en nog veel meer..
Om te kunnen inloggen op Mijn AutoWeek moet u akkoord gaan met onze privacy voorwaarden.
Uitvoering | Celica 1.8 VVT-i |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
Zeven generaties Celica zijn er, ik heb er meerdere gehad en heb nog steeds een T16 en een T20 maar voor mij hield altijd de grens voor mooie youngtimers en oldtimers een beetje op bij het jaar 2000, wat inhoudt de 7e generatie Celica, die vanaf 1999 tot 2006 werd geproduceerd, type T23 .
Toch deze door een gelegenheid gekocht.
Een zeer strakke en goed verzorgde Celica, geen deukjes of krassen, zelfs de wielkastranden achter waren helemaal schoon. Het motorblok was droog en de auto sloeg ook gelijk aan (buitentemperatuur 5 gr. )
De eerste kilometers was duidelijk te horen dat de banden lange tijd op dezelfde positie hadden gestaan, er werd flink gehobbeld. Maar gaandeweg werden ze warmer ... en ronder.
Met de tank vol V-Power ben ik benieuwd naar het verbruik. De eerste (250) kilometers rustig gereden want een auto die jaren heeft 'stilgestaan' moet je weer rustig inrijden.
Nog even wat weetjes over de auto:
er zit een Toyota navigatie systeem in (uit 2000), dat moet toen wel een kostbaar iets zijn geweest. Een dop voor navigatie op het dashboard, een afstandsbediening en een uitklapbaar scherm.
De auto is iets verlaagd, gelukkig niet teveel om bij drempels de straat te raken. Er liggen 17'' velgen onder met Continental banden met voldoende profiel (ong. 5 mm).
De bestuurdersstoel is beperkt verstelbaar, het zitvlak kan iets gekanteld worden, maar de stoel is bijv. niet in hoogte verstelbaar. De rugleuning gaat in stapjes en bij het naar voren kantelen springt het altijd in de eerste stand terug (hebben alle Celica's, raar dat Toyota hier nooit iets aan gedaan heeft, zoals terugspringen in de stand waarin de rugleuning stond).
Nu het olieverbruik en het benzineverbruik afwachten, voor de rest rustig inrijden en genieten van deze VolksFerrari.