AutoWeek magazine

AutoWeek Cover 30
 
25e jaargang, nummer 30 - 22 t/m 29 juli 2014
 
In dit nummer onder andere:
Dacia Duster - Renault Captur - CitroŽn C4
Alles over autostoelen en comfort
Lancia Aurelia PF200 C Spider
Dodge Daytona Shelby Turbo Z

AutoWeek op Blendle

AutoWeek 31 2014

MULTITEST | Het A-segment

De kaarten zijn nog lang niet geschud in het A-segment. Was het tot voor kort nog de VW Up die vergelijkende tests won, na de komst van de nieuwe Hyundai i10 ziet het er ineens heel anders uit, zo bewees de laatste grote multitest met de kleintjes (AutoWeek 49, december 2013). En nu zijn daar dan de nieuwe Toyota Aygo, Citroën C1 en Peugeot 108. Is dit trio in staat om de i10 van zijn troon te stoten? Tijd voor een confrontatie, waarin de Kia Picanto, de Fiat Panda en de Skoda Citigo ook niet mogen ontbreken.
 

KLOKJE ROND | Renault Laguna 1.8 16V - 2001

De fraaie Renault Laguna II; het lukt hem maar niet om van zijn slechte naam af te komen die hij in zijn jonge jaren kreeg door de vele kinderziektes. Hoe is hij in de loop der jaren opgedroogd? Hilco Flinkert neem zijn ervaren éénpuntachtje op lpg mee voor de Klokje Rond-keuring. Keurmeester Joep Schuurman velt het oordeel.
 

EERSTE RIJTEST | Audi RS5 TDI Concept

Een turbocompressor of een mechanische compressor? Die vraag houdt motorenbouwers die met drukvulling werken al decennialang bezig. Beide hebben hun voor- en nadelen. Maar wat als je helemaal niet hoeft te kiezen? Audi zocht het uit en gunde ons een blik in de zeer nabije toekomst.
 

INTERVIEW | JŁrgen Stackmann, topman Seat

Lange tijd zag de toekomst van Seat er belabberd uit. Maar de verkopen stijgen, er zijn veelbelovende nieuwe modellen en het merk heeft eindelijk voor een duidelijke, eigen identiteit gekozen. Geen wonder dat topman Jürgen Stackmann blaakt van het optimisme.
 

KLOPPEND HART | Mazda MX-5

Het is een hele klus om een motor uit en in te bouwen. Het wordt nog lastiger als de motor wordt vervangen door een blok dat niet in die auto thuishoort. In deel 1  van deze nieuwe serie spreken we Bop Westerduin, die een rotatiemotor in zijn Mazda MX-5 heeft gelepeld.
 

EERSTE RIJTEST | Bowler Defender

Als een tienjarige jochie onder de modder thuiskomt, heeft hij het waarschijnlijk heel erg naar zijn zin gehad. Eventuele standjes van zijn ouders neemt hij voor lief. Voor volwassen mannen die heimwee hebben naar toen, is er een nieuw alternatief.
 

EERSTE RIJTEST | Skoda Octavia Scout

Net als bij de vorige generatie komt er ook van de nieuwe Skoda Octavia een Scout. Een echte 4x4 voor … tja, voor wie eigenlijk? Skoda claimt met de Scout een unieke auto te hebben, die geen echte concurrenten kent. Maar zitten we daarop te wachten?
 

REPORTAGE | Voertuigvolgsystemen

Bij beroepschauffeurs kijkt de baas, met dank aan de razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van auto-elektronica, steeds vaker over de schouder mee. Maar ook de particuliere rijder zal er binnen afzienbare tijd aan moeten geloven ...
 

OP DE ROLLENBANK | Ford Focus ST170

Een eerste generatie Focus op de rollebank? Jazeker, want deze Ford zou liefst 173 pk moeten hebben. We leggen de Focus ST170 op de pijnbank!
 

ON TOPIC | Vergrijzing

Autofabrikanten zetten massaal in op forse auto’s met een makkelijke instap, goed zicht rondom, een hoge zit en alle elektronische assistenten die bestaan. Logisch, want de gemiddelde leeftijd van de koper van een nieuwe auto ligt inmiddels op 52 jaar, maar bepaald niet goed voor de broodnodige variëteit in het straatbeeld. Onze stelling luidt deze week: ‘De industrie staart zich blind op de oudere generatie.’ Alexander Inia licht toe.
 
 

Volg AutoWeek

Poll: Kopen of slopen?

Ford heeft in Brazilië de nieuwe Ka gepresenteerd, die als voordelige 'wereldauto' in de markt wordt gezet. Het is nog niet helemaal duidelijk of deze ook naar (West) Europa komt. Wat vind jij?
© 2014 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep