baan Twente. Het grote, moderne bedrijfspand is niet te missen en is slechts één van meerdere vestigingen van Baan in het Twentse land. In de grote werkplaats staat een Mercedes-Benz SLK die weer aan de beurt is voor de periodieke keuring; de APK. We kijken mee.
Mercedes SLK 200 (2006)
 

Volg AutoWeek

Poll: Kopen of slopen?

Ik vind de Citroën C4 Cactus uit de AutoWeek Top 50: