AutoWeek magazine

AutoWeek 34 2014
 
25e jaargang, nummer 34 - 20 t/m 27 augustus 2014
 
In dit nummer onder andere:
Renault Clio RS Cup - Mini Cooper S - Ford Fiesta ST2
Audi TT Offroad Concept
GMC Typhoon
Van Shanghai naar Rotterdam

AutoWeek op Blendle

AutoWeek 34 2014

TRIOTEST | Renault Clio RS Cup - Mini Cooper S - Ford Fiesta ST2

Je hebt van die mensen voor wie geen snelheid te gek is en geen achtbaan te hoog. Voor dat soort mensen zijn hot hatches in het B-segment een uitgelezen kans voor een adrenalinekick. Aan de nieuwe Mini Cooper S om te bewijzen dat hij daarvoor beter geschikt is dan de Renault Clio RS en de Ford Fiesta ST2.
 

EERSTE RIJTEST | Audi TT Offroad Concept

Hij ziet eruit als een SUV-coupé, hij rijdt als een SUV-coupé, maar hij heet TT. Tijdens een exclusieve eerste kennismaking onderzoeken we of deze compacte offroader over de juiste genen beschikt om de naam van Audi’s sportwagen met verve te dragen.
 

BLITS BEZIT | GMC Typhoon

Als we het hebben over voorlopers van moderne super-SUV’s als de supercharged Range Rovers en de Cayenne Turbo, wordt vaak alleen de Lamborghini LM002 genoemd. Ten onrechte wordt daarbij de GMC Typhoon vergeten. In zijn tijd was die berucht omdat hij in de rechte lijn een Ferrari 348 bijhield.
 

REPORTAGE | Van Shanghai naar Rotterdam

Dromen zijn er om waargemaakt te worden, bewijzen twee Nederlanders die van China naar Rotterdam gaan rijden.
 

OUD EN NIEUW | CitroŽn Xsara Picasso - CitroŽn C4 Picasso

Renault stak in 1996 een rietje in de Mégane, blies er wat lucht in en voilà: daar was de Scénic, de eerste midi-MPV. Lang had de Fransman het rijk alleen, maar in 2000 kwam landgenoot Citroën met de Xsara Picasso. Deze ruimtekunstenaar heeft z’n kwaststreken in veertien jaar tijd geperfectioneerd. Het laatste werk staat bij ons als duurtester in de garage, en we hangen z’n voorvader er voor de gelegenheid naast.
 

SCHADEPERIKELEN | Een deuk is zo gemaakt...

Heldenverhalen over onze stuurmanskunst vertellen we allemaal wat graag. Maar de keerzijde, onnodige schades? Die verzwijgen we het liefst. Terwijl elke automobilist het wel eens meemaakt. Een deukje, een krasje, niemand ontkomt eraan. We laten drie dappere (brokken)piloten aan het woord.
 

DUBBELTEST | Ford Tourneo Connect - Mercedes-Benz Citan

Mercedes-Benz haalt een creatief trucje uit met zijn nieuwe Citan Combi. De auto is namelijk niets anders dan een vermomde Renault Kangoo. Maar toch is dit op en top een Mercedes-Benz, claimt het merk zelf. Dat zal wel, maar is hij ook beter dan onze nieuwe duurtester van Ford, de verrassend veelzijdige Tourneo Connect?
 

EUROPESE VERKIEZING | Stem op je favoriete nieuwe auto's

Elk jaar organiseert het Duitse AutoBild een verkiezing onder zijn lezers om tot dé auto van het jaar te komen. Die verkiezing – Het Gouden Stuur – is uitgegroeid tot een internationaal festijn; ook lezers van alle partners van AutoBild, waaronder AutoWeek, kunnen hun stem uitbrengen. Ga dus naar onze website en stem op je favorieten! 
 

ON TOPIC | Max Verstappen is Neerlands Hoop

De bijna 17-jarige coureur Max Verstappen is binnen gehengeld door Red Bull, dat hem gaat klaarstomen voor de Formule 1. Eindelijk kunnen we ons dus opmaken voor Nederlandse successen in de eredivisie van de autosport, want de jonge Verstappen wordt gezien als een ongekend talent. Slaagt Max er over een paar jaar in het oranjegevoel te ontketenen? Adjunct-hoofdredacteur en coureur Sandor van Es licht toe.
 

10 JAAR TERUG | Hyundai Tucson

Waren SUV’s in het begin van het millennium vooral iets voor de happy few, een paar jaar later veranderde dat. Mede dankzij Hyundai, dat een erg betaalbare SUV in de Golf-klasse lanceerde.
 

REPORTAGE | 24 op Spa in een racegame

Als je gevraagd wordt de 24-Uur van Spa-Francorchamps te rijden, zeg je natuurlijk geen nee. Ook niet als je geen meter op het echte asfalt rijdt, maar een GT3-auto bestuurt vanuit je gamestoel. We vroegen drie fanatieke racegamers om met ons deel te nemen aan deze bijzondere uitdaging – en hem te winnen.
 
 

Volg AutoWeek

Poll: Kopen of slopen?

De Jaguar X-type faalde hopeloos, gaat het de XE wel lukken om de Duitse concurrentie slapeloze nachten te bezorgen?
© 2014 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep