AutoWeek magazine

AUtoWeek Cover 16 2014
 
25e jaargang, nummer 16 - 16 t/m 23 april 2014
 
In dit nummer onder andere:
Ford Mondeo Wagon - Jaguar X-Type Estate
Weinig bijtelling en toch geen diesel
Subaru WRX STI
Land Rover Defender Electric

AutoWeek 16 2014

OCCASION DUBBELTEST | Ford Mondeo Wagon - Jaguar X-Type Estate

Met de ProCee’d wil Kia bewijzen dat ze meer kunnen dan alleen no-nonsense-auto’s voor prijsbewuste mensen maken. Een combinatie van leuk en praktisch moet het zijn. En of dat geslaagd is, zal blijken uit onze duurtestperiode. Vandaag sturen we onze ProCee’d een dagje uit logeren.
 

DUBBELTEST | Weinig bijtelling en toch geen diesel

Voordelig rijden in het hogere C-segment? Dan kom je vrijwel automatisch uit bij een dieselmotor. Wat dat betreft had Lexus het rijk met de hybride CT 200h, die louter benzine lust, lange tijd alleen. Met de komst van de Audi A3 G-tron komt daar een einde aan. Moet Lexus zich zorgen gaan maken?
 

EERSTE RIJTEST | Subaru WRX STI

De oorlog tegen de CO2-uitstoot heeft al veel slachtoffers geëist. En in sommige gevallen dreigt een strijder al te sneuvelen, nog voordat hij goed en wel het slagveld heeft betreden. Deze Japanse samoerai is daar een voorbeeld van. Neergesabeld door een bpm-boete van bijna € 35.000. Jammer, want het is een fantastische auto.
 

EERSTE RIJTEST | Land Rover Defender Electric

Als er één model onlosmakelijk verbonden is met een dieselmotor, dan is het wel de Land Rover Defender. En eigenlijk per toeval blijkt juist deze auto bij uitstek geschikt voor elektrische aandrijving.
 

KLOKJE ROND | Het vervolg

We kijken hoe het met oude kandidaten van de Klokje Rond-rubriek gesteld is. Deze week de Fiat Marea van Jan Reijnhoudt en de Citroën C5 van Arja Kapitein.
 

10 JAAR TERUG | Rover 75

De één noemt het een facelift, de ander een zwanenzang. Feit is dat Rover de 75 nog in zijn laatste volledige bestaansjaar een flinke oppoetsbeurt gaf. 
 

AUTOWEEK LIVE | Nieuwsupdate!

AutoWeek Live zit niet stil! Het leukste en gezelligste auto-event van Nederland wordt steeds mooier, en in deze rubriek plaatsen we elke week updates! Deze week: de aanwezigheid van coureurs, een workshop restyling, we zoeken classics en we kunnen bevestigen dat we de Mercedes-Benz F125 Concept in Lelystad parkeren!
 

DUURTESTGARAGE - LEZERTEST | Kia Pro-Cee'd 1.6 GDI

Met de ProCee’d wil Kia bewijzen dat ze meer kunnen dan alleen no-nonsense-auto’s voor prijsbewuste mensen maken. Een combinatie van leuk en praktisch moet het zijn. En of dat geslaagd is, zal blijken uit onze duurtestperiode. Vandaag sturen we onze ProCee’d een dagje uit logeren.
 

INTERVIEW | Vicepresident Infiniti

We spreken met Johan de Nysschen, vicepresident van Infiniti, over de toekomst van Infiniti.
 

DUURTESTGARAGE - NIEUWKOMER | Mazda 3

Voor het eerst hebben we een Mazda in de AutoWeek Duurtestgarage. En wat voor één! Als winnaar van de laatste multitest in het C-segment komt hij binnen als een jongen die al wat heeft gepresteerd. Maar hoe houdt de 3 met 120 pk sterke benzinemotor zich op de langere termijn?
 

DUURTESTGARAGE - AFSCHEID | Renault Zoe

We zijn uitgeplugd, kennen alle laadpalen binnen een straal van 100 kilometer rond de redactie in Hoofddorp en hebben in 6 maanden het aantal auto’s met stekker die daar ook gebruik van maken sterk zien toenemen. Oftewel, de duurtest met de Renault Zoe zit erop!
 

ON TOPIC | Wegpiraten

Onder de noemer ‘Hij is te snel gegaan’ organiseert het Belgische Instituut voor de Verkeersveiligheid 
(BIVV) een campagne waarbij snelheidsduivels worden uitgenodigd op hun eigen begrafenis. Onze stelling luidt: ‘Hardnekkige wegpiraten moeten inderdaad op een afwijkende manier worden aangepakt. Misschien dat zo’n virtuele begrafenis wonderen doet.’ Chef redactie Stéphan Vermeulen is aan het woord.
 

RECHTSVERKEER | Met een pil op pad - Laatste aflevering

In de rubriek Rechtsverkeer behandelt rechtskundig expert Remi Viellevoye juridische geschillen waarbij de auto een hoofdrol speelt. Elke casus die Remi presenteert, wordt gevolgd door een bindende uitspraak. Deze week, met een pil op pad en een lange trip!
 

DE WERKPLEK | Jeep Renegade

Van oudsher associëren we Jeep met grote en stoere terreinwagens. Daar moet deze kleine Jeep Renegade verandering in gaan brengen. De speelse en kleine offroader komt bovendien met een hele berg technologische innovaties en pakt uit met een interieur dat al even functioneel en speels oogt als het exterieur. Een paar details.
 

TOEKOMSTPLANNEN | Hyunadi i10 gewonnen

In december 2013 kon je in AutoWeek een jaar lang rijden in een Hyundai i10 winnen. Compleet verzorgd met onderhoud, verzekering en pechhulp. Lezeres Eveline Kuneken ging met de prijs aan de haal en rijdt nu alweer een paar maanden in haar hippe i10. Met veel plezier, want op het moment dat we haar bellen voor het interview, is ze net terug van een bijzonder weekendje weg. 
 
 

Volg AutoWeek

Poll: Kopen of slopen?

Welke concept-car zie jij graag ongewijzigd in productie gaan?
© 2014 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - RSS - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep