en nog veel meer..
Om te kunnen inloggen op Mijn AutoWeek moet u akkoord gaan met onze privacy voorwaarden.
Uitvoering | Tiguan 1.4 TSI 160pk BMT Sport & Style |
Versnellingen | 6, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2015 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
In het verleden 4 Volkswagens gereden. Jetta en drie maal een Passat. Dit waren diesels. Steeds erg tevreden over geweest maar vanwege een slechte onderhoudsbeurt geloof in laatste auto verloren en overgetapt naar een Peugeot 3008. Wat een ellende. Alles wat kapot kon ging kapot. Slechte motor THP 1.6.
Olielekkage , vervanging stuurkogels, deurrubbers etc. Dat alles binnen 50.000 km. Onder coulance overgestapt naar een Peugeot 508. Weer problemen met deze motor.
Na onderzoek bij de dealer bleek olielekkage langs cilinder. Kreeg nieuwe motor. Heb deze meteen laten tunen en altijd gereden met 98 benzine. Fijne auto die ik na bijna 8 jaar heb ingeruild voor een Volkswagen Tiguan 1.4 met 160 pk. Door Corona en een zwaar ongeluk nog niet veel met de auto kunnen rijden maar genoeg om een eerste oordeel te vormen. De wagen nodigt niet uit tot snel rijden. Hij is erg comfortabel en degelijk uitgevoerd.
Het brandstofverbruik van1 op 12.5 valt wat tegen. Zowel gemeten op korte als op lange afstanden. De banden Continental maken zoveel lawaai op open asfalt dat ik de garage er naar heb laten kijken. Zij denken dat de leeftijd hier debet aan is. Volgende keer maar overstappen op een ander merk. Ik hoop na de Coronatijd wat meer kilometers te kunnen maken en kom dan met een update.