AutoWeek magazine

AutoWeek Cover 16
 
26e jaargang, nummer 16 - 15 t/m 22 april 2015
 
In dit nummer onder andere:
Alle informatie
Volkswagen Golf V5 - 2000
Nissan Qashqai - Renault Scťnic Xmod
Mercedes C350 E Plug-in Hybrid

AutoWeek op Blendle

AutoWeek 16 2015

AUTORAI | Alle informatie

Elke autoliefhebber van Nederland is er wel eens geweest, en na vier jaar kan het gelukkig weer: auto’s bewonderen op de AutoRAI in Amsterdam. Wij gaan er een feest van maken, de importeurs doen dat en natuurlijk de RAI Vereniging zelf. Op deze pagina’s praten we je helemaal bij over het auto-evenement en wie weet zien we elkaar op de stand van AutoWeek. 
 

KLOKJE ROND | Volkswagen Golf V5 - 2000

Wie een vijftien jaar oude, bovengemiddeld gemotoriseerde Volkswagen Golf koopt, kan maar beter zijn ogen goed openhouden. Dat zijn doorgaans niet de auto’s die met de grootste zorg bereden worden. Remy Snijders kocht voor duizend pop een V5 uit 2000. Op LPG ook nog. Gaat –ie nat of is hij spekkoper?
 

DUBBELTEST | Nissan Qashqai - Renault Scťnic Xmod

Al lang voor de cross-over hype was er de Renault Scénic RX4, een extra ruige MPV. Sindsdien hoort die versie er gewoon bij voor de Fransen, zelfs nu concerngenoot Nissan met de Qashqai alle aandacht op zich gevestigd ziet. Terecht?
 

EERSTE RIJTEST | Mercedes C350 E Plug-in Hybrid

Langzaam maar zeker valt de plugin hybride niet meer weg te denken uit autoland. Het aanbod is op dit moment nog relatief beperkt en betaalbaar is anders, maar Mercedes-Benz voegt met de nieuwe C350e een slimme keuze toe voor de zakelijke rijder. Letterlijk en figuurlijk.
 

TRIOTEST | BMW 518d - Infiniti Q70 2.2d - Audi A6 TDI Ultra

In de businessclass speelt bijtelling een grote rol. Audi en BMW hebben hiertoe sedans met een lager bijtellingspercentage, Infiniti speelt het creatiever met een lagere catalogusprijs. Met welke oplossing ben je spekkoper?
 

EERSTE RIJTEST | Ford C-Max facelift

In navolging van de Focus schaaft Ford nu ook het MPV-broertje C-Max bij. Er kwam een nieuwe neus, verse motoren, een aangepast interieur en diverse elektronische vernieuwingen. Tijd om de hoogte in te gaan?
 

KLOPPEND HART | CitroŽn 110CV

Als professioneel restaurateur van Citroën 2CV’s heeft Chris Bogers (42) van zijn hobby zijn beroep gemaakt. Maar zoals iedereen die hard werkt, heeft ook Chris ontspanning nodig. De allersnelste Eend bouwen, dat leek hem wel een rustgevende klus. Een stuk rustgevender dan er in rijden, in elk geval…
 

DE RIT VAN MIJN LEVEN - CORNELIS KIT | Kamikaze op z'n Chinees

Alle respect voor beschermengeltjes: op reportage in China drijven we ze tot het uiterste, maar wat hadden ze een geduld met ons!
 

25 JAAR TERUG | Nissan 300 ZX Twin Turbo

Twee turbo’s, dat hoor je nu wel vaker maar in 1990 was het zeker bijzonder. “De 300 ZX heeft veel, heel veel power onder de kap.” Precies 25 jaar geleden maakten we kennis met ‘de Porsche-killer van Nissan’.
 

DE WERKPLEK | Audi R8 V10

Op sportwagengebied zal het nooit rustig zijn in Duitsland: we zijn nog maar nauwelijks bekomen van de indruk die de Mercedes-AMG GT heeft gemaakt, of Audi staat al klaar met de tweede generatie van de R8. Reden genoeg voor een kijkje in de cockpit van de nieuweling uit Ingolstadt.
 

OP DE ROLLENBANK | Volvo 740 2.0 GLE

Voor de fanatici onder u: als je de kentekengegevens van deze Volvo gaat controleren, kom je terecht bij een 740 Turbo. Maar zo’n feest is het niet bij de auto van Pieter-Jan Bus. Hij heeft juist de spaarversie van de 700-serie. Dat neemt niet weg dat er deze week een schitterende auto op de bank wordt ingesnoerd. “Ik viel voor de combinatie van de kleur en de bekleding.”   
 
 

Volg AutoWeek

Poll: Kopen of slopen?

De leukste AutoRAI-auto uit de Redactie Raadt Aan is de...
© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep