Toyota Carina 1600 Luxe (1981)

autoreview

Toyota Carina 1600 Luxe (1981)
Toyota Carina 1600 Luxe (1981)Toyota Carina 1600 Luxe (1981)Toyota Carina 1600 Luxe (1981)Toyota Carina 1600 Luxe (1981)Toyota Carina 1600 Luxe (1981)

Signalement

UitvoeringCarina 1600 Luxe
Versnellingen4, Handgeschakeld
Bouwjaar1981
Jaar van aanschaf2020
KM-stand bij aanschaf98.150 km
KM-stand laatst99.235 km
Lezerswaardering: 71%Keuze van de redactie
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

blik van herkenning

 • 98.150 km

Via een spot op facebook, waarin iemand de auto had gefotografeerd met het plaatje 'te koop, 06..., heb ik contact opgenomen met deze verkoper.
Hij bleek een handelaar te zijn die voor een familie deze auto moest verkopen, want de eigenaar was overleden na deze auto uiteindelijk 32 jaar (!) in bezit te hebben gehad. De auto is in 1988 uit Duitsland ingevoerd en van een Nederlands kenteken voorzien.
Het zou goed mogelijk kunnen zijn dat het deze eigenaar was, die de auto zelf naar Nederland heeft gehaald.
Was het schade? Geen idee. de auto is zowel links als rechts vanaf de achterportieren overgespoten, het dak is ooit van een nieuwe laklaag voorzien en binnenin de kofferbak is een kleine reparatie uitgevoerd.

Maar zeg nou eerlijk, wanneer zag u voor het laatst een Carina van dit bouwjaar??
In de jaren '80 reden ze genoeg rond, na inruil voor een nieuwe Toyota (of ander merk) werden ze vaak verscheept naar Afrika. Of door de roest belandden ze na een weldadig leven hier op de schroothoop.
Weinig Carina's van deze bouwjaren die nog chromen bumpers hebben en deze heeft dat gelukkig nog wel.
Het maakt de auto gelijk klassiek, mensen kijken om en en tonen een blijk van herkenning.
Met de automaat is het heerlijk rond tuffen, de auto rijdt nog opperbest en de carrosserie is rondom nog hard en roestvrij. Een zeldzaamheid!

Komende 2 maanden staan op de rol om de auto te keuren en een onderhoudsbeurt te laten geven (bij Toyota dealer jawel) en daarna gaat hij naar de spuiter en wordt in zijn geheel van een nieuwe laklaag voorzien (zelfde kleur als nu).
Taxatiewaarde voor de verzekering momenteel 4600,-.
Daarna breekt het oldtimerseizoen 2021 weer aan en zal de auto op menig oldtimer event te zien zijn of bij deelname aan oldtimerritten. Zien we elkaar? Spreek me gerust aan.

weer als nieuw

 • 99.235 km

Voor je een grote beurt weggebracht naar Toyota Van Gent in Ede, begin januari en vervolgens gebeld worden 'komt u even kijken'. Een waslijst aan reparaties tot gevolg. Met dank aan de monteur en werkplaatsmedewerkers is het helemaal goed gekomen, de auto rijdt weer als een zonnetje.
Om het helemaal af te maken heb ik de auto weggebracht naar Artifex Ede die de wagen goed heeft aangepakt: herstelwerkzaamheden op de zwakke punten, anti-roestpreventie waar nodig en de auto in z'n geheel van een nieuwe laklaag voorzien in de oorspronkelijke kleur.
Komende maand is de auto 40 jaar oud en weer klaar voor een lange tijd!

3,8
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (13)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens