AutoWeek magazine

AutoWeek Cover 41 2015
 
26e jaargang, nummer 41 - 7 t/m 14 oktober 2015
 
In dit nummer onder andere:
Hyundai Tucson - Mazda CX-5
Volvo S60 2.4D
De machtsstrijd bij VW
Peugeot 107 - Nissan Pixo
 
Met onder andere deze auto's:
Citroen C4, Hyundai Tucson, Mazda CX, Mini Clubman, Nissan Pixo, Peugeot 107, Renault Captur, Subaru XV, Subaru Levorg, Volkswagen Caddy, Volvo S60

AutoWeek op Blendle

AutoWeek 41 2015

DUBBELTEST | Hyundai Tucson - Mazda CX-5

Met de gloednieuwe Tucson is Hyundai weer op het indianenpad. Het merk richt zijn pijlen onder meer op de Mazda CX-5, die in de afgelopen jaren de maatstaf was in deze klasse. Hoog tijd voor een duel.
 

KLOKJE ROND | Volvo S60 2.4D

Nee hoor, Christiaan Kwantes rijdt deze Volvo heus niet van zijn laatste centen. Voor hem is het de lol om ‘m met een ‘studentenbudget’ rijdend te houden. Nu zijn Volvo richting de 500.000 kilometer gaat, wordt het voor hem tijd om te kijken of het nuttig is nog te investeren in zijn auto. 
 

ACHTERGROND | De machtsstrijd bij VW

Dieselgate betekende de val van VW-CEO Martin Winterkorn. Maar al eerder wankelde zijn troon, want achter de oerdegelijke schermen van ’s wereld een na grootste autobouwer woedt een ordinaire familiestrijd om geld en macht.
 

OCCASION-DUBBELTEST | Peugeot 107 - Nissan Pixo

Een auto uit het stadssegment kost niet veel. En met de afschrijving valt het ook hartstikke mee. Is het dan wel zo nuttig om te zoeken naar een tweedehands? Wij gaan op weg met twee auto’s uit het A-segment die maar twee jaar oud zijn en mild gebruikt om te zoeken naar antwoorden. 
 

DUURTESTREPORTAGE | CitroŽn C4 Cactus ontmoet voorvaders

Vriend en vijand zijn het er wel over eens: de Citroën C4 Cactus is een échte Citroën. Heel eigenzinnig, zoals we dat decennialang van het merk gewend waren. Voorbeelden te over, wij reden in onze duurtest-Cactus naar het Conservatoire voor een ontmoeting met de 2CV en een Ami. Hoeveel van het Citroën-DNA uit die auto’s is terug te vinden in de C4 Cactus?
 

EERSTE RIJTEST | Subaru Levorg

Met minder dan 600 auto’s in 2015 tot nu toe is Subaru geen grote leverancier van het Nederlandse wagenpark. Maar het merk houdt dapper vol en lanceert de nieuwe Levorg, die meer op Europeanen gericht is dan de Legacy was.
 

EERSTE RIJTEST | Mini Clubman

De uitgaande Mini Clubman was een bijzondere auto, maar vanwege zijn tweeënhalve zijdeur bleek hij voor veel mensen niet praktisch genoeg. Z’n opvolger pakt het conventioneler aan en is bruikbaarder, maar hij brengt niet op elk vlak goed nieuws.
 

TESTDOSSIER | Volkswagen Caddy Combi Max 2.0 TDI

We hebben gestuurd met de nieuwe Volkswagen Caddy en kozen maar direct voor de extra lange Maxi. Hoe dat beviel? Je leest het in AutoWeek!
 

TESTDOSSIER | Subaru XV 2.0 Premium

Subaru heeft de XV aangescherpt, en dan staan wij natuurlijk voor in de rij om hem aan de tand te voelen!
 

TESTDOSSIER | Renault Captur Xmod

In de prijslijst van de Renault Captur staan regelmatig bijzonder aangeklede versies. Zo bood het merk tot voor kort de Captur Helly Hansen, van een aantal avontuurlijke details voorzien door een kledingmerk. Desondanks staat er slechts één Captur op de rol die het predicaat ‘avontuurlijk’ echt mag dragen, en dat is de XMod. Dit is namelijk de enige variant die enigszins klaar is voor gebruik naast de gebaande paden. De meest terreinvaardige Captur van het moment.
 

Volg AutoWeek

Poll: Kopen of slopen?

Ik vind de Renault Mégane Scénic uit de AutoWeek Top 50: