Tips voor het kopen van een tweedehands auto

Kentekencheck

Kentekencheck

Vraag alle gegevens van een auto op. Check de kilometerstand, eigenarenhistorie, WOK-schademelding en APK meldingen.

Aankoop checklist

Aankoop checklist

Jezelf goed ingelezen in de aankooptips en is het telefoongesprek bevallen? Dan kun je op pad om de auto te gaan bekijken. Print daarvoor deze checklist.

Verkoopservice

Verkoopservice

Zelf je auto verkopen heeft nogal wat nadelen. Wil je snel van je auto af en direct geld op je rekening, dan is een verkoopservice misschien iets voor jou.

Tweedehands auto's zoeken

In samenwerking met Autoscout24 bieden we op AutoWeek de grootste occasiondatabase met ruim 230.000 tweedehands auto's van autobedrijven en particulieren. Van de aangeboden auto's kun je snel de gegevens op AutoWeek checken, zoals autotests, gebruikersreviews maar ook de kentekencheck.

Zoek en vind

Zoek en vind

Het zoeken naar je volgende auto kan een hele opgave zijn. Weet je al precies wat je wilt, of heb je slechts vaag een budget voor ogen. Koop je bij een autobedrijf of bij een particulier. Wat zijn de valkuilen. Kortom, waar moet je beginnen.

Contact met verkoper

Contact met verkoper

Een telefoontje of mailtje is vaak het eerste contact met de aanbieder van een auto. Zorg dus dat je goed beslagen ten ijs komt; wij hebben een aantal slimme vragen om het kaf van het koren te scheiden.

Oriëntatie

Oriëntatie

Wie zoekt naar een auto krijgt al gauw last van keuzestress. Je raakt duizelig door het aanbod van merken en modellen. Als je jezelf deze vragen stelt, voordat je de zoektocht start, heb je al wat meer duidelijkheid.

close