AutoWeek magazine

AutoWeek 12 2015
 
26e jaargang, nummer 12 - 18 t/m 25 maart 2015
 
In dit nummer onder andere:
Kia Rio - Hyundai i20 - Hyundai i20
Ford Focus 1.0 Ecoboost Titanium
Michel Pont - Abarth
BMW Power eDrive
 
Met onder andere deze auto's:
BMW Power EDrive, Citroen DS 6, Ford Focus, Hyundai i20, Kia Rio, Lexus IS, Lotus Elan, Mercedes-Benz CLA, Mercury Sable, Opel Mokka, Opel  Insignia, Renault Clio

AutoWeek op Blendle

AutoWeek 13 2015

DUBBELTEST | Mercedes-Benz GLA - Seat Leon ST X-Perience

Al zullen ze zelden echt offroad gaan, ze zouden het wel moeten kunnen. Maar hoe stoer ze werkelijk zijn, wat doet het er eigenlijk toe? Met hun looks weten ze de wereld al te imponeren. Maar wie is in de praktijk het indrukwekkendst?
 

OCCASION-DUBBELTEST | Renault Modus - Mazda 2

De Mazda 2 en Renault Modus zijn de voorlopers van de vloedgolf aan B-segment mpv’s die de afgelopen jaren over ons zijn uitgestort. Zo kun je in een gebruikte auto rijden, die toch een modern concept heeft. Wij vinden een Mazda en een Modus die beiden tien jaar oud zijn. De Mazda heeft veel meer op de klok en toch kosten ze alletwee het zelfde. Wat is hier aan de hand?
 

EERSTE RIJTEST | Mazda CX-3

Renault boert goed met de Captur, Opel heeft plezier van zijn Mokka en Nissan heeft de Juke. Hoogste tijd voor Mazda om bij de club van compacte crossovers aan te schuiven. Een eerste kennismaking met de CX-3.
 

BARRELBRIGADE | Op de Rollenbank

We mogen graag de auto’s van onze lezers tot op het uiterste tergen op de rollenbank van Beek Auto Racing. Dus kunnen we met onze eigen barrels niet achterblijven. Hoe scoren onze 500 euro-auto’s als we het vermogen gaan meten? Blijven ze eigenlijk wel heel op de rollenbank of eindigt deze episode in een bacchanaal van vloeistoffen uit de motor? 
 

EERSTE RIJTEST | Volkswagen Touareg

Al zo’n dertien jaar is de VW Touareg een vaste waarde in het hoogste SUV-segment maar qua levenscyclus moet hij veel langer mee dan de volume-VW’s. Daarom is de tweede generatie die in 2010 kwam nu pas gefacelift. We pakken de V6 TDI voor een kennismaking. 
 

DUURTESTGARAGE | Afscheid CLA en twee nieuwkomers: Forfour en de C4 Cactus

We zetten deze week de Mercedes CLA-klasse naast de vorige C-klasse, waarna we afscheid van het bijzonder emodel nemen. Bovendien heten we twee nieuwelingen: de Smart Forfour en de Citroën C4 Cactus!
 

DE RIT VAN MIJN LEVEN | Olympische tocht 2004

Oneindig enthousiasme. Dat is wat me nog bijstaat aan die zomer van 2004 waarin ik als broekie onderweg was naar Athene. Met de auto. Of liever, met twee auto’s. Non-stop kilometers maken richting de stad die dat jaar de Olympische Spelen ging organiseren.
 

ON TOPIC | Verlichting

Onze stelling 'Het zou verplicht moeten worden om dimlicht te voeren, of de omstandigheden daar nu om vragen of niet.' Testredacteur Marco Gorter licht toe.
 

SNELONTBRANDER | Peugeot 404

Toen eind vorig jaar berichten de kop opstaken dat Frankrijk de auto met dieselmotor in de ban wil doen, moet dat een klap in het gezicht zijn geweest van Peugeot, dat als eerste een personenauto met dieselmotor op de thuismarkt bracht. Met een conceptuele diesel brak het in 1965 geen verkoop- maar snelheidsrecords.
 

TESTDOSSIER | Mercedes-Benz C 180 Bluetec

De C-klasse is regelmatig aan bod gekomen in dit blad dus de auto zelf mag als bekend worden verondersteld. Waar het bij deze speciale leaseversie om gaat, is die 1,6-liter dieselmotor. 
 

TESTDOSSIER | Jaguar XF 2.2D

De nieuwe XF staat te trappelen, maar dat weerhoudt ons er niet van nog één keer op pad te gaan met het oude, vertrouwde model, al was het maar vanwege de spaardiesel die sinds enkele jaren naast de 190 pk sterke 2.2D leverbaar is. We zetten hem in om ons videoteam op en neer naar de beurs van Genève te rijden; de laatste XF-rit naar de laatste sneeuw.
 

DE WERKPLEK | Bentley EXP 10 Speed 6 Concept

We kruipen digitaal achter het stuur van de prachtige Bentley EXP 10 Speed 6 Concept
 

BANDEN | Nieuws uit rubberland

Een band voor elk klimaat, dat suggereert de naam van een nieuwe band die Michelin kort geleden introduceerde: de CrossClimate. Maar noem hem vooral geen vierseizoenenband, want de Franse bandenfabrikant presenteert de nieuweling als een zomerband met wintercertificering. Is het ei van Columbus dan zwart en rond? Daar moeten we het fijne van weten.
 
 

Volg AutoWeek

Poll: Kopen of slopen?

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...
© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep